?>

Kanser hastası gencin dramı

Gercüş ilçesinde yaşayan ve 6 yıl önce yakalandığı çene kanseri yüzünden 8 ameliyat, 6 kemoterapi ve 3 ışın tedavisi gören genç, sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.

- - 55 yıl önce

Gercüş’te ikamet eden 27 yaşındaki Hüseyin Şimşek, 6 yıl önce Ankara’da vatani görevini yaparken, çene kanseri hastalığına yakalandı. Uzun süre Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi gördüğünü ancak hastanenin dönüştürülmesinden sonra İstanbul ve Ankara’daki çeşitli hastanelere gittiğini belirten Şimşek, 6 yılda 8 ameliyat, 6 kemoterapi ve 3 ışın tedavisi gördüğünü, bunlara rağmen sağlığına kavuşmadığını anlattı. Şimşek, sağlığına kavuşabilmek için yardım istedi.

Vatani görevini yaparken ateşli travma geçirdiğini anlatan Şimşek, “Yüzümün ortasında zeytin yarısı kadar bir şişlik oluştu. 3-4 ay sonra GATA’da ameliyat geçirdim ve çene kanseri hastalığına yakalandığımı öğrendim. O günden beridir tedavi görüyorum. Bütün tedavimi GATA karşılıyordu. 2 yıl boyunca tahlillerim temiz çıkmaya başladı. Daha sonra askere elverişsizdir raporu verildi. Bana SSK’lı olduğun müddetçe bir ömür bakabileceklerini söylediler. Daha sonra tedavilerimi 6 ayda bir almaya başladım. Ancak hastane dönüştürüldükten sonra buradan tedavi hizmeti alamamaya başladım” dedi.

AYLIK 200 TL ALIYOR

 

Son iki yıldır Ankara ve İstanbul’daki birçok hastaneyi gezdiğini ve ameliyatlarını ücret karşılığında yaptırdığını ifade eden Şimşek, “2 ay önce bir ameliyat daha geçirdim. Bana iyileşeceğimi söylemelerine rağmen hastalık tekrar nüks etti. Şimdi Diyarbakır’da özel bir hastanede tedavi görüyorum. 6 yıldan beri 8 ameliyat, 6 kez kemoterapi, 3 kürde ışın tedavisi gördüm. Şimdi doktorlar ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyor. Bütün masraflarımı cebimden karşılıyorum. Kaymakamlığa dilekçe vererek, 200 TL yardım alıyorum. Tedavimi artık nasıl yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.  Maddi durumlarının olmadığını anlatan baba Şirin Şimşek ise, “Oğlum askerlik görevini yaparken bu hastalığa yakalandı. 6 yıldan beri tedavi görüyor. Artık masrafları karşılayamıyoruz. Hayırseverlerden oğlumun tedavisinin devamı için yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.  Yardım kuruluşları ise ailenin durumunun değerlendirileceğini belirtti. (İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

TRT KURDİ 2 yazarımızı konuk etti

1970-01-01 02:33 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İTFAİYE ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ

20:25 - YEREL

ARPA TARLASINDA YANGIN

20:22 - YEREL

MEZOPOTAMYA CADDESİNDE TRAFİK KAZASI

20:18 - ASAYİŞ

DOMUZ KÖYDE PANİĞE NEDEN OLDU

20:15 - YEREL

TARİHİ MANASTIRA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

17:52 - KÜLTÜR