?>

Vize krizi altın piyasasını vurdu

Piyasa tepe-taklak...

GÜNDEM - 55 yıl önce

ABD ile yaşanan vize krizi nedeniyle altın fiyatlarının yükseldiğini ve piyasaların bir anda durgunlaştığını belirten kuyumcular, fiyatların normal seviyeye inmesini bekliyorlar.

ABD ve Türkiye arasında yaşanan vize krizinin piyasalardaki yansımalarıyla ilgili değerlendirme yapan Batmanlı kuyumcular, vize krizinin altın fiyatının yükselmesine ve piyasalarda durgunluğa neden olduğunu belirttiler.

Aylardır normal seviyelerde olan altın, son günlerde ABD ve Türkiye arasında yaşanan vize krizi nedeniyle yine tırmanışa geçti. Altın fiyatlarındaki yükseliş piyasanın durgunluğuna neden olurken, halkı ise tedirgin ediyor. Batmanlı kuyumcular, altındaki yükseliş nedeniyle halkın altın alamadığından ve piyasanın durgunluğundan yakındılar.

Hareketli olan altın piyasasının vize krizinden sonra durgunluğa geçtiğini söyleyen kuyumcu Halim Bardakçı, "Vize krizinden önce piyasa normal seyrinde devam ediyordu. Piyasa çok fazla canlıydı. Satışlarımız iyiydi. Vize krizinden hemen sonra ne yazık ki negatif yansımaları oldu. Bütün sektörleri olduğu gibi altın, döviz sektörünü de iyice etkiledi. Altın şu anda 141 liradan 153 liraya kadar çıktı. Tabi, bu külçe fiyatıdır. Normal fiyatı 137 liradan 143 liraya kadar yükseldi. Bayağı fiyat farkı oldu." dedi.

"BÜYÜK İHTİMALLE BÖYLE DEVAM ETMEYECEK"

Sadece altın fiyatlarının değil, doların da yükselişe geçtiğini dile getiren Bardakçı, şunları söyledi: "Haliyle negatif yansımalarını biz de görüyoruz. Piyasa durmuş durumda. Umarız ki fiyatlar düşer ve piyasalara da olumlu şekilde yansır. Neticede altın ekonomi için önemli bir sektördür. Büyük ihtimalle böyle devam etmeyecektir, yansımaları olacaktır. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren fiyatlar biraz kendini bırakacaktır. Çünkü bu kadar yüksek şekilde devam edemez, piyasa çok aşırı şekilde etkilenir. Yetkililerin buna izin vermeyeceğine inanıyoruz."

"ŞU ANDA İŞ YAPAMIYORUZ"

Vize krizinin ekonomik dalgalanmalara ve altın piyasasının bir anda durgunluğuna neden olduğunu ifade eden kuyumcu İsmet Koç ise "Vize krizinden önce işlerimiz iyiydi. Kriz olduktan sonra altın, dolar fiyatları yükseldi. Bu nedenle şu anda iş yapamıyoruz. Vize krizinden önce piyasalar hareketliydi ama şu anda bir durgunluk yaşanıyor. Millet altın almıyor, fiyatların düşmesini bekliyor. Külçe altın 146 liradan 153 liraya çıktı. 22 ayar altın 138 liradan 144 liraya çıktı. Şu anda fiyatlar yükseldiği için vatandaşlar altın almıyor." şeklinde konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman'da onlarca kişi ihraç edildi

1970-01-01 02:33 - SPOR

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

İlgili Haberler

BATMAN'DA ŞİDDETLİ FIRTINA

18:09 - GÜNDEM

EMEKLİLER 1 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

16:17 - GÜNDEM

EMEK VE DEMOKRASİ: BİZ KAZANACAĞIZ

15:21 - GÜNDEM

1 MAYIS KUTLAMALARINI ÇALIŞARAK İZLEDİ

15:15 - GÜNDEM

ODUNCU:ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞINI ALANA DEK MÜCADELE SÜRECEK

13:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA ŞİDDETLİ FIRTINA

18:09 - GÜNDEM

EMEK VE DEMOKRASİ: BİZ KAZANACAĞIZ

15:21 - GÜNDEM

BİLETLER 2800 TL'DEN BAŞLIYOR

15:21 - YEREL

1 MAYIS KUTLAMALARINI ÇALIŞARAK İZLEDİ

15:15 - GÜNDEM

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

14:06 - RÖPORTAJ