?>

Arıcılar memnun

Gercüş ilçesindeki arıcılar şifa kaynağı olan balın hasadından memnun olduklarını ifade ederek, balın her çeşidinin enfeksiyona karşı şifa kaynağı olduğunu söylediler.

Elektirk - Elektronik - 55 yıl önce

Bağ, üzüm ve çiçek çeşitleri ile meşhur olan Gercüş  ilçesinde şifa kaynağı bal üreticileri, balın her çeşidinin mikroplara karşı bir anti mikrobik özelliğe sahip olduğunu ifade ettiler. Gercüş bölgede yetişen bitkilerin tür olarak tümünün yetiştiği yerlerde 20 yıldan fazladır arıcılık işiyle uğraşan Hüseyin Barlak, her derde deva olan şifa kaynağı balın üretimiyle ilgili İLKHA muhabirine konuştu. Son yılların en bereketli ve güzel balını bu sene elde ettiklerini vurgulayan Barlak, balın faydalarının saymakla bitiremeyeceklerini ifade etti.

Arıların genel bakımlarına mart ayında başlanıldığını belirten Barlak, "Mart-nisan aylarında arıların genel bakımı yapılıp, aç arılar beslenip floranın (bölgede yetişen bitkilerin tür olarak tümü) olduğu yerde güzel bir şekilde konaklanıp arılar orada bekletilir. Arıların oğul çıkma zamanı olan 25 ila 30 Nisan arasındaki zamanda arılar kontrol altına alınır. Arılar oğul çıkardığı zaman arıların oğulları başka kovanlara alınıp gerekirse beslenilir gerekmiyorsa beslenmez." dedi.

"ARININ GÜZEL BAL YAPMASI İÇİN ARININ GÜÇLENDİRİLMESİ LAZIM"

 

Güzel bal elde edilmesi için arıların güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Barlak, "Arılar çiçekler ile floranın güzel ve çok olduğu yerlere götürülüp orada konaklanır. Arının güzel bal yapması için arının güçlendirilmesi lazım. Arı güçlendirilmezse güçlü arı yeri daralırsa oğula kaçar, oğula kaçtığı zaman oğul verir ve oğul verdiği zaman istediğimiz şekilde bal alamayız. Arının güzel bal verebilmesi için yeri geniş tutulur, gerektiğinde petek verilir ve gerektiğinde kat verilip arının yeri geniş tutulur." ifadelerini kullandı. Bal üretiminin geçen senelere göre verimin çok iyi olduğunu dile getiren Barlak, şunları söyledi: "Bal hasadını yaptık ve bu sene gayet güzel bir şekilde bal aldık. Bu yılın balı güzel bir baldı. Bu sene genelde arıcılar erken ballarını aldılar. Biz ise 22 Ekim'de ancak alabildik. Eylül-ekim ayları arasında bal hasadı yapılır." (İLKHA)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

TRT KURDİ 2 yazarımızı konuk etti

1970-01-01 02:33 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

SASON’DA ‘BAŞARI VE MOTİVASYON’ SÖYLEŞİLERİ

15:12 - YAŞAM

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:06 - YEREL

8,5 MİLYARLIK YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILDI

13:39 - YEREL

SAĞLAM TOPLUMLAR, SAĞLAM AİLELERDEN GEÇER

13:31 - YAŞAM

ARAÇTAN UYUŞTURUCU FIRLATILDI

12:09 - ASAYİŞ