?>

Engelleri aşamadılar!

Kozluklu engelli kardeşlerin dramı...

GÜNDEM - 57 yıl önce

Kozluk ilçesi Yamaçlı Mahallesinde ikamet eden Akboğa ailesinin doğuştan fiziksel engelli iki kız çocuğu Elif (17) ve Hatice (14) ilçede devam eden altyapı çalışmalarında bozulan, çamur ve çukurdan geçilmeyen yolların mağduru oldu. Tekerlekli sandalyeyle bozuk yollarda okula gitmeye çalışan İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Elif Akboğa, yapılan altyapı çalışmalarıyla birlikte tamamen bozulan yollardan dolayı okula gidip gelmekte sıkıntı yaşıyor.

Yağışlı havada çamur deryasına dönen yolda tekerlekli sandalyeyle okula gidemeyen çocukları için araç temin eden baba Abdullah Akboğa, çocuklarının okula rahat gidip gelecekleri bir yol istiyor. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan ve son yıllarda engelli haklarını korumayla ilgili birçok kanun çıkartılıp düzenlemelerde bulunulduğunun altını çizen Akboğa, yaşanan mağduriyetin engelli haklarına saygısızlık olduğunu belirtti. Yaşanan sorunu belediye yetkililerine birkaç defa bildirmelerine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini belirten baba Akboğa, yetkililere seslenerek, “Bizler de vatandaş değil miyiz? Bizler de hizmeti hak etmiyor muyuz?” diye sordu.

“YOLLARIMIZIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Yollarının çok bozuk olduğunu ve özellikle kış aylarında yolu kullanamadıklarını söyleyen Akboğa, “Engelli kızım İmam Hatip 9'uncu sınıfta okuyor ve okula gidip gelmekte. Altyapı için boruları çektiler ve yollarımız bozuldu. Yollarımız çok bozuktur. Gidip gelemiyoruz. Babam da hastadır. Yol olmadığından sürekli çocuklarımla uğraşmak zorunda kalıyorum. Babamın da yanına gidemiyorum. Ya kızıma ya da babama bakmam gerekiyor. Amcamı gönderdim belediyeye, belediye başkanı diyor ki bütün yollar da bozuktur. Bütün insanları bir kefeye bırakıyor. Kızım engellidir, gidip gelemiyor bu yollarda. Yollarımız niçin yapılmıyor? 10 defadır kendilerine söylüyoruz hâlen yapılmadı. Biz vatandaş değil miyiz? Eğer bu ülkenin bir vatandaşıysak yolumuzun yapılıp mağduriyetlerimizin giderilmesi gerekiyor. Belediyeden yolu bir an önce yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Muhtarlar'dan AK Parti'li Uçar'a Destek

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Benzine 9 kuruşluk zam yapıldı

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Altın fiyatları evlilikleri vurdu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Akaryakıt zamlarına tepki

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

TRT KURDİ 2 yazarımızı konuk etti

1970-01-01 02:33 - TEKNOLOJİ

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

100 Milyon TL’lik AVM’nin tanıtımı yapıldı

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Minibüs ücreti zamlandı

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Katılımevim’de devir süreci başladı

17:24 - GÜNDEM

"VATANDAŞTAN ÜCRET ALINACAK" İDDİASI ASILSIZ ÇIKTI

16:01 - GÜNDEM

75 KİŞİLİK KADROYA 2 BİN 859 BAŞVURU

11:13 - GÜNDEM

DEMİRHAN: BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK

12:31 - GÜNDEM

TPAO'NUN PETROL ARAMA RUHSAT SÜRESİ UZATILDI

12:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Şansi Pazarda: Esnaf Ne İstedi?

20:00 - SİYASET

Batman’da pazar günü elektrik kesintisi:

19:50 - YEREL

Katılımevim’de devir süreci başladı

17:24 - GÜNDEM

Fatma Kovan’dan adliyede dikkat çeken hamle

17:13 - YAŞAM

Kontrolden Çıkan Akaryakıt Tankeri Devrildi

16:44 - ASAYİŞ