?>

Hariçte kalan Hasankeyfliler “İlçede bize de yer verin…”

Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yeni Hasankeyf yerleşim biriminde yapılan evlerde hak sahipliğine alınmaları için Kaymakam Faruk Bülent Baygüven’i ziyaret ettiler.

Büfeler - 56 yıl önce

 

 Hasankeyf’teki evlerin daha önce 45 metrekareden oluşması, baraj nedeniyle ev ve işyerleri ile yatırım alanlarının inşa edilememesi, işsizlik ve bazı sosyal nedenlerden ilçeyi terk etmek zorunda kalan ve kütükleri halen ‘Hasankeyf’ yazan vatandaşlar, yeni yerleşim biriminde kendileri için yer verilmesi ve hak tanınması için Kaymakam Baygüven’e talepte bulundular. Bir çok nedenden ötürü daha önce Hasankeyf’ten göç eden Hısniler, Bajariler ve Kal-i’ler, başta olmak üzere, kütüğü Hasankeyf’te olan tüm Hasankeyflilere mutlaka hak sahipliği verilmesi gerektiğini belirten dernek yöneticileri ile kendilerine destek veren Çoban Ahmet, yaptıkları açıklamada “devlet köye dönüş için kişi başına 300 koyun veriyor. 300 koyun nerden baksanız 300 bin TL yapar. Oysa Hasankeyf geri dönmek için biz devletten ne para ne de koyun istiyoruz, gerekirse biz para ödemeye hazırız. Hasankeyf’ten tüm yetkililerimize sesleniyoruz. Lütfen hem Hasankeyf dışında yaşayan ve Kütüğü  Hasankeyf’te olan vatandaşlarımız bir an evvel tıpkı Hasankeyf’te hak sahipliğini elde eden vatandaşlar gibi hak sahipliği yapılsın. Hasankeyflilerin mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda özellikle hem devletimizden hem de hükümetimizden  gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz” dediler.

ESNAFA MAYIS AYINA KADAR MÜHLET

Öte yandan ilçe esnafının da zor günler geçirdiğini belirten Çoban Ahmet “Ayrıca eski çarşı esnafımızın maksimum Mayıs ayının sonuna kadar bulundukları mekanlarında işlerini sürdürmeleri gerekir. Eski çarşı dışında taşınacak kültür varlıkların yollarının yapılması uygun olacağını dile getiriyoruz. Halk taşındıktan sonra kalan 150 metrelik eski çarşı taşınacak, bu nedenle minare yolu yapılsın. Böylece esnafımızda bir nefes almış olur” şeklinde konuştu. (Murat Ezgin)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

BATMANDA NEVROZ NE ZAMAN KUTLANACAK?

1970-01-01 02:33 - GÜNDEM

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman’da 1 travesti şoku daha!

1970-01-01 02:33 - SPOR

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Prof. Ayhan basınla buluştu

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE!

1970-01-01 02:33 - GÜNDEM

Amedspor’dan önce kaptık!

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

BATMAN, BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İLUH VE YEŞİLTEPE DOĞALGAZ BEKLİYOR

16:21 - GÜNDEM

VIP KOLTUKLAR, JET HIZINDA SATILDI!

15:40 - SPOR

TPAO, HİZMETLERİNİ ANKARA FİRMALARINA MI YÖNLENDİRİYOR?

15:37 - GÜNDEM

BATMAN NİYE YAPMASIN?

15:32 - SPOR

PETROLSPOR’UN BİLET FİYATLARI TEPKİ ÇEKTİ

15:23 - GÜNDEM