?>

‘Tekli eğitim’e doğru

Okul müdürleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Bakanlığın 2019 yılının sonunda ülke genelinde tekli eğitime geçmeyi hedeflediğini söyledi. Toplantıya; Kurtaran'ın yanı sıra, şube müdürleri Abdurrahman Kardaş, İshak Büyükkaya ve

EKONOMİ - 56 yıl önce

 

Şube müdürlerinin kendi sorumluluk alanlarındaki bilgilendirmelerinin ardından okul müdürlerine konuşan Kurtaran, "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi ile düşünen, tartışan ve üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflerini ifade etti. Kurtaran, "Bakanlığımız 2019 yılının sonunda ülkemiz genelinde tekli eğitime geçmeyi hedeflemektedir. Bizde bu değişim için fiziki olarak hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. İhtiyacımız olan derslik sayısını hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Tabi fiziki iyileşmenin yanında eğitim sistemimizin niteliğini arttırıcı çalışmalara da önem vermeliyiz. Öğrencilerimizin niteliğini arttırmak için yapılan çalışmaların hepsi gönül işidir. İdareci ve öğretmenlerimizin içten ve samimi bir şekilde görevlerinin de ötesinde büyük bir şevkle yaptıkları çalışmalar sayesinde eğitimin niteliği artar. Bir idareci öğrencilerin yüreğine dokunduğu ve öğretmenlere güzel bir çalışma ortamı hazırladığı zaman nitelikli bir eğitim ortamı hazırlamış olur." dedi. 

YÜZDE 30’LARDAN, YÜZDE 94’LERE…

Eğitime nitelik kazandırmaya temelden başlamak gerektiğini aktaran Kurtaran, "Bizler de bunun farkında olduğumuz için geçtiğimiz yıl okul öncesi eğitim alanında yaptığımız çalışmalar sayesinde yüzde 30'larda olan okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 94'ler seviyesine çıkarmayı başardık. Bu yıl okul öncesi eğitimi gören öğrencilerimiz önümüzdeki yıl birinci sınıfta olacaklar ve bu durum ilerleyen yıllarda eğitimin niteliğine yansıyacak." diye konuştu.

"KİTAPLA BULUŞMAYAN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN"

Bir diğer çalışmalarının da öğrencilere kitap okuma kültürünü kazandırmak olduğuna işaret eden Kurtaran, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bu konuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 'Batman Her Yerde Okuyor' projemiz kapsamında okul kütüphanelerimizi zenginleştirmek amacıyla yeni kitaplar aldık ve bu kitapları okul kütüphanelerimize gönderdik. Kitap almaya ve sizlere ulaştırmaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki kitapla buluşmayan çocuğumuz kalmasın. Kitap okumak çocuklarımız için bir kültür haline gelsin. Kitaplar okul kütüphanelerinin raflarında durmaktan tozlanmaya yüz tutmasın. Sizlerden ricam okullarınızdaki bütün öğrencilerinize tatil günlerinde okumaları için okul kütüphanelerinden kitap verin." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ; DÜŞÜNEN, TARTIŞAN VE ÜRETEN BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR"

Öğrencilerin proje çalışmalarına katılmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Kurtaran, son olarak şunları söyledi: "Biz bu yıl ortaöğretim de bilimsel projeler alanında 81 il içinde 745 proje sunarak 4'üncü il olma başarısını gösterdik. Bu başarıda bizi sevindiren durum çok sayıda öğrencimizin bu çalışmalarda yer almış olmasıdır. Bu projelerle hedefimiz; düşünen, tartışan ve üreten bir nesil yetiştirmektir. Bu gün çeşitli projeleri hayata geçiren öğrencilerimiz yarın bu projeleri gerçeğe dönüştürecekler inşallah. Proje çalışmalarını öğrencilerimizde bir alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Öğretimde bunu başardık ve temel eğitimde okullarımızda da başarmak için gayret etmemiz gerekiyor. Orta öğretimdeki proje başarımızın aynısını temel eğitimde de göstermeliyiz."

Toplantı okul müdürlerinin görüş ve öneriyle sona erdi. (İsmail Güneş)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

BATMANDA NEVROZ NE ZAMAN KUTLANACAK?

1970-01-01 02:33 - GÜNDEM

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman’da 1 travesti şoku daha!

1970-01-01 02:33 - SPOR

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Prof. Ayhan basınla buluştu

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE!

1970-01-01 02:33 - GÜNDEM

Amedspor’dan önce kaptık!

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

BATMAN, BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

602 ŞİRKETE İZİN VERİLDİ

11:20 - EKONOMİ

ABD ENFLASYON VERİLERİ ALTIN PİYASASINI SALLADI

10:28 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

10:32 - EKONOMİ

DÖVİZDE HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

10:19 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

10:37 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

İLUH VE YEŞİLTEPE DOĞALGAZ BEKLİYOR

16:21 - GÜNDEM

VIP KOLTUKLAR, JET HIZINDA SATILDI!

15:40 - SPOR

TPAO, HİZMETLERİNİ ANKARA FİRMALARINA MI YÖNLENDİRİYOR?

15:37 - GÜNDEM

BATMAN NİYE YAPMASIN?

15:32 - SPOR

PETROLSPOR’UN BİLET FİYATLARI TEPKİ ÇEKTİ

15:23 - GÜNDEM