?>

1 GÜNLÜK KAPANMA İSTİŞARESİ

YAŞAM - 4 yıl önce

Toplumun farklı kesimleri ile Vali konağında bir araya gelen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, ilimizde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonları işletmeciliği yapan esnafı kahvaltı programında ağırladı. Ticaret Bakanlığı’nın, ülke genelinde 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya koyacağı, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararına istinaden; söz konusu esnaf ile kahvaltıda bir araya gelen Vali Canalp, esnaf ile kendileri için hangi günün daha uygun alacağı yönünde görüş alışverişinde bulundu.

GÜNÜ MESLEK ERBABI BELİRLEYECEK

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Vali Canalp, “Ticaret Bakanlığımız Türkiye’de her esnafın haftada en bir gün dinlenmesi konusunda bir karar aldı. Bununla birlikte hem hizmetten faydalanan insanlar hem de hizmeti sunan esnaf hayatlarını rahat, huzurlu ve organize bir şekilde devam ettirebilme imkanına kavuşmuş olacaklar.  Ancak bakanlık bu konuda bir gün belirlemedi, günün belirlenmesi konusunu Valilikler bünyesinde gerekli olan istişareler meslek mensupları ile beraber yapılsın ve yapılan istişareler neticesinde meslek mensuplarımızın beklentilerini karşılayacak gün hangisi ise o gün olarak karar verilsin. Bu çerçevede bugün ki davetimizin asıl sebebi bu konu ile ilgili sizlerin düşüncelerini almaktır. Haftanın bir günü tüm bu meslekler için olabilir veya ayrı ayrı günler belirlenebilir.  Bunun için de sizin fikirleriniz bizim için önemlidir” diye konuştu. 

FİKİRLER TEK TEK ALINDI

İşletmelerin iş hacimlerinin haftanın farklı günlerinde yoğunlaşabileceği, tüketici tercih ve davranış kalıplarında farklılıklar olabileceği göz önünde bulundurularak berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapatılacağı hususunun değerlendirildiği toplantıda, esnaf tek tek söz alarak hangi günün uygun olacağı konusunda fikirlerini beyan etti. Kahvaltı programına; Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve Batman Belediyesi Zabıta Müdürü Muharrem Kara katıldı. 
Haftanın Öne Çıkanları

E-İHRACAT FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILACAK

2022-09-09 10:34 - TEKNOLOJİ

DOKTOR IĞDIR, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2022-09-11 15:28 - SPOR

KAPORTACILAR DERTLİ

2022-09-10 14:54 - YEREL

İPEKYÜZ, KANUN TEKLİFİ VERDİ

2022-09-08 14:28 - SİYASET

PİKNİK TÜPÜ YANGINA NEDEN OLDU

2022-09-08 14:25 - YEREL

İŞTE EMEKÇİ KADINLAR…GÜNDE KAÇ TL KAZANIYORLAR?

2022-09-07 16:34 - YAŞAM

VALİ BESO’DAYDI

2022-09-08 16:34 - YEREL

CHP’li gençler köylerdeydi

2022-09-13 12:32 - SİYASET

BELEDİYE OKULLARIN GENEL TEMİZLİĞİNİ YAPIYOR

2022-09-08 14:26 - YEREL

4 BİN 120 KİŞİ HAKKINI ARADI

2022-09-09 14:58 - EKONOMİ

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ACİL SERVİSTE ALIŞILMADIK VAKA

21:18 - SAĞLIK

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM