?>

140 DOĞASEVER TERS LALELERE YÜRÜDÜ

YAŞAM - 3 yıl önce

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Diyarbakır Doğa Sporları (DİDOSK) un organizesiyle 140 doğasever Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kaşyayla (gıdornik) köyü dağlarında Ziyaret tepe mevkiinde bulunan ters laleleri görmek için yürüdü. Ters laleleri görmek için araçlarla Sason ilçesine gelen doğaseverler Kaşyayla köyünden 2 saatlik tırmanıştan sonra ters lale bölgesine vararak ters lalelerle fotoğraf çektiler.
“15 YILDIR GÜVENLİK NEDENİYLE GELEMEMİŞTİK”
15 yıldır güvenlik nedeniyle bu bölgeye tırmanamadıklarını belirten DİDOSK Yönetim Kurulu Üyesi Eray Karahan, “Sason yürüyüşü için 12 kilometreye yakın bir tırmanış yaptık. Ters lalelere gittik. Bu güzergahı 15 yıldır hep takipteydik. Fakat bölgedeki olaylar sebebiyle gelememiştik. Ben Özellikle bu imkanları bize sağladığı için Sason Kaymakamı sayın Murat Mete’ye Diyarbakır Doğa Sporları adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Etkinliğini yaptığımız ters laleler, Hakkari’den başlayıp Adıyaman’a kadar devam etmekte. Hakkari ve Van’dan sonra en yoğun popülasyonunu Sason’da görüyoruz. Bu endemik türün bir an önce korunmaya alınması ve turizme açılmasını biz doğacılar olarak temenni ediyoruz. Tabi ki ciddi bir koruma ve ciddi bir bilinçlendirme gerekiyor. Bunun dışında bu sarp dağlarda bir an önce yürüyüşlerin, kampların bir an önce başlaması gerektiğine inanıyorum” dedi.
“ŞEHİRDE KALMAKTANSA DOĞADA KALMAYI TERCİH EDİYORUZ”
Tırmanışa katılan Anestezi Uzmanı Dr. Rıza Ünlü, “Diyarbakır doğa sporlarıyla mümkün oldukça doğaya gidiyoruz. Bu sayede çok güzel yerleri görme imkanımız oluyor. Bugünde Sason’un doğasındaydık. Gerçekten çok etkileyiciydi. Doğa çok güzel, ilgi duyan bütün insanlara, özellikle gençlere tavsiye ediyorum. Bölgenin çok güzel bir doğası var. Çok etkileyici, yeşil alanlar ormanlık alanlar, dağlık bölgeler çok güzel, çok dinlendirici. Şehirde kalmaktansa doğada kalmayı tercih ediyoruz”
KENDİNİZİ BULMAK İSTİYORSANIZ DOĞAYA KATILIN
Öğretmen Neslihan Çetinkaya ise “Çoğu insan kendini kaybetmiş durumda. Eğer kendinizi bulmak istiyorsanız, doğaya katılın. Çünkü biz doğal insanlarız aynı zamanda, sosyal varlıklar olduğumuz kadar. Kendinizi bulmak istiyorsanız doğaya atılın ve kendinizi orda görün” diye konuştu. Dr. Selim Almaz ise “Yoğun iş temposu içerisinde fırsat buldukça doğa yürüyüşlerine çıkıyorum. İyi oluyor. İnsanın kafayı dağıtması ve işine daha iyi konsantre olabilmesi için, bütün gençlere tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Zirvede yaklaşık 2 saat kalan tırmanışçılar, akşam saatlerinde dönüş yaptılar.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN PARK SATILDI

2022-05-23 15:10 - GÜNDEM

İSTİŞARE GRUBU İDDİALI VE HIZLI BAŞLADI

2022-05-22 15:56 - GÜNDEM

GERCÜŞ GELECEK YENİ YERİNDE

2022-05-25 12:14 - SİYASET

MEB: DYK KURSİYERLERİ 28 MAYIS'TA SINAVA GİRECEK

2022-05-20 15:21 - EĞİTİM

YENİ HASTANE VE DİŞ FAKÜLTESİ İÇİN AÇIKLAMA

2022-05-23 17:41 - GÜNDEM

LAVİ, TANITIM GÜNLERİNDEYDİ

2022-05-24 14:03 - YAŞAM

DOĞADA TERS LALE ŞENLİĞİ

2022-05-19 17:28 - YAŞAM

BATMAN'DA TİNERLİ DEHŞET...

2022-05-19 22:54 - GÜNDEM

İkinci el araç piyasasında beklenen hareketlilik yaşandı mı?

2022-05-24 16:22 - EKONOMİ

ÖZPERK TRT KÜRDİ’YE BATMAN GENÇLİĞİNİ ANLATTI

2022-05-25 12:09 - SPOR

İlgili Haberler

NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ

15:37 - YAŞAM

YOLCULARA ŞEKER VE KOLONYA İKRAMI

15:19 - YAŞAM

AK PARTİ'DE SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ

15:04 - YAŞAM

İÇ VE DOĞU BÖLGELERDE YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

10:52 - YAŞAM

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

10:40 - YAŞAM

Günün Manşetleri

65 BİN YOLCU ÜCRETSİZ TAŞINDI

15:53 - YEREL

NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ

15:37 - YAŞAM

YOLCULARA ŞEKER VE KOLONYA İKRAMI

15:19 - YAŞAM

AK PARTİ'DE SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ

15:04 - YAŞAM

ARAÇLAR ALEV ALEV YANDI

13:26 - ASAYİŞ