?>

172 BİN ÖĞRENCİ GELECEĞİN SORUMLULUĞUDUR

Batman İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, gazetemizi ziyaret ederek eğitim alanındaki çalışmalar ve projeler hakkında içten bir sohbet gerçekleştirdi.

EĞİTİM - 5 ay önce

Ziyaret sırasında hem mevcut eğitim politikaları hem de geleceğe yönelik vizyon projeleri ele alındı.

YAPAY ZEKA EĞİTİMLE BÜTÜNLEŞİYOR

Ziyarette öne çıkan konulardan biri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Yapay Zeka Çalıştayı oldu. Müdür Ciğer, iki gün süren çalıştayın ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda Batman'a özel bir eğitim yol haritası oluşturacaklarını belirtti.
“Batman’da 172 bin öğrencimiz var. Bu sadece bir sayı değil; birçok ilin merkez nüfusundan fazla. Bu kadar büyük bir öğrenci kitlesini iyi yönlendirmek zorundayız. Öğretmen, yönetici, veli... herkesin bu sürece hazırlanması gerekiyor. Sadece öğrenciyle sınırlı bir dönüşüm olmaz” diyen Ciğer, yapay zekanın tüm branşlara nasıl entegre edileceğine dair kapsamlı bir planlama yürüttüklerini söyledi.

139 ATÖLYEDEN 43'Ü YAPAY ZEKA ENTEGRASYONLU

Ekim ayından itibaren başlayacak olan çalışmalarda, 139 atölyeden 43’ünün yapay zeka uygulamalarına ayrıldığını ve öğretmenlerle yöneticilerin bu atölyelerde eğitileceğini vurgulayan Ciğer, “Türkiye’de bu dönüşümü ilk tamamlayan il olmayı hedefliyoruz. Tüm öğretmenlerimize ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTI YENİ OKUL GÜNDEMDE

 Ziyarette Batman’ın artan öğrenci nüfusuna karşı atılacak adımlar da gündeme geldi. Müdür Ciğer, bu yılın sonuna kadar 1 okul ve 1 spor salonunun tamamlanacağını, 6 okulun ise yeniden inşa sürecinde olduğunu belirtti. Önümüzdeki 5-10 yıl içindeki öğrenci artışının projeksiyonlarla takip edilerek planlamaların buna göre yapıldığını söyledi.
“Mevcut dersliklerin verimli kullanımı çok önemli. Hiçbir yapının atıl durumda kalmasına gönlümüz razı olmaz” diyen Ciğer, eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik kararlı adımlar attıklarını ifade etti.
Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslara da değinen Ciğer, hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Eğitimin her yaştan bireye ulaşması gerektiğini belirtti.
Ziyaretin sonunda yerel basının eğitimin yaygınlaştırılmasındaki önemine dikkat çeken İl Müdürü Ciğer, “Basın bizim için sahadaki en önemli yol arkadaşlarımızdan biri. Eğitime dair her güzel gelişmeyi birlikte büyütmeliyiz” diyerek gazetemize teşekkür etti.
Eğitimde dönüşümün ipuçlarını paylaştığı içten ziyareti dolayısıyla İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’e teşekkür ediyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEM

2025-06-22 17:08 - TEKNOLOJİ

BATMAN ESNAFI BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

2025-06-20 11:37 - YAŞAM

YENİ TOKİ KONUTLARI GELİYOR

2025-06-20 16:30 - YEREL

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

2025-06-23 16:29 - GÜNDEM

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: İŞSİZ KALABİLİRİZ

2025-06-25 17:07 - YEREL

AVUKATLAR SADECE DAVA ALMAZ, SAHNE DE ALIR

2025-06-26 18:00 - KÜLTÜR

BATMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

2025-06-20 17:47 - YEREL

VALİLİKTEN KAZA AÇIKLAMASI

2025-06-23 16:03 - GÜNDEM

CENAZELER GÖZYAŞLARIYLA BATMAN’A GETİRİLDİ

2025-06-23 20:25 - GÜNDEM

BELDEYE YAKIŞMAYAN GİRİŞ TEPKİ ÇEKİYOR

2025-06-22 17:28 - YAŞAM

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLERE HEDİYE VE KİTAP DAĞITILDI

11:54 - EĞİTİM

İKTA-DER BOŞ DURMUYOR, KOŞTURUYOR!

15:14 - EĞİTİM

TAMP 2025 TATBİKATI BAŞARIYLA SONUÇLANDI

14:47 - EĞİTİM

BELDE ÖZEL EĞİTİM OKULU ANITKABİR’DE

14:33 - EĞİTİM

MEB’DEN ARA TATİL İÇİN ETKİNLİK KİTAPLARI

13:32 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

TFF'DEN BAHİS SORUŞTURMASI: LİSTEDE PETROLSPORLU 7 FUTBOLCU VAR!

19:52 - SPOR

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ ÇALIŞTAYI VE ÖDÜL TÖRENİ ALANYA’DA GERÇEKLEŞTİ

17:22 - RÖPORTAJ

SİLAHLI KAVGADA ARANAN KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI

17:20 - ASAYİŞ

YENİ ORTADOĞU'NUN EŞİĞİNDE TÜRKİYE VE ÇÖZÜM SÜRECİ BATMAN’DA MASAYA YATIRILIYOR

17:15 - YEREL

YENİ BULVARDA ALTYAPI HATTI DÖŞENİYOR

17:01 - YEREL