?>

18 yıldır köprü yapılmasını bekliyorlar

Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü sakinleri 18 yıldır köylerindeki dereye köprü yapılmasını bekliyor.

YEREL - 2 yıl önce

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 2004 yılının Nisan ayında kar sularının erimesiyle birlikte yaşanan sel felaketinde Garzan Deresi taşmış, bir vatandaş da sel sularına kapılıp boğularak yaşamını yitirmişti. Dere boyunca taşan sular birçok bağ ve bahçenin sular altında kalmasına, birçok evin yıkılmasına, hayvanların telef olmasına, köprülerin ve baraj duvarlarının yıkılmasına neden olmuştu. Yaşanan sel felaketinden en çok etkilenenler ise Köprübaşı köyü sakinleri oldu. Köyün tek geçiş yolu olan köprünün yıkılmasıyla köy sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma demir merdivenle yıkık köprüye tırmanarak karşıya geçiyor ya da dereden geçmek zorunda kalıyor.
"Yıllardır aynı tehlike ile yüzleşmek zorunda kalıyoruz"
Yıllardır aynı tehlike ile yüzleşmek zorunda kaldıklarını belirten Şehmus Aslan, "Yazın suların azalması sonucu karşıya derin olmayan yerlerden çocukları sırtımızda taşıyarak geçebiliyoruz ama kış gelip sular yükseldiğinde mecbur köprüyü kullanmak zorunda kalıyoruz. Kendi imkanlarımızla yaptığımız köprü ise ne kadar güvenli, düşüp sulara kapılabilme riskini göze alıyoruz. Biz gençler daha rahat geçebiliyoruz belki ama yaşlılar, kadınlar ve çocuklarımız karşıya geçmekte güçlük çekiyor, düşme tehlikesi atlatıyorlar’’ dedi.
"Zor durumda kalıyoruz"
Selden sonra köprünün yıkılmasıyla hem maddi hem manevi olarak zorluklar yaşadıklarını belirten Aslan "Bizden 200 metre ilerde derenin karşı tarafında okulumuz, köy mezarlığımız, akrabalarımız var. Mezarlık ziyaretini istediğimiz zaman yapamıyoruz. Mezarlık ya da bir hastayı ziyaret etmek için bile yaşlılarımız ve kadınlar için taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Kısacık yoldan gitmek yerine, buradan gidip şehir merkezinden dönüp tekrar derenin karşısına gelmek zorunda kalıyoruz. Acil bir durum oluyor köprüden kısa mesafe gitmek yerine 20 kilometre yol yapmak durumunda kalıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Köroğlu Kıraç: Kaybettiğimiz samimiyeti arıyoruz

2023-06-26 19:41 - RÖPORTAJ

Batman’da havalar ısındı, vatandaşlar piknik alanına koştu

2023-07-02 14:32 - YEREL

Tanrıseven’e İngiltere’den ödül!

2023-06-26 18:08 - DÜNYA

Bilim Merkezi inşaatı hızla yükseliyor

2023-07-02 17:35 - EĞİTİM

Batman'da 8 yaşındaki çocuk su kanalına düştü

2023-07-01 19:22 - GÜNDEM

Sason'da silahlı kavga: 4 yaralı

2023-07-01 16:17 - GÜNDEM

AYKOME ile acil su toplantısı yapıldı

2023-06-26 18:43 - GÜNDEM

Batman'da 2 günde 3 kişi boğularak can verdi

2023-07-01 16:48 - GÜNDEM

Malabadi'de trafik kazası:4 yaralı

2023-06-29 10:34 - GÜNDEM

Bayram boyunca ulaşım ücretsiz

2023-06-26 18:38 - YEREL

İlgili Haberler

KÖYDES PROJELERİ VE YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

16:14 - YEREL

KÜLAH 25 LİRA, DONDURMA 25 LİRA: VATANDAŞ ŞAŞKIN

15:46 - YEREL

HUZUR MAHALLESİ DOĞALGAZ İSTİYOR

16:15 - YEREL

PETROLKENT MAHALLESİ’NDEKİ YIKIM

13:32 - YEREL

83 KİLOMETRELİK YENİ YOL AÇILDI

13:27 - YEREL

Günün Manşetleri

HUZUR MAHALLESİ DOĞALGAZ İSTİYOR

16:15 - YEREL

KÖYDES PROJELERİ VE YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

16:14 - YEREL

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER

16:10 - EĞİTİM

KÜLAH 25 LİRA, DONDURMA 25 LİRA: VATANDAŞ ŞAŞKIN

15:46 - YEREL

UÇUŞLAR KIŞINDA DEVAM EDECEK

15:23 - GÜNDEM