?>

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler'in Paneline Yoğun İlgi

FETÖ mağduru aileler ​"Cezaevinde Tutulan Hayatlar" panelinde buluştu

GÜNDEM - 7 yıl önce

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi tarafından Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda "Cezaevinde Tutulan Hayatlar" konulu panel düzenlendi. Panelde, 90'lardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmlar için adalet talebinde bulunulup yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğine vurgu yapıldı. ​"Cezaevinde Tutulan Hayatlar" konulu panelde, FETÖ ve 28 Şubat yargısının talimatlarla İslami kimlikli mahkûmların mağduriyetine sebep verdiği kararların yok hükmünde sayılıp ve yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğine dikkat çekildi. Yoğun katılımın olduğu panele; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, parti yetkilileri, İTTİHADUL ULEMA üyeleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, cezaevlerinde bulunan mağdur yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, cezaevinde tutulan Müslümanlara verilen haksız kararların yok sayılıp yeniden yargılama yolunun açılmasını gerektiğini söyledi.

"Yalnızca adalet istiyoruz, kimseden merhamet dilemiyoruz"

Cuntacı ve FETÖ'cü yargının Müslümanlar hakkında verdiği haksız, hukuksuz kararların yok sayılmasını istediklerini belirten Olam, "Bu çifte standardın bitmesini istiyoruz. Adaleti sağlama ve icra makamında olan insanlara sesleniyoruz; eğer bu ülkede adalet kişilere, konum ve makamlara göre uygulanıyorsa orada adaletten bahsedilemez. Bizim talebimiz şudur; birilerinin adına ve talimatlarına göre yargıyı kullanarak verilen tüm kararların iptal edilmesini istiyoruz. Geçte olsa bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Oluşturulan bu tahribatların onarılmasını istiyoruz. Yalnızca adalet istiyoruz, kimseden merhamet dilemiyoruz. Bizim tüm çabamız bu mağduriyetlerin, hukuksuzluğun bir an önce bitmesi içindir." diye konuştu.
"TERÖRİSTLERİN MAĞDUR ETTİKLERİNİN MAĞDURİYETİ BİR AN EVVEL GİDERİLMELİ"
"Kardeşlerimiz tam bir terör örgütünün mahkemelerinde yargılanmışlardır" diyen Avukat Emin Güneş, şunları söyledi: "Adına mahkeme, adliye denilen zulmiyelerde zulme maruz kalmışlardır. Kardeşlerimiz terörist örgütün mahkemelerinde yargılandığı bugün bütün delilleriyle açık bir şekilde ortadadır. Buna rağmen meşru, makul, hukuku üstün tutan bir devletten beklenen nedir? Teröristlerin mağdur ettiklerinin mağduriyetini bir an evvel gidermektir. Böyle bir çaba içerisine giriyor mu? Girmiyor. Niye? Çünkü yeri geldiğinde kendisinin de bu asil insanlar tarafından aynı tehlikeye maruz bırakılacağını biliyor. Bu asil insanlar yeryüzünün makamlarına, saltanatlarına iltifat etmiyorlar. Bunun için onların önünde eğilmiyorlar. İzzetlerinden, şereflerinden azıcık bile olsa taviz vermeye yanaşmıyorlar. Ve asli vazifelerinden asla geri durmuyorlar. Bu da insanımızı İslam ile Kur'an ile tanıştırıp toplumu ıslah etmek… Yani onların penceresinden bakıldığı zaman bu Yusufilerin tehlikesi çok nettir. Bunların güçlü olduğu yerlerde bütün ifsat mekânları teker teker kapanıyor, camiler tıklım tıklım olmaya başlıyor. İşte biz şeytanın partisinin hâkim olduğu sistemin alternatifiyiz. Bunu yıkmaya çalışıyoruz. Bunun yerine Allah u Teâlâ'nın emirlerinin hayata hâkim olması mücadelesini veriyoruz. Bunun bedellerini de ödemeye hazırız." 
Haftanın Öne Çıkanları

1 dakikada servet çaldılar

2018-12-12 16:11 - GÜNDEM

EMEKLİ TOKİ’YE ASM

2018-12-12 16:06 - SAĞLIK

GOLDEN GÜZELLİK MERKEZİNDEN PROFESYONEL HİZMET

2018-12-12 16:01 - SAĞLIK

KORKU FİLMİ GİBİ...BARAJ KAPAĞI PATLADI!

2018-12-14 10:33 - GÜNDEM

SU KULESİ RESTORE EDİLİYOR

2018-12-10 15:34 - GÜNDEM

EŞEK KAZASI!

2018-12-14 14:01 - GÜNDEM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2018-12-09 14:52 - GÜNDEM

BAŞARDILAR AMA ATANAMADILAR!

2018-12-09 14:17 - EĞİTİM

HDP’YE AKŞAM OPERASYONU

2018-12-10 20:10 - SİYASET

YAZIK, ÇOK YAZIK…

2018-12-10 15:41 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BELEDİYE KORUMAYA ALDI

17:41 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARIYLA BULUŞTU

17:35 - GÜNDEM

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!

17:25 - GÜNDEM

BAŞKAN ÇİFTÇİ: RADYO HALA EN GÜÇLÜ İLETİŞİM ARAÇLARINDAN BİRİ

17:21 - GÜNDEM

BATMAN’IN HAFIZASI KİTAP OLUYOR

17:15 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KÜLTÜR VE TURİZMDE YOL HARİTASI BELİRLENDİ

17:45 - YEREL

HANGİ YATIRIMLAR DESTEKLENECEK?

17:10 - GÜNDEM

KADINLAR YEŞİLTEPE’DE BİR ARAYA GELDİ

17:01 - GÜNDEM

KAMUDA WHATSAPP DÖNEMİ KAPANIYOR

16:56 - GÜNDEM

AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM

16:45 - GÜNDEM