?>

321 MİLYON YOLCU RAYLI SİSTEMLERİ TERCİH ETTİ

GÜNDEM - 2 yıl önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022’nin demiryolu yolcu taşımacılığında rekorlarla dolu bir yıl olduğuna işaret etti ve "Geçen yıl YHT yolcumuz bir önceki yıla göre yüzde 114 artarak 9 milyon 363 bini aştı.
Anahat trenlerinde de yolcu sayısı yüzde 327 artışla 4 milyon 326’ya ulaştı. 2022 yılında 321 milyon 285 bin vatandaşımız şehir içi ve şehirler arasında raylı sistemlerimizle seyahat etti" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada 2003 yılından beri demiryoluna yapılan yatırımların sonuçlarını almaya başladıklarını kaydetti ve "2003 yılından bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarımıza önemli miktarda yatırımlar yaptık. Vatandaşlarımızı yüksek hızlı trenle buluşturduk. Ana hatları modernize ettik, elektrikli ve sinyalli hale getirerek kapasitesi artırdık. Bunun sonucunda da hem yolcu hem de yük taşımacılığında rekor üzerine rekorlar kırdık. Milletimiz, yatırımlarla ekonomik, konforlu ve hızlı seyahat edebildiği konvansiyonel, yüksek hızlı ve kent içi trenleri çok sevdi" dedi.
Türkiye’de ilk yüksek hızlı tren seferinin 2009 yılında yapıldığını anımsatan Karaismailoğlu, "Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısımız her geçen yıl artıyor. YHT’lerle seyahat edenlerin sayısı 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 114 artarak 9 milyon 363 bini aştı. Günde ortalama 30 bin yolcunun kullandığı YHT’lerde, 28 Ekim’de günlük 35 bin 792 yolcu sayısı ile rekor kırdık. Anahatlarda seyahat eden yolcu sayısı da aynı dönemde yüzde 327 artışla 4 milyon 326 bine yükseldi. Bölgesel trenlerde de artış oranı 174.5 oldu. Geçen yıl bölgesel trenlerde 12 milyon 723 bin vatandaşımız yolcuk yaptı" ifadelerini kullandı.
Marmaray, İzban, Başkentray ve Gaziray ile kent içinde konforlu ve hızlı seyahat imkanının sağlandığının altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, kent içi raylı sistemler ile hem trafiğin rahatlatıldığını gem de çevre dostu sistemler ile hava kirliliğinin önlendiğini kaydetti. Karaismailoğlu, "Yüz yıllık rüyamız ve bu asra damga vuran en önemli projelerden olan Marmaray, gözbebeğimizdir, İstanbul’un ulaşım haritasının en önemli parçasıdır. Metro, metrobüs gibi bağlantılarıyla neredeyse tüm İstanbul’a hizmet veren Marmaray’da 17 Aralık 2022 tarihinde 687 binden fazla yolcu seyahat ederek rekor kırıldı. Marmaray’da geçen yıl yolcu sayısı yüzde 65 artarak 191 milyona dayandı. Açılışından bu yana ise 822 milyon yolcumuzu Marmaray’da ağırladık" ifadelerini kullandı.
Yatırımlar ile "Türkiye Yüzyılı’nın" önemli kilometre taşlarını bir bir hizmete aldıklarını ve almaya devam edeceklerini ifade eden Karaismailoğlu, demiryolu yatırımlarının ağırlık kazandığı bir döneme girdiklerini, şehir içi raylı sistemler ile birlikte devam eden demiryolu yatırım bütçesinin 27 milyar dolara ulaştığına dikkati çekti. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şehir içi metrolarda olduğu gibi şehirler arasında da şu anda 4 bin 200 kilometre hızlı tren ağında çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğüne işaret ederek, "Türkiye Yüzyılı’na yakışan hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

DEV İMAR PLANININ SON HALKALARI DA TAMAMLANDI

2023-01-31 17:15 - GÜNDEM

SAHTE MOTOR YAĞLARI ARAÇLARA CİDDİ HASAR VEREBİLİR

2023-02-02 12:49 - YAŞAM

HASTANEYE YENİ CİHAZLAR ALINACAK

2023-02-03 11:12 - TEKNOLOJİ

TWİTTER'DAN YENİ KARAR

2023-02-05 17:02 - TEKNOLOJİ

PROJE ODASI YAPILACAK

2023-02-03 11:08 - TEKNOLOJİ

İHVAN, DARBECİ SUDAN HÜKÜMETİNİ "NORMALLEŞME" POLİTİKASINDAN DÖNMEYE ÇAĞIRDI

2023-02-04 13:11 - DÜNYA

YENİDOĞAN UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2023-02-02 15:52 - SAĞLIK

“PUSULAMIZ HER ZAMAN ÇALIŞMAK OLACAKTIR”

2023-02-03 11:24 - YEREL

BARCELONA'DAN FENERBAHÇE'YE

2023-02-01 13:31 - SPOR

ZİLAN’DA ANMA GÜNÜ

2023-01-30 18:15 - YAŞAM

İlgili Haberler

BALKONDAN DÜŞEN BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

16:37 - GÜNDEM

PETROLSPOR'DA YENİ PLANLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

23:26 - GÜNDEM

HER SANİYE HAYAT KURTARABİLİR

10:59 - GÜNDEM

GAZETECİLERDEN BAYRAM MESAJI

13:35 - GÜNDEM

VALİ CANALP: BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNLERİNDEYİZ

13:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KAPI KAPI DOLAŞIP HALKLA BAYRAMLAŞTILAR

21:00 - SİYASET

BALKONDAN DÜŞEN BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

16:37 - GÜNDEM

ET GİRMEYEN EVLERE, HAYIRSEVERLERİN KURBANLARI ULAŞIYOR

14:12 - YAŞAM

AK PARTİ'DEN TEKİK’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

11:08 - SİYASET

65 BİN YOLCU ÜCRETSİZ TAŞINDI

15:53 - YEREL