?>

600 BİN TONLUK DÖNÜŞÜM

Batman'da bir atık entegre tesisinde, ayda 600 bin ton çöp geri dönüşüm sayesinde hem çevre hem hava hem de ekonomik katkıya dönüştürülüyor.

YAŞAM - 11 ay önce

Atık entegre tesisinde kağıt, plastik ve metal atıklar ayrı ayrı ayrıştırılıyor. Çöp toplayıcıları tarafından karma olarak kendilerine getirildiğini belirten Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, çöp atıkları personellerin ayrıştırmasından sonra önce presle balya haline getirdiklerini söyledi.
Mehmet Kılıç
Sınıflarına göre ayrıştırılıp balya haline getirtilen atıkların tırlarla il dışında bulunan geri dönüşüm fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kılıç, bu şekilde doğaya, çevreye ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
Çöpe atılan atıkların geri dönüşümüyle beraber çevreye, doğaya ve ülke ekonomisine olan faydasını anlatan Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, daha temiz bir doğa için herkesi atıkları ayrı çöplere koyma konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANIYOR"
Kendilerine gelen atıkları sınıflarına göre ayırdıklarını belirten Kılıç, "Burada kâğıt, pet plastikler ve naylon atıklarını toplayıp ayrıştırıyoruz. Çöp atıklarını bizlere sokak toplayıcıları getiriyor. Bize gelen atıklar karışık bir şekilde geliyor. Burada sınıflarına göre elemanlarımız ayrıştırmayı yaptıktan sonra presleyip geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz. Geri dönüşümün faydası hem doğaya hem çevreye hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunuluyor." dedi.
"BİLİNÇLİ OLARAK ATIKLAR AYRIŞTIRILMALI"
Ayda 600 bin ton atığı geri dönüşüme kazandıklarını ifade eden Kılıç, "Özel bir firmayız ve 2015 yılından beri faal durumdayız. Sadece burada aylık toplam 600 bin ton karışık ambalaj atığı geliyor. Bize gelen bu karışık atıkları kendi gruplarına göre sınıflandırarak ayırıyoruz. Sınıflarına göre balyalayıp ayrıştırdığımız atıkları ayrı bir şekilde tırlara yükleyip bir sonraki aşama olan fabrikalara gönderiyoruz. Buradaki kağıt atıkları Kahramanmaraş'taki bir firmaya ve plastik petleri Diyarbakır'daki firmalara gönderiyoruz. Onlar da atıkları doğaya tekrardan kazandırmak için geri dönüşümden geçiriyorlar. Vatandaşlara tavsiyemiz herkes evlerinde bilinçli olarak atıkları ayrıştırmalarıdır. Bu şekilde daha çevreci ve temiz bir Batman olmasına katkıları olacaktır." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

ARTIK BATMAN'DA AMELİYAT OLABİLECEKLER

2024-05-13 14:41 - SAĞLIK

AKARYAKITTA TEK FİYAT DÖNEMİ

2024-05-15 10:07 - EKONOMİ

OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE ZAM

2024-05-15 10:11 - GÜNDEM

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

2024-05-13 10:10 - YEREL

BAŞKAN TUTUŞ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2024-05-09 17:41 - GÜNDEM

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

2024-05-13 14:16 - SAĞLIK

UMRE PARASINI BAĞIŞLADI

2024-05-10 14:05 - YAŞAM

AYNGEBİRE’DE BAHAR ŞENLİĞİ

2024-05-13 14:23 - KÜLTÜR

BATMAN'IN GÖRKEMLİ TARİHİ HAZİNESİ

2024-05-08 16:47 - KÜLTÜR

MERAK EDİLEN 10 SORU

2024-05-14 10:54 - SAĞLIK

İlgili Haberler

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

75 TONLUK SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

15:38 - YAŞAM

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

12:08 - YAŞAM

Günün Manşetleri

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

RAMANLI: ÇİRKİN EYLEM YANLARINA KÂR KALMAMALI

10:42 - SPOR

BATMAN'DA SALATALIK HASADI SEZONU AÇILDI

10:32 - YEREL