?>

600 BİN TONLUK DÖNÜŞÜM

Batman'da bir atık entegre tesisinde, ayda 600 bin ton çöp geri dönüşüm sayesinde hem çevre hem hava hem de ekonomik katkıya dönüştürülüyor.

YAŞAM - 1 yıl önce

Atık entegre tesisinde kağıt, plastik ve metal atıklar ayrı ayrı ayrıştırılıyor. Çöp toplayıcıları tarafından karma olarak kendilerine getirildiğini belirten Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, çöp atıkları personellerin ayrıştırmasından sonra önce presle balya haline getirdiklerini söyledi.
Mehmet Kılıç
Sınıflarına göre ayrıştırılıp balya haline getirtilen atıkların tırlarla il dışında bulunan geri dönüşüm fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kılıç, bu şekilde doğaya, çevreye ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
Çöpe atılan atıkların geri dönüşümüyle beraber çevreye, doğaya ve ülke ekonomisine olan faydasını anlatan Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, daha temiz bir doğa için herkesi atıkları ayrı çöplere koyma konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANIYOR"
Kendilerine gelen atıkları sınıflarına göre ayırdıklarını belirten Kılıç, "Burada kâğıt, pet plastikler ve naylon atıklarını toplayıp ayrıştırıyoruz. Çöp atıklarını bizlere sokak toplayıcıları getiriyor. Bize gelen atıklar karışık bir şekilde geliyor. Burada sınıflarına göre elemanlarımız ayrıştırmayı yaptıktan sonra presleyip geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz. Geri dönüşümün faydası hem doğaya hem çevreye hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunuluyor." dedi.
"BİLİNÇLİ OLARAK ATIKLAR AYRIŞTIRILMALI"
Ayda 600 bin ton atığı geri dönüşüme kazandıklarını ifade eden Kılıç, "Özel bir firmayız ve 2015 yılından beri faal durumdayız. Sadece burada aylık toplam 600 bin ton karışık ambalaj atığı geliyor. Bize gelen bu karışık atıkları kendi gruplarına göre sınıflandırarak ayırıyoruz. Sınıflarına göre balyalayıp ayrıştırdığımız atıkları ayrı bir şekilde tırlara yükleyip bir sonraki aşama olan fabrikalara gönderiyoruz. Buradaki kağıt atıkları Kahramanmaraş'taki bir firmaya ve plastik petleri Diyarbakır'daki firmalara gönderiyoruz. Onlar da atıkları doğaya tekrardan kazandırmak için geri dönüşümden geçiriyorlar. Vatandaşlara tavsiyemiz herkes evlerinde bilinçli olarak atıkları ayrıştırmalarıdır. Bu şekilde daha çevreci ve temiz bir Batman olmasına katkıları olacaktır." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

ARTIK BATMAN'DA AMELİYAT OLABİLECEKLER

2024-05-13 14:41 - SAĞLIK

AKARYAKITTA TEK FİYAT DÖNEMİ

2024-05-15 10:07 - EKONOMİ

OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE ZAM

2024-05-15 10:11 - GÜNDEM

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

2024-05-13 10:10 - YEREL

BATMAN TABİP ODASI YENİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

2024-05-10 14:19 - SAĞLIK

BAŞKAN TUTUŞ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2024-05-09 17:41 - GÜNDEM

BATMAN'IN GÖRKEMLİ TARİHİ HAZİNESİ

2024-05-08 16:47 - KÜLTÜR

AYNGEBİRE’DE BAHAR ŞENLİĞİ

2024-05-13 14:23 - KÜLTÜR

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

2024-05-13 14:16 - SAĞLIK

CELAL YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

2024-05-08 15:57 - GÜNDEM

İlgili Haberler

REKTÖR DEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

14:42 - YAŞAM

YETİMLER VAKFI 160 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

19:25 - YAŞAM

60 YENİ ÇEŞİT TESCİLLENDİ

11:36 - YAŞAM

İHH’DAN 355 YETİME BAYRAMLIK SEVİNCİ

14:46 - YAŞAM

BERECELİ'DEN BATMAN HALKINA SELAM VAR

11:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM