?>

600 BİN TONLUK DÖNÜŞÜM

Batman'da bir atık entegre tesisinde, ayda 600 bin ton çöp geri dönüşüm sayesinde hem çevre hem hava hem de ekonomik katkıya dönüştürülüyor.

YAŞAM - 2 yıl önce

Atık entegre tesisinde kağıt, plastik ve metal atıklar ayrı ayrı ayrıştırılıyor. Çöp toplayıcıları tarafından karma olarak kendilerine getirildiğini belirten Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, çöp atıkları personellerin ayrıştırmasından sonra önce presle balya haline getirdiklerini söyledi.
Mehmet Kılıç
Sınıflarına göre ayrıştırılıp balya haline getirtilen atıkların tırlarla il dışında bulunan geri dönüşüm fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kılıç, bu şekilde doğaya, çevreye ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
Çöpe atılan atıkların geri dönüşümüyle beraber çevreye, doğaya ve ülke ekonomisine olan faydasını anlatan Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, daha temiz bir doğa için herkesi atıkları ayrı çöplere koyma konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANIYOR"
Kendilerine gelen atıkları sınıflarına göre ayırdıklarını belirten Kılıç, "Burada kâğıt, pet plastikler ve naylon atıklarını toplayıp ayrıştırıyoruz. Çöp atıklarını bizlere sokak toplayıcıları getiriyor. Bize gelen atıklar karışık bir şekilde geliyor. Burada sınıflarına göre elemanlarımız ayrıştırmayı yaptıktan sonra presleyip geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz. Geri dönüşümün faydası hem doğaya hem çevreye hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunuluyor." dedi.
"BİLİNÇLİ OLARAK ATIKLAR AYRIŞTIRILMALI"
Ayda 600 bin ton atığı geri dönüşüme kazandıklarını ifade eden Kılıç, "Özel bir firmayız ve 2015 yılından beri faal durumdayız. Sadece burada aylık toplam 600 bin ton karışık ambalaj atığı geliyor. Bize gelen bu karışık atıkları kendi gruplarına göre sınıflandırarak ayırıyoruz. Sınıflarına göre balyalayıp ayrıştırdığımız atıkları ayrı bir şekilde tırlara yükleyip bir sonraki aşama olan fabrikalara gönderiyoruz. Buradaki kağıt atıkları Kahramanmaraş'taki bir firmaya ve plastik petleri Diyarbakır'daki firmalara gönderiyoruz. Onlar da atıkları doğaya tekrardan kazandırmak için geri dönüşümden geçiriyorlar. Vatandaşlara tavsiyemiz herkes evlerinde bilinçli olarak atıkları ayrıştırmalarıdır. Bu şekilde daha çevreci ve temiz bir Batman olmasına katkıları olacaktır." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

ENGELLİLER ŞİKAYETÇİ

2024-05-10 14:43 - GÜNDEM

AVM'DE SANAT SERGİSİ

2024-05-14 17:38 - KÜLTÜR

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

2024-05-13 10:10 - YEREL

IPARD 3 DESTEK BAŞVURULARI BAŞLADI

2024-05-13 16:08 - GÜNDEM

MERAK EDİLEN 10 SORU

2024-05-14 10:54 - SAĞLIK

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

2024-05-13 10:57 - GÜNDEM

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

2024-05-13 14:16 - SAĞLIK

DÜĞÜN MALİYETLERİ ARTTI

2024-05-12 14:25 - EKONOMİ

BELEDİYE’DEN ‘PARK’ AÇIKLAMASI

2024-05-10 14:39 - YEREL

BATMAN'IN GÖRKEMLİ TARİHİ HAZİNESİ

2024-05-08 16:47 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

PETROLSPOR’DAN PENDİK PROVASINDA MAĞLUBİYET

15:07 - YAŞAM

YAVRU KEDİLER İÇİN ZAMANLA YARIŞ

15:26 - YAŞAM

ELEKTRİKLİ BİSİKLET ARIZALARINA BATMAN'DA YERİNDE ÇÖZÜM

14:12 - YAŞAM

Günün Manşetleri

232 MİLYON TL'LİK YASA DIŞI BAHİS VURGUNU!

16:46 - ASAYİŞ

60 MİLYON TL’LİK YENİ YAŞAM ALANI

16:40 - YEREL

ÇUKOBİRLİK 2026 AYÇİÇEĞİ ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI

16:39 - YEREL

"BU BİR VEDA VE VASİYETİMDİR" PAYLAŞIMI ENDİŞE YARATTI

14:58 - YEREL

900 METRELİK İÇME SUYU HATTI TAMAMLANDI

14:10 - YEREL