?>

Aktarcılardan bitkisel ilaç tavsiyeleri

Havaların soğumasıyla birlikte zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur çayı ve kış çayları başta olmak üzere diğer bitkisel ürünlere yönelik artış gözleniyor.

YAŞAM - 3 yıl önce

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribal hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulunan aktarcılar, mevsim değişikliğiyle beraber vatandaşların aktarcıların yolunu tuttuğunu söyledi.
Gündüzleri sıcak, akşamların soğuk geçmesi nedeniyle vatandaşların gribal enfeksiyonlara kapıldığını belirten Batman'daki aktarcılardan Mehmet Faris Ergün, bu durumun bitkisel ürünlere rağbeti artırdığını söyledi.
Bitkisel ilaç almak için aktarcıların yolunu tutan vatandaşlara tavsiyelerde bulan Ergün, hastaların önce doktora gidip teşhis konduktan sonra aktarcıların yolunu tutması gerektiğini vurguladı.
"Hastalıklarda artış var"
Ergün, "Mevsim değişiklikleri başladı. Özellikle geceleri serin, gündüzleri sıcak olmasından dolayı son dönemlerde soğuk algınlıkları, grip ve buna benzer hastalıklarda artış var. Tabi ki bizim önceliğimiz vatandaşın önceden doktora gitmeleri ve teşhislerinin konulmasıdır. Sonraki süreçte de burada deneyimlerimizle hastalara gerekli bitki ilacını sunmaktayız. Bu dönemlerde en çok tavsiye edeceğimiz bitkilerin başında zencefil, zerdeçal, ada çayı, ıhlamur geliyor." dedi.
 
"Her hastaya verilmez"
Aktarcıya gelen hastaların, kendi kendine teşhis koyup buna göre bitkisel ilaç talebinde bulunduğunu belirten Ergün, "Biz bunu tasvip etmiyoruz. Teşhis ve tedavinin konulmasından sonraki süreçte biz gereken bitkisel ek takviyeyi yapmaya çalışıyoruz. Özellikle bu ay içerisinde soğuk algınlıkları başladı. Yaz ayları içerisinde bitkisel ilaçta çok talep yok ama eylül ayı itibariyle soğuk algınlığı, grip, öksürük, atım ve bronşit gibi hastalıklar artmaktadır. Bizler de bu konuda gerekli ilaçları tedavi sürecinde gelen müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Her bitki ilacı, her hastaya verilmez. Çünkü bizim için teşhisi konulduktan sonraki süreç çok önemlidir. Teşhise göre kişiye gerekli bitki ilacını sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman, Kütüphane Kenti Olacak

2023-09-17 17:45 - RÖPORTAJ

Şarj istasyonu sayısı artıyor

2023-09-20 11:22 - TEKNOLOJİ

Bakan Şimşek, New York'ta konuştu

2023-09-20 17:51 - DÜNYA

Adanaspor'a transfer oldu

2023-09-19 13:49 - SPOR

Vikingler Taraftar Grubu kuruldu

2023-09-21 14:50 - SPOR

Kanal 46’dan ilginç Batman tanıtımı!

2023-09-21 16:29 - GÜNDEM

Kürtçe kursları başlıyor

2023-09-21 17:37 - EĞİTİM

Bisikletler Nerede?

2023-09-15 17:31 - GÜNDEM

Hüseyin Yaşar, yeniden İl Başkanı

2023-09-16 16:04 - SİYASET

Balıkçıların yüzü güldü

2023-09-21 16:55 - YAŞAM

İlgili Haberler

13 YAŞINDAKİ HAFIZ MİNBERDE

15:35 - YAŞAM

MİNİKLERDEN ANNELERİNE DUYGU DOLU SÜRPRİZ

17:24 - YAŞAM

KURBANLIK FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ YOK

16:18 - YAŞAM

DOĞA, SPOR VE MÜZİK: GERCÜŞ BAHARI BÖYLE KARŞILADI

12:47 - YAŞAM

SÖZLEŞMELİ PERSONELE 24 HAFTA DOĞUM İZNİ HAKKI

10:53 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

15:39 - YEREL

13 YAŞINDAKİ HAFIZ MİNBERDE

15:35 - YAŞAM

TİCARİ TAKSİYLE UYUŞTURUCU SEVKİYATI

15:32 - ASAYİŞ

ANA CADDELER GÜNLERCE KAPATILMAMALI

15:28 - SİYASET

CAMİ YIKILDI,GERİYE MİNARE KALDI

15:21 - YEREL