?>

"ALOTEVŞO" PROJESİ SORUNU

YEREL - 7 yıl önce

Batman’da "Yerel Pazar" projesi çerçevesinde yenilenen Alotevşo Pazarındaki çalışma, belediyenin 3 aydır işi üstlenen inşaat firmasına ödeme yapmamasından ötürü durma noktasına geldi. Aylardır yıkılan yerlerinin yeniden yapılmasını bekleyen esnaf, büyük mağduriyetler yaşarken projeyi üstlenen inşaat firması ise topu belediyeye atıyor. Müteahhit Fesih Halitoğlu, projenin bitmemesinin nedeninin ödeme yapılmaması olduğunu söyledi. Belediyeden kaynaklanan sıkıntılardan ötürü üç aydır kendilerine ödeme yapılmadığını söyleyen Halitoğlu, böyle devam ederse işi bırakabileceklerini söyledi.

"PARAMIZI VERMEZLERSE İŞİ BIRAKACAĞIZ"

Alotevşo Pazarının yeniden yapılma projesinde masrafların yüzde doksanını DİKA’nın üstlendiğini belirten Halitoğlu, "Projenin yüzde doksanı bitmiş sayılır. Bir aylık işimiz kaldı. Ancak paramızı vermiyorlar. Üç aydır para alamıyoruz. Ondan ötürü sıkıntı içindeyiz. Böyle devam ederse işi bırakacağız. Aldığımız malzemenin parasını veremiyoruz. Çalışan işçimizin yevmiyesini karşılayamıyoruz. Dediğim gibi ödeme yapılmazsa işi bırakacağız." ifadelerini kullandı.
"DİKA PARAYI VERİYOR AMA BELEDİYE ENGEL ÇIKARIYOR"
7 aydır projeyi başlattıklarını, sekizinci ayda teslim etme sözü verdiklerini vurgulayan Halitoğlu, "Ancak sıkıntılar üst üste geldi. İki ay boyunca pazardaki esnafı tahliye edemedik. Sonra ödeme sorunu çıktı. Normalde bitmiş olması lazımdı. Ödemenin yüzde doksanını DİKA veriyor. Yüzde onunu da belediye… DİKA belediyeden evrak istiyor, ödeme yapmak için, belediye o konuda da sıkıntı çıkarıyor. Evrakları göndermiyor. Böyle olunca DİKA da parayı vermiyor." diye konuştu.
"ÖDEME YAPILIRSA BİR AYLIK İŞ KALMIŞ"
Esnafa karşı mahcup duruma düştüklerini, çeklerini bile ödeyemediklerini söyleyen Halitoğlu, "Ödeme bir an önce yapılmalı. Ödeme yapılırsa Alotevşo Pazarının bir aylık işi kalmış. Hemen bitirip vereceğiz. Ama ödeme yapılmazsa işi bırakacağız" dedi. Bu durumun kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan pazar esnafı, yetkililerin bir an önce bu soruna el atması gerektiğini kaydettiler. Esnaf, "Proje bitirilmemesi yüzünden mağdur olduk. Aylardır bu projenin bitirilmesini bekliyoruz. Çatımızın kaldırılması nedeniyle güneşin altında iş yapmak zorunda kalıyoruz. Tek isteğimiz bir an önce çalışmaların bitirilmesidir." diye konuştular.  Belediye yetkilileri konu hakkında yaptığı açıklamada projenin yüzde 90'ının DİKA'nın; yüzde 10'nun ise belediyenin üstlendiğini, firmanın belediyeden herhangi bir alacağının olmadığını, belediyeden alacaklarından dolayı işi bekletmelerinin söz konusu olmadığını savundu. 
Haftanın Öne Çıkanları

ÇAMURDAN KURTULDULAR

2019-08-28 12:17 - YEREL

GÖK TAKSİ’DE TRAFİK ÇIKMAZI

2019-08-25 13:19 - YEREL

İmam Hatip’ten Tıp Fakültesine!

2019-08-27 16:51 - EĞİTİM

‘HAVAİ FİŞEK ZULMÜ’ SÜRÜYOR

2019-08-29 16:37 - GÜNDEM

CAMİLERDE ‘ABONE’ KRİZİ

2019-08-28 16:43 - GÜNDEM

HASANKEYF İÇİN KÜRESEL EYLEM GÜNÜ

2019-08-30 13:45 - KÜLTÜR

Terece’nin mutlu günü

2019-08-26 15:52 - SPOR

Burada Evlenmek Kolay; Takı Yok, Salon Ücretsiz!

2019-08-26 17:33 - YAŞAM

UÇARCILAR VEDA ETTİ

2019-08-25 13:20 - YAŞAM

Ev küle döndü!

2019-08-24 14:10 - YAŞAM

İlgili Haberler

AMBALAJIN ÖNÜNE DEĞİL, ETİKETİN ARKASINA BAKIN

11:27 - YEREL

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM HAYALİ KURANLAR DİKKAT!

11:26 - YEREL

SU SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM DEVREDE

11:23 - YEREL

GELİRDE ADALET OLMADAN HUZUR SAĞLANAMAZ

11:20 - YEREL

ALEVLERE KARŞI ZAMANLA YARIŞ

10:12 - YEREL

Günün Manşetleri

AMBALAJIN ÖNÜNE DEĞİL, ETİKETİN ARKASINA BAKIN

11:27 - YEREL

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM HAYALİ KURANLAR DİKKAT!

11:26 - YEREL

SU SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM DEVREDE

11:23 - YEREL

GELİRDE ADALET OLMADAN HUZUR SAĞLANAMAZ

11:20 - YEREL

ALEVLERE KARŞI ZAMANLA YARIŞ

10:12 - YEREL