?>

‘ALTIN GERİLİMİ’

EKONOMİ - 7 yıl önce

Altın fiyatlarının uluslararası gerilimden doğrudan etkilendiğini belirten sektör temsilcileri, savaşların, çatışmaların ve krizlerin olduğu yerde altın fiyatlarının sürekli yükseleceğine dikkat çekti. Altın fiyatlarının uzun vadede sürekli artacağına dikkat çeken kuyumcular, vatandaşların altını, 'güvenli liman' olarak görüp yatırım yapabileceğini söyledi. Altın fiyatlarının yükselmesinin nedenlerine değinen Kuyumcu İhsan Durmaz, "Altın fiyatları şu sıralar çok yüksektir. Bu da uluslararası durumlardan kaynaklanan bir sonuçtur. Altın fiyatları savaşla etkilenen bir durumdur. ABD ve İran devletleri arasında yaşanan krizden dolayı ons fiyatları dünya genelinde yükseldi. Bu duruma bağlı olarak altın fiyatları da aynı oranda yükseldi. şeklinde konuştu.Son zamanlarda altın satışlarının azaldığını belirten Durmaz, "Şu sıralar altın satışlarında yaklaşık %40 oranında azalma görülüyor. Bu durumun temel sebebi de altın fiyatlarının yükselmesinden dolayıdır. Daha önce çeyrek altın satarken şu anda artık gramla altın satıyoruz. Düğünde gelinlere takılan altın oranında da aynı şekilde düşüş vardır. Örneğin daha önce bir geline 5 adet bilezik alınırken şu anda 4 bilezik daha çok alınmaktadır. Kısacası bu aralar altın alımlarda bayağı düşüş görülmektedir." dedi.
"HER ALTIN DÜŞÜŞÜNDE ALTINA YATIRIM YAPABİLİRLER"
Vatandaşlara altın yatırımı için tavsiyelerde bulunan Durmaz, "Vatandaşlar her altın düşüşünde altına yatırım yapabilirler. Çünkü dünya böyle savaş içerisinde olduğu müddetçe altın fiyatları hep yükselir." diye belirtti. Altın fiyatlarının yükselmesinde uluslararası gerilimin etkisine dikkat çeken Kuyumcu Ramazan Elbat, "Altın fiyatının en son yükselmesinin nedeni İran ile ABD arasında çıkan çatışmadan kaynaklandı. Beraberinde altının ons fiyatını yükselti, haliyle lira bazında da yükselişe geçti. Tabi bu altın fiyatının yükselmesi kalıcı bir durum değildi. Neticede son yapılan açıklamalarla yumuşama görüldü. Bu da altın fiyatlarında azalmaya sebep oldu. Örneğin; çarşamba günü has altın fiyatı 310 liraya kadar çıktı. Ancak pazartesi günü 292 liraya kadar düştüğünü gördük. Genel olarak altın ons fiyatları savaştan nemalanan bir durumdur. Savaş oldu mu altın kıymetlenir, paranın değeri düşer." dedi.
"ALTININ YÜKSELMESİNDE EN ÇOK KARLI ÇIKANLAR ELLERİNDE BÜYÜK PARA OLANLARDIR"
Altın fiyatlarının yükselmesinin kimlere yaradığına değinen Elbat, "Altının yükselmesi ve azalmasında en çok karlı çıkanlar ellerinde büyük para olanlardır. Para sahipleri istedikleri gibi piyasayı yönlendirdiler. İstedikleri zaman alım ve satım yaparlar. Kısacası bu durumdan en çok nemalanan bunlardır" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Haydi konsere!

2020-01-09 15:50 - MAGAZİN

Unutulmaz gece

2020-01-12 17:56 - MAGAZİN

LASTİK SEKTÖRÜNDE İDDİALI İSİM IRMAKLAR LASTİK

2020-01-13 14:51 - GÜNDEM

FAKİRİN UMUDU OLDU

2020-01-09 16:28 - YAŞAM

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2020-01-12 17:05 - KÜLTÜR

CHP’DE 5. KIRMIZITAŞ DÖNEMİ

2020-01-09 12:31 - SİYASET

18 zehir taciri tutuklandı

2020-01-12 16:02 - YEREL

13 DAİŞ üyesi tutuklandı

2020-01-12 16:02 - YEREL

BATMANLI 'MİRZE MIHEME' NEDEN EVLENEMİYOR?

2020-01-10 08:58 - GÜNDEM

TARİHE GEÇECEK GÜN! SU HASANKEYF'E ULAŞTI

2020-01-10 10:07 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ALTININ GÖZÜ FED’DE: PİYASALARDA KRİTİK BEKLEYİŞ

09:23 - EKONOMİ

ALTIN HAFTANIN İLK GÜNÜNDE HAREKETLENDİ

09:48 - EKONOMİ

AKARYAKIT FİYATLARINA TEPKİ

11:45 - EKONOMİ

800 ÖĞRENCİYE BÜYÜK SINAV

10:02 - EKONOMİ

ÖTV İNDİRİMİ GELİYOR

13:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

BATMAN MODELİ İLÇELERE YAYILIYOR

13:10 - YEREL

MERKEZDE O GÜN BAYRAM HAVASI VARDI

13:07 - YEREL

CEZA YERİNE REHBERLİK

13:01 - YEREL

BU YOLDA DİKKAT!

12:58 - YEREL

KOMŞUDA HAVALİMANI AÇILIYOR

12:55 - YEREL