?>

Anız yok, temizlik var!

Yaklaşık 3 haftadır başlayan mısır hasadıyla beraber anızların toplanıp işlenmesi için tarlalarda temizleme çalışmaları başlatıldı.

GÜNDEM - 6 yıl önce

İlimizde mısır hasadıyla beraber anızların yakılmaması için yoğun çalışmalar içerisine giren Valilik ve ilgili kurumlar, tarlalardan anızları makinalarla toplayarak termik santrallerin olduğu illere yakmak üzere gönderiyor. İnsan sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkileyen anız yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla Batman Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği gibi STK ve kurumlar her zaman girişimlerde bulunuyorlar. Anız yangınlarıyla mücadele konusunda aralıksız çalışmalar yapan yetkililer, mısır hasadı sonrası tarlalarda anızın yakılmaması için toplayıp termik santrallerinde değerlendirileceği belirtiliyor.
“ANIZ YAKILMAMASI İÇİN TARLALARI TEMİZLİYORUZ"
Yaklaşık 20 yıldır anızların yakılmaması için bu işle uğraştığını belirten makine operatörü Baver Yaşar, "Biz şu anda anız yakılmaması için balya yapıyoruz. Yaptığımız balyaları enerji fabrikalarına gönderiyoruz. Değerlendiriliyor. Bunlar kömür haline geliyor. Hem araziye hem de doğaya zarar gelmemesi için anızları topluyoruz. Çiftçilerimiz de duyarlı olduğu için bizi destekliyorlar. Desteklediklerinden dolayı biz de arazilerini temizliyoruz. Anızların yakılmaması için mecburi toplamamız lazım. Bizim için arazi büyüklüğü önemli değil, anız yakılmaması için toplamak zorundayız" dedi. Çiftçileri duyarlı olmaya davet eden Yaşar, "Çevreye ve doğaya zarar vermesinler. Çünkü arazinin içerisinde kuş, böcek gibi birçok hayvan da oluyor. Anız yakıldığı zaman o hayvanlarda anızla birlikte yanıyor. Bu hayvanlara yazıktır. Çiftçilerimizde biraz duyarlılık olursa hayvanlara da doğaya da zararları olmaz" şeklinde konuştu. (İsmail Güneş)
Haftanın Öne Çıkanları

Tüzün ailesinin mutlu günü

2019-09-30 17:24 - MAGAZİN

Dağ köyündeki öğrenciler eğlendirildi

2019-09-27 15:15 - YEREL

DERSHANE ORTAMI DEĞİL, HEM!

2019-10-01 11:49 - EĞİTİM

Golcü futbolcu Güzelderespor’da

2019-09-29 17:41 - SPOR

Batmanlıların ‘dik burun’ ilgisi

2019-09-30 16:09 - SAĞLIK

İbn-i Sina’dan küresel ısınma etkinliği

2019-09-27 15:21 - EĞİTİM

TARHAN, BARIŞ ETKİNLİĞİNDEYDİ

2019-09-30 12:29 - GÜNDEM

Kunter Kurt, seminer verdi

2019-09-29 14:24 - EĞİTİM

HURDACILARA UYARI

2019-09-29 16:42 - EKONOMİ

İLAN

2019-09-27 11:25 - RESMİ İLAN

İlgili Haberler

VALİ CANALP: HİZMETLERDE AKSAMA OLMAYACAK

17:20 - GÜNDEM

OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER ARTIRILACAK

17:17 - GÜNDEM

BATMAN’DA 8 AYDA 2 BİN 379 ÇİFT EVLENDİ

16:53 - GÜNDEM

SAYAÇLARA KORUMA KALKANI!

16:12 - GÜNDEM

850 YILLIK SEYİT BİLAL GELENEĞİ SÜRÜYOR

16:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

VALİ CANALP: HİZMETLERDE AKSAMA OLMAYACAK

17:20 - GÜNDEM

OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER ARTIRILACAK

17:17 - GÜNDEM

BESİCİLER ŞAP HASTALIĞINDAN ŞİKÂYETÇİ

17:01 - YEREL

9 BİN ÇOCUĞA YÜZME EĞİTİMİ VERİLDİ

16:57 - YEREL

BATMAN’DA 8 AYDA 2 BİN 379 ÇİFT EVLENDİ

16:53 - GÜNDEM