?>

Anızla mücadele masaya yatırıldı

Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla “Anız Yangınları ile Mücadele Eylem Planı Toplantısı” yapıldı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Valilik toplantı salonunda Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Mustafa Caner Culukar ve Şükrü Alperen Göktaş, Sason, Kozluk, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Bismil, Silvan kaymakamları, Batman İl Emniyet Müdürü, Batman İl Jandarma Komutanı, Batman Ziraat Odası Başkanı, ilgili kurum müdürleri, ilçe jandarma komutanları ve ilçe tarım müdürleri katıldı.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi tarafından anız yangınları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, alınacak önlemler ve kurumlar arasında yapılacak işbirliği faaliyetleri görüşüldü.
KOORDİNASYON ÖNEMLİ
Sunumun ardından konuşan Vali Canalp, ilimiz merkez ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde özelikle mısır hasadı sonrası çiftçileri anız yangınlarının zararları konusunda bilgilendirici faaliyetlerin yürütülmesi konusunda ilgili kurum yöneticilerine talimat vererek,  anız yangınlarının doğaya, yaban hayatına, çevre ve insan sağlığına verdiği zararların etkin bir şekilde vatandaşlara anlatılması için, bilgilendirici broşürlerin hazırlanması, billboard, sosyal medya ve internet mecralarının etkin kullanılarak gerekli bilgilendirmelerin yapılması konusunda ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını istedi.
Vatandaşları anız yangınına karşı duyarlı ve dikkatli olmalarını isteyen Vali Canalp, anız yangınları ile mücadelede cezai müeyyidelerin en üst sınırda uygulanacağını ifade etti.
5 YIL MEN EDİLECEK
Anız yangınına sebep olanlar hakkında, yasal işlem yapılmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşlarca gönderilen tutanak ve yangına ilişkin tüm deliller değerlendirilerek gerekli idari para cezaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce yerine getirileceğini belirten Vali Canalp, bu yasağa uymayanlar hakkında T.C.K ‘nın 526 maddesine göre işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını, ayrıca 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre de Anız yakanlara 2023 yılında her dekar için 1.220,45.-TL (Binikiyüzyirmilirakırkbeşkuruş) idari para cezası verileceğini ve anız yakan çiftçilerin 5 yıl süre ile tarımsal desteklemelerden men edileceğini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Teknokent BATSO’da toplandı

2023-10-08 14:10 - TEKNOLOJİ

Bilişim Festivali Batman’da gerçekleşiyor

2023-10-09 17:17 - TEKNOLOJİ

Gümüşörgü Köyü’ne beton yol

2023-10-04 14:57 - YEREL

Gültepe'de intihar vakası!

2023-10-05 01:20 - GÜNDEM

Hasankeyf’te Festival Zamanı

2023-10-06 17:08 - KÜLTÜR

BESO’DAN OSB yönetimine ziyaret

2023-10-05 11:29 - YEREL

Hasankeyf’te festival coşkusu

2023-10-08 15:46 - KÜLTÜR

Muhtar’dan ‘yol’ teşekkürü

2023-10-04 14:44 - YEREL

Kermese davet

2023-10-05 11:26 - YEREL

2 milyon 600 bin balık baraj ve çaya bırakıldı

2023-10-08 14:12 - YEREL

İlgili Haberler

ENGELLİLER İÇİN YENİ ÖTV DÜZENLEMESİ

10:10 - GÜNDEM

ANNE VE OĞUL YAN YANA DEFNEDİLDİ

09:49 - GÜNDEM

FARKINDA OLMAK YETMEZ, ANLAMAK GEREK

14:21 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR PROJEYİ BATMAN’A İSTEDİ

12:12 - GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ ODUNCU’DAN BATMAN’DAKİ SALDIRIYA TEPKİ

12:01 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batman’dan Van’a 7 Ödüllü Gurur Dolu Dönüş

17:16 - EĞİTİM

NASIROĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

17:10 - YEREL

STK DENETİMİNDE REHBERLİK DÖNEMİ BAŞLADI

17:08 - YEREL

AVRUPA’DAN ÇİFTE HİBE: 61 BİN AVRO DESTEK

16:48 - YEREL

EN KALABALIK KÖY BİNATLI!

16:35 - YEREL