?>

Arıcılara 360 adet ana arı dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Ana Arı Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine 360 adet ana arı dağıtıldı.

YAŞAM - 7 yıl önce

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut ve arı yetiştiricileri katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere kişi başı 18 adet olmak üzere “Ana Arı Projesi” kapsamında yüzde 100 hibe destekli Düzce Balköy Yığılca ana arısı olan toplamda 360 adet ana arısı dağıttıklarını söyledi.
Ana arı desteğinin çiftçilere büyük bir destek sağlayacağını belirten Kiyas, “Çiftçilerimize ana arı üretimi çerçevesinde ana arı dağıtımını yaptık. İlimizde özellikle Sason, Kozluk, Gercüş ilçesinde çok yoğun bir arıcılık yapılmaktadır. Buralardaki balımız kaliteli baldır. Bizde arıcılarımızı desteklemek amacıyla Türkiye’de şu an üretimi yapılan Yığılca ana arısını çiftçilerimize getirerek dağıttık. Toplam 20 çiftçimize 360 adet ana arı dağıtımı yapıldı. Bu yıl Yığılca ana arısının bir denemesi olacak. Çiftçilerimiz eğer bunda memnun kalırlarsa gerek bunun üretimine dönük çalışmaya gireceğiz gerekse bundan sonra çiftçilerimize dağıtımı için bir çalışma içerisine gireceğiz.” diye konuştu.

“DESTEKLERİN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ”

Ekonomiye önemli katkısı bulunan arıcılığın Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da yaygın olarak yapıldığını anlatan Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut, ana arısı dağıtımının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Karabulut, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bize ana arı desteklemesi yaptılar. Az da olsa bizi sevindirdi. İnşallah destekler devam eder. Bu dağıtılan ırk yeni bir ırktır. İnşallah uyum sağlar. Eğer ki uyum sağlarsa bu ırka devam edeceğiz” dedi.
Batman’da 40 binin üzerinde arının, yaklaşık 400 de arıcının olduğunu ifade eden Karabulut, bundan sonra destekleme tespiti için arıcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine değil, Birliği müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Mitanni Outlet Batman’da açıldı!

2018-05-13 14:53 - YAŞAM

Senato ‘Kudüs’ için toplandı

2018-05-15 13:35 - DÜNYA

544 kişiye mesleki eğitim verilecek

2018-05-15 13:43 - EĞİTİM

“Dünyada bir milyar engelli var”

2018-05-15 16:23 - YAŞAM

Ezel 1 Özel Güvenlik şirketi hizmete açıldı

2018-05-16 11:07 - EĞİTİM

El emeği göz nuru sergisi

2018-05-14 13:26 - YAŞAM

İstanbul’da bir derneğimiz daha oldu

2018-05-14 16:47 - YAŞAM

Çocukların hayvan sevgisi

2018-05-18 14:41 - YAŞAM

HDP heyeti Hasankeyf’teydi

2018-05-13 14:06 - SİYASET

Kaza kurbanlarına taziye ziyareti

2018-05-13 14:21 - YAŞAM

İlgili Haberler

MISIR 2 METREYE ULAŞTI

17:08 - YAŞAM

TANDIRIN BAŞINDA GEÇİM MÜCADELESİ

16:25 - YAŞAM

‘BABA OLMAK’ EĞİTİMİ VERİLDİ

14:54 - YAŞAM

KADIN BULUŞMALARI’NIN İKİNCİSİ YAPILDI

14:32 - YAŞAM

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ARTIRILDI

11:27 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMANLI 9 FUTBOLCU PETROLSPOR KAMPINDA!

10:25 - SPOR

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI, SIRA TERCİH SÜRECİNDE

10:19 - EĞİTİM

TRUMP'IN VERGİ KARARI ALTINI YÜKSELİŞE GEÇİRDİ

10:17 - EKONOMİ

VALİLİKTEN PETROLSPOR'A MADDİ DESTEK

10:11 - SPOR

21 İLDE BÜYÜK OPERASYON,99 KİŞİ TUTUKLANDI

09:52 - ASAYİŞ