?>

"Aşı herkese ücretsiz olacak, şimdilik zorunlu olmasını düşünmüyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yapılacak Covid-19 aşısının tüm vatandaşlara ücretsiz olacağını açıkladı.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, Coronavirus aşısının birkaç gün içinde teslimatının yapılması beklendiğini ve bedelsiz verileceği açıklandı.
Sağlık Bakanı Koca, yoğun bakımlarda ciddi yük olduğunu belirterek, ''Günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır'' dedi.
Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
"Test kapasitemizi artırdık. Toplam test sayısı 20 milyonu buldu. Pozitif vaka sayısı 1,5 milyonu aştı. Hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız gittikçe artan bir yükü göğüslemenin çabası içinde. Yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. Ülkemizde bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır.
Aşının önümüzdeki birkaç gün içinde teslimatının yapılması planlandı. Kademeli olarak şimdilik 50 milyon doz gelecektir. Aşı 14-21 gün arayla iki doz halinde uygulanacak. Vatandaşlarımıza bedelsiz verilecek, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere sağlık kuruluşlarımızda yapılacak.
Yeni ve daha ucuz bir teknoloji olan ve insanda ilk defa denenen mRNA aşısı için görüşmelerimiz devam ediyor.
Nisan ayından sonra teslim edilebilecek aşıya ihtiyacımız yok. Nisan sonrası dönemde bir veya birkaç aşımızın devreye gireceğini ümit ediyoruz.
(İnaktif aşı) Ucuz olduğu için değil, bu anlamda güvenilir olduğu için, geleneksel, doğal, bilinen aşı yöntemi olduğu için tercih ettik. Pfizer'dan nisan dahil olmak üzere ne kadar aşı verebilirlerse, talepte bulunduk. Bir rakam ifade ettiler ama bunun artırılmasını istiyoruz.
Aşı yaptıran vatandaşlar, sisteme aşıyı yapan sağlık kuruluşumuzca kaydedilecek, merkezi bir veri tabanından takip edilecek.
Aşıyı zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz, ikna ederek aşılamayı yapmak niyetindeyiz. Aşı, yapılan kişinin HES koduna işlenmiş olacak.
Aşı, şu anda 3 bin 700 kişiye 5 bin civarında doz yapıldı, ciddi bir yan etki olmadı.
Haftanın Öne Çıkanları

160 bin kişi arasındalar

2020-12-03 15:46 - EĞİTİM

BATMAN'DA KIŞ AYINDA SONBAHAR MANZARASI

2020-12-07 11:26 - YAŞAM

BATMAN'A YENİ HASTANE MÜJDESİ; İLUH DEVLET HASTANESİ

2020-12-04 17:47 - SAĞLIK

İTFAİYE PERSONELİNE KIŞLIK GİYİM ALIM İŞİ

2020-12-06 12:39 - RESMİ İLAN

“BATMAN, BU DERTTEN KURTULACAK”

2020-12-07 15:42 - YAŞAM

KARA YOLU İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

2020-12-08 12:05 - RESMİ İLAN

MİNİBÜS ZAMMINA MAHKEME İPTAL KARARI VERDİ

2020-12-07 11:08 - GÜNDEM

“Çiçek getirmeyin, kan verin”

2020-12-09 12:31 - SİYASET

“PARTİLER ÖN YARGILARDAN KURTULMALI”

2020-12-06 14:11 - SİYASET

DEVA PARTİLİLER, KÖYLÜLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ.

2020-12-03 15:45 - SİYASET

İlgili Haberler

BATMAN'DA İLK YAPAY MESANE AMELİYATI YAPILDI

12:36 - SAĞLIK

DİJİTAL İÇERİKLER DOPAMİNİ SÖMÜRÜYOR!

10:13 - SAĞLIK

100 GRAMINDA 426 MG C VİTAMİNİ VAR

14:42 - SAĞLIK

MEDICALPOINT’TEN NET MESAJ

15:08 - SAĞLIK

KANSER TARAMALARINDA 'SMS' DÖNEMİ

11:09 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BEŞİRİ CEZAEVİNDEKİ SU SIKINTISI GİDERİLDİ

19:38 - GÜNDEM

TAHSİLAT VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

19:35 - YEREL

EKMEN: EMEKLİLER ARTIK HUZURLA UYUYAMIYOR

18:27 - GÜNDEM

MEMUR-SEN'DEN KRİTİK KARAR

18:02 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİNDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

16:23 - GÜNDEM