?>

Avukat Tanrıseven "28 Şubatçılar hâlâ aramızda bir yere gitmediler"

28 Şubatçıların hâlâ aramızda olduğuna ve bir yere gitmediklerine dikkat çeken Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Yusuf Tanrıseven, ellerine güç geçtikleri takdirde bu gücü daha fazla kullanacaklarının altını çizdi.

- - 6 yıl önce

Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Yusuf Tanrıseven, 28 Şubat 1997 yılında ülkede yapılan post modern darbenin yaklaşan yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. 28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen hâlâ insanların mağduriyetinin devam ettiğini belirten Tanrıseven, 28 Şubatçıların hâlâ aramızda olduğuna ve bir yere gitmediklerine dikkat çekerek, ellerine güç geçtikleri takdirde bu gücü daha fazla kullanacaklarının altını çizdi. İslami kimliklerinden ve düşüncelerinden ötürü cezaevinde olanları hatırlatan Tanrıseven, o süreçte yaşanan mağduriyetlerin artık tarih sahnesinden bütünüyle silinmesi gerektiğini kaydetti. 
28 Şubat'ın tam anlamıyla bitmediğini ve halen eski günlerin özlemi içerisinde olanların olduğunun altını çizen Tanrıseven, "28 Şubatçılar hâlâ aramızda, bir yere gitmediler. Yarın güç tekrardan ellerine geçtiği takdirde bunu daha fazla kullanmak isteyeceklerdir. Yine aynı şeyleri yapmak isteyeceklerdir." diyerek uyarılarda bulundu.
"O DÖNEMDE CEZAEVİNE GİREN İNSANLAR HÂLÂ CEZAEVİNDE"
Tanrıseven, "28 Şubat'ın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hâlâ insanların mağduriyeti devam ediyor. Bir kısım insan hâlâ cezaevindedir. O dönemki yargılamaları hatırlarsınız, çok güzel yargılamalar değildi. Nasıl FETÖ yargısından şikâyet ediyorsak 28 Şubat sürecindeki yargılar da aslında ondan çok farklı değildi. İnsanlara sırf görüşlerinden dolayı, kendilerine benzemedikleri için ağır cezalar verildi. Bu yargılamalar sonucunda o dönemde cezaevine giren insanlar hâlâ cezaevinde. Bir şekilde bu insanlara çözüm bulmak gerekiyor. 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin artık giderilmesi gerekiyor" dedi.

"İNSANLARIN KATEGORİZE EDİLMEMESİ GEREKİYOR"

Tanrıseven, son olarak şunları söyledi: "İnsanlarımız mutlu değil. İnsanlar yeterince özgür düşünmüyorlar. Hâlâ insanların düşünceleri bir takım şeylerle engellenebiliyor. Hâlâ insanlara prangalar vurulabiliyor. Hâlâ insanlar kendilerini özgürce ifade edebilmekte zorlanabiliyorsa bizim kat etmemiz gereken hâlâ işler var demektir. Özgürlüklerin genişlemesi, hayatın daha da normalleşmesi gerekiyor. Artık insanların kılık kıyafetiyle, düşünce tarzıyla uğraşılmaması lazım. İnsanlar, kendilerini rahat ifade edebilmeli. İnsanların kategorize edilmemesi gerekiyor." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-02-19 10:55 - GÜNDEM

AK PARTİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

2019-02-13 17:09 - SİYASET

“YATARAK ZAYIFLAYIN, YAZA FORMDA GİRİN”

2019-02-14 13:03 - SAĞLIK

MÜSİAD Başkanı İraz: Bayrağı daha ileri taşıyacağız

2019-02-17 17:41 - -

ORTADOĞU KOLEJİNDE ‘BURSLULUK’ ZAMANI

2019-02-18 15:23 - EĞİTİM

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI KADIN DOĞUM

2019-02-15 13:06 - RESMİ İLAN

Meyve ve sebze ucuzladı

2019-02-13 16:27 - EKONOMİ

Rehabilitasyon merkezi kurulacak

2019-02-13 16:28 - SAĞLIK

KIYANÇ "PROJELERİMİZLE GELİYORUZ"

2019-02-18 15:09 - SİYASET

Fikret Orman, anma etkinliğindeydi

2019-02-12 16:23 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KADINLAR SOĞUKTA NAMAZ KILIYOR: ISITMA SORUNU ÇÖZÜLMELİ

15:09 - -

2 TIR DURDURULDU, 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

14:25 - -

Mahalle Muhtarları Belediye İle Buluştu

16:36 - -

CİNAYET OLAYI ŞÜPHELİLERİ 4 SAATTE YAKALANDI

14:55 - -

Pastado Pastane-Cafe Açıldı

11:36 - -

Günün Manşetleri

TÜP PATLAMASI KORKUTTU

22:28 - GÜNDEM

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

20:07 - GÜNDEM

YENİ ÇEVREYOLU ÜST GEÇİDİ BEKLİYOR

17:01 - GÜNDEM

DİREKSİYONDA EMEK VAR AMA GELECEK YOK

16:55 - GÜNDEM

ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ

16:50 - GÜNDEM