?>

AYAKKABI TAMİRİNE İLGİ ARTTI

YAŞAM - 5 yıl önce

Pandemi süreci ile birlikte vatandaşların alım gücünde azalma olunca ayakkabı tamirine ilgi arttı. Batman’da 1990’dan beri Biçiciler Pasajında ayakkabı tamirciliği yapan Fikri Aydın, bu işe ayakkabı boyacılığı yaparak başladığını kaydetti ve son zamanlarda ayakkabı tamirciliğine ve tamiratına yönelik ilginin arttığını belirtti. 31 yıl önce bir ustasının yanında geçici olarak görev aldığında ilkokulu henüz bitirdiğini hatırlatan Aydın, “O zamanlar maddi imkânlar el vermediği için ortaokula kaydolamadım. Sonra bu mesleğe girdim ve yaklaşık 31 yıldır da burada hizmet vermeye devam ediyorum.  Ayakkabı tamirciliği son zamanlarda yine revaçta. Çünkü ayakkabılar çok pahalandı. İşsizliğin yanında ekonomik durum insanları biraz daha tamirata yöneltti” dedi.

TARZLAR HIZLA DEĞİŞİYOR

Ayakkabı tamiratı sisteminde değişim yaşandığını hatırlatan Aydın, “  Günümüzde İnsanlar estetiğe, rahatlık ve konfora daha çok önem veriyor. Spor ayakkabı daha çok tercih ediliyor. Eskiden 20’li yaşlardaki gençler bile kundura giyerdi. Şimdilerde ise, 50-60 yaşında olan insanlar bile spor ayakkabı giyiyor. Biz de elimizden geldiğince bu sisteme ayak uydurmaya çalışıyoruz; deyim yerindeyse kendimizi güncelliyoruz” diye konuştu

TAMİR İLE AYAKKABILAR YENİLENİYOR

Gençlere ayakkabı veya kıyafetler konusunda da tavsiyede bulunan deneyimli usta Aydın, şöyle devam etti; “Gençler, ayakkabım çabuk yırtıldı, kenarı gitti, sararıp soldu diye hemen vazgeçmesinler. Bize geldiklerinde o ayakkabıyı, çantayı vs. yaptığımız tamirat ya da yenilemeyle kurtarabiliyoruz. Yüksek fiyatlardaki ayakkabılarını atmasınlar. Biz onları tabiri caizse, hayata döndürürüz. Malum, ekonomik sıkıntı da var, ailelerini zor durumda bırakmasınlar. Bize başvurduklarında emin olsunlar ki pişman olmayacaklardır.” Her türlü ayakkabının yanı sıra, çanta, kemer ve deri mont tamiratını da yaptığını sözlerine ekleyen Aydın, sadece tamirat değil, aynı zamanda bakımını da yaptıklarını belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

ŞEMBELİLK GEÇİM KAYNAĞI OLDU

2021-01-04 14:46 - YAŞAM

BATMAN CEZAEVİ ‘KADIN CEZAEVİ’ OLUYOR

2020-12-30 16:31 - GÜNDEM

BTK PERSONEL ALIYOR...

2021-01-01 13:32 - GÜNDEM

Kredi kartlarının "asgari ödeme" tutarı faiz midir?

2021-01-02 15:22 - YAŞAM

SAYAÇ NUMARATÖRÜNÜ ÇALDILAR

2020-12-31 17:18 - YEREL

"KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR"

2021-01-05 16:00 - SİYASET

SOBA FACİASI, ANNE –BABA VEFAT ETTİ ÇOCUKLAR SON ANDA KURTARILDI!

2021-01-01 22:54 - GÜNDEM

ESKİ OYUNCU VEFAT ETTİ

2021-01-03 16:35 - YAŞAM

VAHŞET, BABASINI ÖLDÜRDÜ!

2021-01-01 23:24 - GÜNDEM

Batman’da elektrik kesintisi duyurusu

2021-01-05 10:20 - YAŞAM

İlgili Haberler

YEŞİLAY SASONDAYDI

15:08 - YAŞAM

TÜPRAŞ’TAN 100 BİN FİDAN

11:51 - YAŞAM

ÇEYİZ VE EV TEKSTİLİ ESNAFI DÜĞÜN SEZONUNA HAZIR

14:56 - YAŞAM

ELEKTRİK ŞAKAYA GELMEZ

14:18 - YAŞAM

NİYEP İLE 50 KİŞİYE İŞ FIRSATI

15:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

GAZETECİYE İKİNCİ KİMLİK SORULMAYACAK

20:46 - GÜNDEM

İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLERE 950 BİN TL HİBE DESTEĞİ

17:12 - YEREL

İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE İŞ ARAMA EĞİTİMİ

17:04 - YEREL

VAKİT ŞAMPİYONLUK VAKTİ!

16:18 - SPOR

HAYAT KURTARMAYI ÖĞRENDİLER

16:06 - EĞİTİM