?>

Bağımlılığın reçetesi

SAĞLIK - 2 yıl önce

Çocukların yaz tatili boyunca bilgisayar oyunları, sosyal medya platformları gibi dijital bağımlılığa maruz kaldıklarını belirten Psikolog Faruk Sınat, çocukların eğitim döneminde bu bağımlılıktan kurtulmalarının iyi bir iletişimle mümkün olabileceğini söyledi.
ÇOCUKLARDA DİJİTAL BAĞIMLILIĞIN REÇETESİ İLETİŞİM!
Çocukların uzun süre maruz kaldıkları teknolojik bağımlılıktan kurtulmalarında ailelere ve öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü vurgulayan Psikolog Sınat, önemli tavsiyelerde bulundu. Yeni eğitim öğretimin açılmasıyla beraber ebeveyn ve öğretmenlerin önüne gelen acı bir reçetenin olduğunu belirten Sınat, "Bu da teknoloji bağımlılığıdır. Teknoloji bağımlılığı yaz ayları boyunca çocukların maruz kaldığı bir bağımlılıktır. Dijital ve birçok alanda, sosyal medya da gördüğümüz bir bağımlılıktır. Bu bağımlılığın etkisi okul hayatında görülmekte ve okul hayatına adapte olmada zorluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Ailelerin en çok şikâyet ettiği durumlar arasında, okulda başarının düşmesi, dikkat eksikliğinin olması, unutkanlığın olmasını görmekteyiz." dedi.
DİYALOG OLMALI
Özellikle 0 ila 7 yaş arasındaki çocuklara herhangi bir teknolojik aletin asla verilmemesi gerektiğini ifade eden Sınat, "Ebeveynlerin yapması gerekenler arasında aile içinde iletişimin artırılmasıdır. Bununla beraber ebeveynlerin çocuklarda destekleyici hususlar ile aile içerisinde daha çok iletişimin artması, iletişimle beraber sohbetlerin ve diyaloğun artırılmasıdır. Bu hususlara dikkat edilmesi lazım." diye konuştu.
ETKİNLİKLER ARTIRILMALI
Öğrencilerin dijital bağımlılıktan kurtulmalarında öğretmenlere de önemli görevlerin düştüğüne işaret eden Sınat, şöyle devam etti: "Öğretmenlere de düşen okullarda etkinleri arttırmalarıdır. Bunun yapılması önemlidir. Özellikle çocukların beyninde muhakeme (frontal lob) dediğimiz bir kısım var. O lobun daha çok küçük yaşlarda gelişememesi üzerinde, çocukların daha çok muhakeme yeteneğinin düşük olması, iyiyi ve kötüyü ayırt edememe durumlarının olması çocuğu gelişim dönemlerinde daha çok etkileyebilmektedir. Ebeveynler bu konuda daha çok aile içinde iletişimi artırması lazım. Aileler çocuklarını iyi tanımalı, çocuklarının gelişim evrelerini iyi öğrenmeleri lazım. Böyle olması halinde çocuklar teknoloji bağımlılığından daha çok uzak kalacaktır." 
Haftanın Öne Çıkanları

Tüm işlemler artık bu kartla yapılacak

2023-09-11 11:21 - TEKNOLOJİ

E-belge uygulamalarında karekod zorunluluğu

2023-09-07 13:38 - TEKNOLOJİ

Ölü sayısı 2421’e yükseldi

2023-09-11 10:53 - DÜNYA

Eczacılar yeni başkanını seçti

2023-09-11 11:41 - GÜNDEM

Batman'da 63 istasyon var!

2023-09-10 14:58 - YEREL

Balem Beauty & Estetik açıldı

2023-09-11 16:40 - YAŞAM

Halk Sağlığı Haftası

2023-09-06 14:43 - SAĞLIK

Onkoloji için ilk adım!

2023-09-07 17:05 - SAĞLIK

420 kişilik liste belli oldu

2023-09-05 18:02 - GÜNDEM

Hayat namazla güzeldir

2023-09-07 13:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

HIZLI KİLO KAYBI CİDDİ BİR ALARMDIR

13:50 - SAĞLIK

KORUYUCU SAĞLIK PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

16:25 - SAĞLIK

SAĞLIK UÇUŞLARININ ADRESİ BATMAN HAVALİMANI

15:08 - SAĞLIK

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE AKUPUNKTUR DESTEĞİ

16:52 - SAĞLIK

ÇENE CERRAHİSİNDE ÖNEMLİ BAŞARI

14:08 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ

14:04 - GÜNDEM

ÜNİVERSİTELİLER GASTRONOMİ KAMPINDA

13:57 - YEREL

GENÇLER BIOSYS’TE ÜRETİMİ YERİNDE GÖRDÜ

13:40 - TEKNOLOJİ

VEYSEL GÜMÜŞ’TEN ALTIN GOL

13:37 - SPOR

U15 PETROLSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

13:33 - SPOR