?>

BAMED KURULDU

Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneği (BAMED), kentteki gençlerin bağımlılıkla mücadelesine destek olmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla kuruldu.

YEREL - 2 ay önce

Dernek başkanlığına Mehmet Demirhan getirildi.

TEMEL HEDEF, TEMİZ BİR GELECEK

BAMED’in temel hedefinin, özellikle gençler arasında yaygınlaşan madde, teknoloji ve davranışsal bağımlılıkların önüne geçmek, tedavi ihtiyacı duyan bireyleri gerekli sağlık hizmetlerine yönlendirmek ve tekrar topluma kazandırmak olduğu açıklandı.

TEDAVİ SÜREÇLERİNDE SORUN YAŞANIYOR

Başkan Mehmet Demirhan, Batman’da bağımlı bireylerin özellikle AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) merkezlerine yönlendirilmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Randevu süreçlerinin uzun sürdüğünü, tedaviye erişimin zaman zaman aksadığını vurgulayan Demirhan, “Gençlerimiz, zamanında destek alamadıklarında bağımlılık sarmalından çıkamıyor. Biz BAMED olarak hem bu süreçlerde danışmanlık sunmak hem psikososyal destek sağlamak istiyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Tedavi sürecindeki gençlerin maddi ihtiyaçlarının karşılanamadığını ve bu durumun süreci olumsuz etkilediğini belirten Demirhan, hayırseverlerden, kurum ve kuruluşlardan destek çağrısında bulunurken “Bu bir toplumsal sorumluluk. Bağımlılıkla mücadele yalnızca bireyin değil, hepimizin meselesi. Gençlerimize sahip çıkmak, onlara yeniden umut olmak zorundayız” dedi.

KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Demirhan, eğitim kurumları, aileler ve yerel yönetimlerle iş birliği yaparak farkındalık çalışmaları, seminerler ve sosyal etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek “Etkinliklerle toplumda uyuşturucuya karşı topyekün mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEM

2025-06-22 17:08 - TEKNOLOJİ

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

2025-06-23 16:29 - GÜNDEM

BULGUR PİLAVI DÜĞÜNÜN HABERCİSİ

2025-06-27 15:51 - KÜLTÜR

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: İŞSİZ KALABİLİRİZ

2025-06-25 17:07 - YEREL

AVUKATLAR SADECE DAVA ALMAZ, SAHNE DE ALIR

2025-06-26 18:00 - KÜLTÜR

5 YENİ İSİM PETROLSPOR YOLUNDA

2025-06-27 12:32 - SPOR

AÇIK CEZAEVİ BOŞALTILDI

2025-06-29 11:29 - GÜNDEM

VALİLİKTEN KAZA AÇIKLAMASI

2025-06-23 16:03 - GÜNDEM

CENAZELER GÖZYAŞLARIYLA BATMAN’A GETİRİLDİ

2025-06-23 20:25 - GÜNDEM

VALİ YARDIMCISI ALPEREN GÖKTAŞA SÜRPRİZ ATAMA

2025-06-28 10:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KÜLAH 25 LİRA, DONDURMA 25 LİRA: VATANDAŞ ŞAŞKIN

15:46 - YEREL

PETROLKENT MAHALLESİ’NDEKİ YIKIM

13:32 - YEREL

83 KİLOMETRELİK YENİ YOL AÇILDI

13:27 - YEREL

150 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE TAŞ DÖŞENDİ

13:15 - YEREL

ESNAF VE YAKINLARINA ÖZEL ALIM İNDİRİMİ

13:12 - YEREL

Günün Manşetleri

KÜLAH 25 LİRA, DONDURMA 25 LİRA: VATANDAŞ ŞAŞKIN

15:46 - YEREL

UÇUŞLAR KIŞINDA DEVAM EDECEK

15:23 - GÜNDEM

İHD’DEN BATMAN HAPİSHANELERİ RAPORU

15:10 - GÜNDEM

SAĞLIK-SEN’DEN ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

15:07 - YAŞAM

METEOROLOJİ’DEN KRİTİK UYARI!

13:45 - GÜNDEM