?>

Baro Başkanı Çakan; "Dosyaların yeniden ele alınması gerekir"

FETÖ yargısı mağduru ailelerin ziyaret ettiği Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmlar için yeniden yargılanma yolunun açılmasının elzem olduğunu söyledi.

YAŞAM - 8 yıl önce

 

 90'lardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan mahkûmların ailelerinin hak arayışı devam ediyor. 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifinden oluşan bir heyet, Batman Baro Başkanlığını ziyaret etti. İnisiyatif sözcüsü Hüseyin Olam ile 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru aileleri, Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan makamında ağırladı. FETÖ mağduru aileler, yaşadıkları hukuksuzluğu ve mağduriyeti dile getirerek Çakan’dan destek talebinde bulundu.
28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmlar ve ailelerinin mağduriyetlerinin dile getirildiği ziyarette, MHP tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinin Şartlı İndirimi ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi konusu konuşuldu.
28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların aileleri, yıllardır kendilerine yaşatılan hukuksuzlukları anlattı.
Yaptıkları tüm çağrılara rağmen komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların görülmediğini belirten inisiyatif sözcüsü Hüseyin Olam, bunun bir zulüm olduğunu söyledi.

“HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI”

Bu mahkûmların yeniden yargılanması gerektiğini ifade eden Olam, “Baro’nun desteğini talep etmek için ziyarette bulunduk. İnisiyatif olarak iki yıldır bu meseleyle alakalı çabalıyoruz. 28 Şubat’ın darbecileri, cuntacıları o dönemde hâkimlere ve savcılara brifinglerle yön veriyorlardı. O dönem FETÖ’nün de talimatlarıyla yön verdiği hâkim ve savcılar vardı. Bunların talimatlarla, brifinglerle yargıladığı insanlara ağır cezalar verildi. Onların zorbaca kararlarıyla yaklaşık 25-27 yıldır cezaevinde tutulan insanlar vardır. Bunların adil bir şekilde yeniden yargılanmaları için çok çalıştık fakat nedense bir türlü bu konuda iktidar tarafından herhangi bir adım atılmadı.” diye konuştu.
“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Yıllardır haksız yere cezaevinde tutulan mahkûmların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Olam, “Bu mahkûmlar bu iktidar döneminde 15-16 yıldır cezaevinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Çok çile çekiyorlar. Hak etmedikleri bir cezaya maruz bırakıldılar. Bizler bu mahkûmlar için adalet talebinde bulunuyoruz. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Talebimiz tekrardan bunların durumlarının ele alınıp hukuki bir çözüm getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Bunun için sizlerden de destek bekliyoruz” 

“YENİDEN YARGILAMA YOLU AÇILMALIDIR”

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların ailelerine adaletin yerini bulması adına destek vereceklerini belirten Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, bu mahkûmlara yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini kaydetti. O dönem yargılanan, ceza alan, hâlâ mahkûmiyetleri devam eden mahkûmların yeniden dosyalarının ele alınması gerektiğinin elzem olduğunu belirten Çakan, “Bir lütuf istemiyoruz, bir af da istemiyoruz. Başta dindar kesim olmak üzere bizce o dönem yargılanan tüm herkesin dosyalarının yeniden ele alınması, delillerin yeniden değerlendirilmesi elzemdir ve gereklidir. Yeniden yargılama yolu açılmalıdır. Batman Barosu olarak da bu konuda duyarlı meslektaşlarımız var. O dosyalarda görev almış, avukatlık yapmış arkadaşlarımız var. Onlar da bu konuda bir komisyon oluştururlarsa bizler baro olarak destek sunacağız” dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Uzman hekimler uyarıyor

2018-10-02 10:32 - SAĞLIK

Kürtçe Rock sanatçısı Jan Axîn Batman’da

2018-10-03 14:47 - YAŞAM

Kültür Cami yıkılıyor

2018-09-27 16:29 - YEREL

Hastane otoparkına çözüm bulunamıyor

2018-10-01 10:40 - SAĞLIK

BATMANDA CİNAYET

2018-09-30 22:27 - GÜNDEM

MÜSİAD’tan Hedef Kurs’a ziyaret

2018-09-27 15:23 - EĞİTİM

Ödüllü şair’den etkinlik

2018-10-03 14:46 - EĞİTİM

Sason’a yeni okullar

2018-09-27 15:22 - EĞİTİM

137 GAYRİMENKUL NUMARALI LEVAZIM EŞYA DEPO BİNASI ÇATI ONARIMI

2018-09-28 12:22 - RESMİ İLAN

20 YIL CEZASI VARDI

2018-10-01 15:45 - YEREL

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM MASADA

11:47 - EĞİTİM

MHP BATMAN’DA KONGRE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

11:44 - SİYASET

MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI

11:40 - ASAYİŞ

EMEKLİLERE YENİ TATİL İMKANI

10:38 - YEREL

KONTROLDEN ÇIKAN PİKAP TARLAYA UÇTU

09:50 - ASAYİŞ