?>

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK: TÜRKİYE GEREKENİ YAPAR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Esad yanlısı milislerin Afrin’e girmesiyle ilgili olarak, “Esad eğer PYD/YPG güçlerine destek için Afrin’e geliyorsa Türkiye bu konuda kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar” dedi.

SİYASET - 7 yıl önce

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi ziyaret, toplantı ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. İlk olarak Valilik ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Işık’ı; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kamu kurum müdürleri karşıladı. Burada şeref defterini imzalayıp Valilik makamına geçen Başbakan Yardımcısı Işık, basın mensuplarına gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“TÜRKİYE KENDİ BİLDİĞİ YOLDAN DÖNMEZ
Esed yanlısı milislerin Afrin’e girmesiyle ilgili olarak Işık, şunları söyledi: “Esad rejimi kendi halkının huzurunu, barışını düşünmüş olsaydı bu Suriye meselesi zaten ortaya çıkmayacaktı. Halkın demokratik taleplerine meşru zeminde cevap vermek yerine halkın demokratik taleplerine üzerlerine, kafalarına bomba yağdırarak cevap veren ve Suriye'nin de bölgenin de bugün adeta tam bir karmaşa içerisine sürüklenmesine sebep olan Esad rejimidir ve Esed’ın kendisidir. Onların şimdi kalkıp ‘Afrin’i yok savunacağız, yok Afrin'de PYD/YPG’ye destek vereceğiz’ gibi ifadeleri bizim açımızdan bir anlam ifade etmez. Burada Esad eğer PYD/YPG’ye karşı bir mücadele için Afrin’e geliyorsa eyvallah ama PYD/YPG güçlerine destek için Afrin’e geliyorsa Türkiye bu konuda kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar.” Yapılan toplantının ardından Işık, ildeki kanaat önderleriyle Kristal Park’ta yemekte bir araya geldi. 

Haftanın Öne Çıkanları

HDP’li Aslan meclise soru önergesi verdi

2018-02-21 17:19 - SİYASET

Kızlar, Tekirdağ’dan 2 birincilikle döndü

2018-02-21 17:04 - SPOR

Sıfır atık projesi toplantısı yapıldı

2018-02-15 19:12 - GÜNDEM

Esenyurt Belediyesi'nden Beşiri ilçesine kütüphane

2018-02-18 13:35 - EĞİTİM

Kaymakam Bilici, Taşlı Dere köyünde incelemelerde bulundu

2018-02-18 13:40 - GÜNDEM

Tuğla fabrikaları kapanmayla karşı karşıya

2018-02-20 19:11 - GÜNDEM

MİNİK KIZDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

2018-02-21 18:32 - GÜNDEM

Afrin Harekâtına destek toplantısı yapıldı

2018-02-18 16:52 - GÜNDEM

Spor Kompleksi’nden 5 bin 686 kişi faydalandı

2018-02-20 15:35 - SPOR

Aslanlı; Batman, kültür-sanata doysun istiyoruz

2018-02-19 17:26 - YAŞAM

İlgili Haberler

RAMANLI: AİLE KURUMU GÜÇLENDİRİLMELİ

15:55 - SİYASET

“BARIŞ SÖZÜNÜ TUTACAĞIZ”

14:51 - SİYASET

BATSO İLE AK PARTİ HEYETİ BATMAN’IN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

15:08 - SİYASET

BATMAN’IN GELECEĞİ İÇİN ANKARA’DA TARİHİ BULUŞMA

12:37 - SİYASET

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

Günün Manşetleri

KEZER ÇAYI’NDA CAN PAZARI

20:49 - GÜNDEM

DİYETİSYEN NEZAN HOŞER: SAĞLIKLI BESLENME BİR YAŞAM TARZIDIR

15:17 - YEREL

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ İKİNCİ MR DEVREDE

15:11 - SAĞLIK

BU AYIN EN ÇOK RAĞBET GÖREN MEYVESİ

15:02 - YAŞAM

“AMACIMIZ EKSİKLİKLERE ÇÖZÜM ÜRETMEK”

14:47 - YEREL