?>

BATMAN SİGORTALI SAYISINI ARTIRAN 10’UNCU İL OLDU

EKONOMİ - 4 yıl önce

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, yaptığı açıklamada, Batman’ın Türkiye genelinde en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu il olduğunu belirtti. Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, istihdama yönelik yapmış oldukları proje ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Geçen seneyi istihdam alanında yoğun geçirdiklerini vurgulayan Eviz, yaklaşık 7 bin insanı çeşitli sektörlerde işe yerleştirdiklerini vurguladı. Yeni SSK’lı sayısında da ciddi bir artış sağladıklarını söyleyen Eviz, Batman’ın en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu il olduğunu açıkladı. 2022 yılı için de ciddi istihdam beklediklerini belirten Eviz, bu konuda umutlu olduğunu söyledi.
“BİRÇOK SEKTÖRE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRDIK”
2021 yılını istihdam alanında yoğun geçirdiklerini belirten Eviz, “2021’i pandemiye rağmen Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak yoğun bir tempoda geçirdik. Yeni firmalarımızın yatırımları geldi ve istihdam noktasında doğrusu biz negatif değil pozitif yönde gelişmeler sağladık. İŞKUR’un temel görevlerinden bir tanesi, her sektöre nitelikli iş gücü yetiştirip istihdamı sağlamaktır. Bu manada başta tekstil, gıda sektörü ve diğer hizmet sektörleri olmak üzere birçok sektöre nitelikli iş gücü kazandırdık. Yaklaşık 10 bin insan bu nitelikli iş gücü eğitimlerinden geçti. Bunlardan 7 bini işe yerleştirildi.” dedi.
“BATMAN EN FAZLA SİGORTALI SAYISINI ARTIRAN 10’UNCU İLİMİZ”
“2021 yılında 3 bin 575’i kadın olmak üzere toplamda 6 bin 925 kişi istihdam edilerek işine, aşına kavuştu” diyen Eviz, “Batman geçen ay Türkiye’de yeni SSK’lı, yeni işe başlayan kişi sayısında Türkiye 10’uncusu oldu. Batman en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu ilimizdir. Bu tabi projelerimize bağlı olarak, devletin verdiği teşviklere bağlı olarak; sanayinin, üretimin ticaretinin canlı olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.
“BATMAN’DA İSTİHDAM POZİTİF YÖNDE GELİŞİYOR”
Bu yıl daha büyük istihdam beklediklerini vurgulayan Eviz, konuşmasına şöyle devam etti:
“2022’de de yine hedeflerimizi yenileyerek, daha da büyüterek, inşallah yeni OSB’mizin de altyapısı bittikten sonra yeni firmalarımızın da gelmesiyle 2022’de daha büyük istihdamlar bekliyoruz. Genç, kadın, engelli istihdamında Türkiye’de ön sıralardayız. İstihdam konuları piyasanın sanayileşmesi, üretime geçmesi ve canlılığıyla paralel gelişiyor. Batman’da istihdam pozitif yönde gelişmektedir. Bizde bu mücadelede istihdam kurumu olarak yerimizi almaya çalışıyoruz. İşverenlerimizle, STK’larımızla, meslek odalarımızla işbirliği yaparak işsizlikle mücadeleyi sürdürüyoruz.”
Haftanın Öne Çıkanları

HIRDAVAT İŞİ DURMA NOKTASINDA

2022-03-05 13:32 - EKONOMİ

DİNÇ AİLESİNİ MUTLU GÜNÜ

2022-03-04 12:32 - YAŞAM

BATMAN’DA VEFAT EDENLER

2022-03-05 13:40 - YAŞAM

5 DİLDE KONSER!

2022-03-01 15:29 - KÜLTÜR

‘BATMAN CEBİMDE’ MOBİL FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

2022-03-07 14:51 - KÜLTÜR

BATMANDAN 2 FİRMA İFŞA EDİLDİ

2022-03-03 15:00 - YAŞAM

VALİ ŞAHİN’E ‘İMAR’ TEŞEKKÜRÜ

2022-03-01 16:14 - YEREL

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ “DAYANACAK GÜÇ KALMADI”

2022-03-05 13:28 - EKONOMİ

PAYLAŞIM VE AHLAK

2022-03-07 10:33 - -

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

2022-03-07 15:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TARIM-GFE ŞUBAT AYI VERİLERİ AÇIKLANDI

12:38 - EKONOMİ

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

12:18 - EKONOMİ

GÜNEYDOĞU’DAN EKONOMİYE DEV KATKI

11:38 - EKONOMİ

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

11:14 - EKONOMİ

ATEŞKES SONRASI ALTIN VE GÜMÜŞ YÜKSELDİ, PETROL DÜŞTÜ

15:43 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS

16:46 - EĞİTİM

BAŞARI İÇİN SON HAFTALAR ALTIN DEĞERİNDE

16:44 - EĞİTİM

DEFTERDARLIKTAN SON GÜN UYARISI: KURUMLAR VERGİSİNİ KAÇIRMAYIN

15:57 - YEREL

ÖTV’DE YENİ DÜZENLEME

15:54 - YEREL

GÜNEY ÇEVRE YOLU ÇÖKTÜ

15:05 - YEREL