?>

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, GAP’IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

EĞİTİM - 3 yıl önce

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerjide pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin çalışmaları için görüşmelerine devam eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ile görüştü. Ziyarette üniversitenin projeleri ve enerji ile ilgili birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
VERİMLİ ENERJİ KULLANIMINA İLİŞKİN BÖLGESEL EĞİTİM
Entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri bulunan GAP Projesinin bölge için önemine değinen Rektör Demir, enerjinin de ülkelerin kalkınmasında önemli girdiler arasında bulunduğuna dikkat çekti. Batman Üniversitesinin enerjide ihtisaslaşan üniversite misyonuyla bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. İdris Demir, enerji yönetimi yapmanın günümüz koşullarında kaçınılmaz olduğunu söyledi. Enerji verimliliğinin artırılmasının aynı zamanda ülkemizin ekonomisi üzerinde ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak halk ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim” planladıklarını belirtti.
 “KURULACAK OLAN ENERJİ LABORATUVARI İLE YAKIT ANALİZLERİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Proje kapsamında kurulacak enerji laboratuvarı ile yakıt analizlerinin yapılmasını planladıklarını ve bu kapsamda bir laboratuvar kurulmasını düşündüklerini anlatan Rektör Demir, örnek sistem kurulumu ve altyapıya ilişkin detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Projenin desteklenmesi ile Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü içerisinde bulunan ormanlık alanda halen geleneksel yöntemlerin yerine yapılacak olan otomatik sulama sistemi sayesinde hem daha etkin bir sulama yapılabileceğini hem de enerji tasarrufu sağlanacağını açıkladı. Batman Üniversitesinin projelerini ve bölgesel kalkınma hedeflerini yakından takip ettiklerini belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, yapılabilecek iş birliklerine hazır olduklarını dile getirerek Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi. 
Haftanın Öne Çıkanları

KARABULUT AK PARTİ’YE GEÇİYOR

2022-08-14 15:03 - SİYASET

E-DEVLET KAYIT SİLİNİR!

2022-08-18 14:47 - TEKNOLOJİ

TİCARET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

2022-08-12 11:14 - TEKNOLOJİ

TOKİ'DEN İŞ YERİ SATIŞ İHALESİ

2022-08-16 12:39 - TEKNOLOJİ

ÜNİVERSİTE İNSANSIZ HAVA ARACI SATIN ALACAK

2022-08-16 12:41 - TEKNOLOJİ

TEMİZLİĞİ VE BAKIMI YAPILMAYAN KLİMALAR SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!

2022-08-16 12:50 - TEKNOLOJİ

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALACAK

2022-08-16 12:37 - TEKNOLOJİ

OYUN BAĞIMLISI ÖĞRENCİLER TESPİT EDİLECEK

2022-08-15 12:39 - TEKNOLOJİ

KORSANLARIN BİLGİSAYARINIZA SIZDIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

2022-08-12 11:36 - TEKNOLOJİ

HAYVANCILARIN SICAKLA İMTİHANI

2022-08-17 12:37 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER

16:10 - EĞİTİM

ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ADIMI

11:59 - EĞİTİM

2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

11:09 - EĞİTİM

İŞKUR VE RAM’DAN GENÇLERE DESTEK

12:33 - EĞİTİM

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE 125 YENİ ÖĞRENCİ ALINACAK

12:04 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

HUZUR MAHALLESİ DOĞALGAZ İSTİYOR

16:15 - YEREL

KÖYDES PROJELERİ VE YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

16:14 - YEREL

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER

16:10 - EĞİTİM

KÜLAH 25 LİRA, DONDURMA 25 LİRA: VATANDAŞ ŞAŞKIN

15:46 - YEREL

UÇUŞLAR KIŞINDA DEVAM EDECEK

15:23 - GÜNDEM