?>

BATMANA HAYIRLI OLSUN

GÜNDEM - 3 yıl önce

122 MİLYONLUK TESİSE İMZA ATILDI
Batman Çayına kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin toprak ve suya zarar vermemesi için ilk aşama faaliyete geçti. Batman Organize Sanayi Bölgesinin atık su arıtma tesisinin ihalesi tamamlanarak Vali Ekrem Canalp’in sözleşmeyi imzalamasıyla yer teslimi yapıldı. Bu proje ile endüstriyel atıkları 4,5 km uzaklıktaki Batman Çayına deşarj edilen Batman Organize Sanayi Bölgesinin atıkları artık Batman Çayı kirletmeyecek. 122 Milyon ₺ bedelle ihale edilen ve inşaat mevsiminin başlamasıyla temeli atılacak arıtma tesisinin tamamlanmasıyla, OSB’den Batman Çayı’na karışan atık sular artık doğaya ve çevreye zararsız bir şekilde arıtılmış olacak.
HAVA, TOPRAK VE SU KİRLENMEYECEK
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, projenin Batmana hayırlı olmasını dileyerek, “Batman Çayının 4,5 Km ötesindeki OSB’den gelen atıkların nasıl ki çayı kirletmesine müsaade etmiyorsak, Batman Çayı kenarına kuracağımız istihdam alanlarının da ne havayı ne toprağı, ne de suyu kirlenmesine asla müsaade etmeyiz” dedi. Batman Çayı kenarında kurulacak olan istihdam alanları çayın uzunluğu göz önünde bulundurulduğunda küçük bir alanı kapsayacak ve arıtma tesisine dahi ihtiyaç duymayan tesis ve sektörlerden oluşacağını kaydetti.
182 DÖNÜMLÜK PARK VE İSTİHDAM ALANLARI YAN YANA OLACAK
Proje hakkında bilgi veren Vali Canalp, şunları kaydetti:  “Çayın çok uzağındaki Organize Sanayi Bölgesinin Çayı kirletmesine müsaade etmeyenler, elbette ki çayın kenarına çayı kirletecek hiçbir tesise de müsaade etmezler. Ayrıca Batman Çayının kenarında bitme aşamasına gelen 182 dönüm üzerinde kurulu İstiklal Parkı örneğinde olduğu gibi yeni yapacağımız yürüyüş yolları, mesire alanları, piknik alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun parkları ve açık alan spor aktivitelerini kapsayan projemizi ilerleyen zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Batman Çayı hem istihdam hem de yaşam alanlarını bir arada barındıran, ülkemizin örnek projelerinden bir tanesinin uygulama alanı olacak. Her şeyin en iyisine layık Batmanlı hemşehrilerimiz için ne yapsak azdır şiarıyla Batmanımıza hayırlı olsun” şeklinde bilgi verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

HDP BATMAN MİTİNGİ YARIN

2022-12-24 19:09 - SİYASET

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PROMOSYON MÜJDESİ!

2022-12-21 17:00 - SAĞLIK

HASANKEYF’E FABRİKA

2022-12-22 18:07 - EKONOMİ

BATMAN'DA 7 KİŞİ VEFAT ETTİ

2022-12-23 14:18 - YAŞAM

YENİ OSB NERDE OLACAK?

2022-12-24 14:03 - GÜNDEM

REKOR BAŞVURU…

2022-12-21 17:11 - EKONOMİ

VATANDAŞLAR ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NE DEDİ?

2022-12-23 14:29 - EKONOMİ

GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI BAŞLIYOR

2022-12-25 14:34 - KÜLTÜR

BELEDİYE, YENİ İMAR ÇALIŞMASINI DUYURDU

2022-12-26 13:39 - GÜNDEM

SİYER YARIŞMASI İÇİN KAYIT ALINIYOR

2022-12-23 14:01 - YAŞAM

İlgili Haberler

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

22:35 - GÜNDEM

YETKİ BELGESİZ SATIŞA MİLYONLUK CEZA

10:20 - GÜNDEM

BATMAN’DA YARGININ ZİRVESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

14:26 - GÜNDEM

HÜDA PAR’DAN ‘RAHMİ KOÇ’ AÇIKLAMASI

12:58 - GÜNDEM

BATMAN BAROSU'NDAN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ

11:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

YRP HEYETİNDEN ACILI AİLEYE ZİYARET

11:16 - YEREL

BATMAN ÇAYI LEYLEKLERİN YENİ YUVASI OLDU

10:57 - YEREL

FECİ KAZA: 15 KİŞİ YARALANDI

10:34 - YEREL

OKULLARDA KARNE HEYECANI: YAZ TATİLİ BAŞLIYOR

10:21 - EĞİTİM

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 1200 ANTRENÖR ALACAK

10:14 - YEREL