?>

Batman’a yakışacak bir proje

Atatürk Parkının köşesinde; muhteviyatında aşevi, ibadet yeri, kütüphane, yer altı otoparkı bulunan ‘Kardeşlik Mescidi’ inşa edilecek.

YEREL - 3 yıl önce

Batman’da kalıcı ve uzun vadeli projelere imza atan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, bu kez bir çok ile emsal olacak bir projeyi hayata geçiriyor. Atatürk Parkının arkasında bulunan Orman Müdürlüğüne ait 1.600 metrekarelik alanı parka dahil eden ancak içinde 400 metrekareden oluşan bir mescit onayı veren Vali Şahin, “içinde aşevi, kütüphane, abdest ve namaz yerleri, yer altı otoparkı olan şirin ve küçük bir mescidi Batmana kazandırıyoruz. Geriye kalan 1.200 metrekarelik alanı da parka dahil edip çocukların suyla haşir neşir olacağı su parkı yapacağız” dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMLARI İNŞAATI ÜSTLENDİ
Vali Hulusi Şahin, projeyi sundukları işadamlarının mescit ve sosyal donatılarını yapacaklarını belirterek “Batmanlılar adına Üçyol A.Ş. sahibi Hüseyin Yılmaz ve yüklenici firma Evcil İnşaat yetkilisi A.Baki Evcil’e teşekkür ediyorum. Burası parka hem modern ve güzel bir estetik katacak hem de halkın ihtiyaçları için bir yer olacak. Kurulacak bir dernek ile aşevi ve mescidin sürekli ihtiyacı için otoparkın işletmesini de yapacaklar. Ayrıca hayırsever ,iş adamımız Hüseyin Yılmaz bu projeyi Batman’a mal ederek adını ‘kardeşlik mescidi’ olarak bağışladı” şeklinde konuştu.

EN İYİ MİMAR ‘GOOGLE’DEN BULUNDU
Farklı bir görüntü vermek istedikleri bu proje için en iyi mimar araştırması yaptıklarını belirten Vali Şahin, “google’den uzun süre araştırdım ve bu estetiği yapacak Celaleddin Çelik’e ulaştım. Sağolsun bu güzel işi Batmana kazandıracaklar” dedi. Mimar Celaleddin Çelik, proje hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verirken, hayırsever iş adamı Yılmaz ve yapımı üstlenen A.Baki Evcil, projenin Nisan ayında başlayacağını ve 1 yıl süreceğini belirterek, kendilerine bürokratik destek sunan Vali Şahin’e teşekkür ettiler. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

BEŞİRİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

2022-01-17 13:22 - EĞİTİM

Batman’dan Sezen Aksu’ya tepki

2022-01-17 13:44 - GÜNDEM

Batmanlı futbolcu SÜPER LİG takımına transfer oldu

2022-01-13 15:08 - SPOR

MÜSİAD, önemli isimleri ağırladı

2022-01-11 11:42 - YEREL

GSS prim borcu olanlar sağlık hizmeti alabilecek

2022-01-11 13:22 - YAŞAM

SULAMA DESTEĞİ BAŞLADI

2022-01-12 12:48 - YEREL

Yaşlı çiftin zorlu yaşamı

2022-01-17 13:46 - YAŞAM

Doğalgaz desteği için başvuru tarihi belli oldu

2022-01-11 13:05 - YAŞAM

EMEKLİ KOMUTAN, İYİ PARTİ’YE KATILDI

2022-01-13 11:55 - SİYASET

Batman’a yakışacak bir proje

2022-01-17 17:39 - YEREL

İlgili Haberler

İTFAİYE ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ

20:25 - YEREL

ARPA TARLASINDA YANGIN

20:22 - YEREL

DOMUZ KÖYDE PANİĞE NEDEN OLDU

20:15 - YEREL

BATMAN KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

16:52 - YEREL

OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI

15:34 - YEREL

Günün Manşetleri

İTFAİYE ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ

20:25 - YEREL

ARPA TARLASINDA YANGIN

20:22 - YEREL

MEZOPOTAMYA CADDESİNDE TRAFİK KAZASI

20:18 - ASAYİŞ

DOMUZ KÖYDE PANİĞE NEDEN OLDU

20:15 - YEREL

TARİHİ MANASTIRA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

17:52 - KÜLTÜR