?>

BATMANA YAKIŞACAK PROJE

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, modern, nezih, vatandaşın rahatlığını esas alan Batman’a yakışır bir proje hazırlığında.

YAŞAM - 5 yıl önce

Geçtiğimiz hafta Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ile belediye yöneticilerinin ziyaret edip projenin uygulanacağı Asri Mezarlıkta yaptığı incelemenin ardından gazetemize konuşan Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, ‘Cenaze Hizmetleri Kompleksi’ için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirterek “proje bitince Batman’a ne denli yakıştığı ortaya çıkacak” dedi. Hummalı bir hazırlığın başladığı Asri Mezarlıkta yaklaşık 10 dönüm üzerinde yapılacak olan kompleksin muhteviyatında; otopark, garaj, bay-bayan cenaze bekleme yerleri, cami, morg, Medine-i Münevvere’de bulunan pergole şemsiyeler gibi vatandaşı güneşten koruyacak sistemle cenaze namazının rahatça kılınabileceği alan, ayrıca vatandaşların hem cenaze zamanında beklemesi hem de mezarlık ziyaretinde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çok detay yer alıyor.

TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Vali Şahin’in projeyi oldukça önemsediğini belirten ve başarılı hizmetleriyle vatandaşların taktir ettiği Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, yeni projede tüm detayların düşünüldüğünü söyledi. Cenaze hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ve buna rağmen en iyi hizmeti vermek için gayret sarf ettiklerini belirten Sütçü “örneğin vatandaşlar cenazelerini beklerken rahat ve nezih ortamda bekleyecekler. Bekleme için tüm sosyal donatılar düşünüldü. Morg binanın altında olacak ve asansörle yukarı çıkacak. Ayrıca aynı anda 1.000 kişilik cenaze namazı kapasiteli birkaç cenaze namazının birlikte kılınabileceği yer olacak. Proje hayata geçince bir çok yere örnek olacak” dedi. 
EK MEZARLIK ALANI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan Batman kent merkezi sınırlarında 11 mezarlığın olduğunu belirten Sütçü, Asri Mezarlığın yanında ek alan tahsisi için görüşmelerin başladığını söyledi. 124 dönümlük Asri mezarlıkta tahminen 4,5 sene sonra alanın dolabileceğini belirten Sütçü, “sayın valimiz talimat verdi ve 40 dönüm civarında ek bir alanın dahil edilmesi için çalışmalar başladı” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Hilal Mahallesinin eksiklikleri saymakla bitmiyor!

2021-02-12 16:04 - YAŞAM

BATMANIN İLK FABRİKASIYDI

2021-02-10 16:56 - YEREL

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2021-02-10 10:59 - KÜLTÜR

ÖZEL ZİDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI

2021-02-14 14:15 - SAĞLIK

İNŞAAT ALANINDA FECİ ÖLÜM

2021-02-14 20:02 - GÜNDEM

BATMAN'DA 13 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETMİŞTİR

2021-02-15 08:47 - GÜNDEM

Yoğurtlu tantuni büyük ilgi görüyor

2021-02-14 17:21 - YEREL

BATMAN İÇİN SKANDAL SÖZLER!

2021-02-14 17:27 - SPOR

ZİRAAT BANKASINDAN HESAP SAHİPLERİNE ÇAĞRI

2021-02-10 09:26 - EKONOMİ

SİLAHLI SALDIRI

2021-02-14 15:27 - YEREL

İlgili Haberler

YEŞİLAY SASONDAYDI

15:08 - YAŞAM

TÜPRAŞ’TAN 100 BİN FİDAN

11:51 - YAŞAM

ÇEYİZ VE EV TEKSTİLİ ESNAFI DÜĞÜN SEZONUNA HAZIR

14:56 - YAŞAM

ELEKTRİK ŞAKAYA GELMEZ

14:18 - YAŞAM

NİYEP İLE 50 KİŞİYE İŞ FIRSATI

15:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

GAZETECİYE İKİNCİ KİMLİK SORULMAYACAK

20:46 - GÜNDEM

İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLERE 950 BİN TL HİBE DESTEĞİ

17:12 - YEREL

İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE İŞ ARAMA EĞİTİMİ

17:04 - YEREL

VAKİT ŞAMPİYONLUK VAKTİ!

16:18 - SPOR

HAYAT KURTARMAYI ÖĞRENDİLER

16:06 - EĞİTİM