?>

Batman’da 2 Mart’ta yeni uygulama başlıyor

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında mart ayından itibaren yeni bir sürece girileceği bildirildi.

- - 5 yıl önce

Valilik açıklamasında, salgınla mücadele kapsamında 1 Mart sonrası yeni bir sürece girileceği, bu süreçte eğitim-öğretim kurumlarında pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar doğrultusunda yeni adımlar atılacağı belirtildi.
Salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği ifade edilen açıklamada, “Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir. İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.”

Açıklamada, 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde Batman’ın da içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımların atılacağı kaydedildi.  

Haftanın Öne Çıkanları

Mars'a niçin "kızıl gezegen" denir? Mars'ın özellikleri nelerdir?

2021-02-20 12:51 - DÜNYA

FIRAT YAPI’DAN LÜKS KONUTLAR

2021-02-26 15:47 - YEREL

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2021-02-23 09:33 - KÜLTÜR

CANDAN DEKAN OLDU

2021-02-23 17:10 - EĞİTİM

“KADINLARIN AÇAMAYACAĞI KAPI YOK”

2021-02-24 12:30 - YAŞAM

SAĞLIK TURİZMİNE KATKI SUNACAK YATIRIM

2021-02-22 13:56 - SAĞLIK

EĞİTİM-SEN: EĞİTİMCİLER ÖNCE AŞILANMALI SONRA OKULLAR AÇILMALI

2021-02-25 15:35 - EĞİTİM

Batman'a Büyük Bir İtfaiye Merkezi Kurulacak

2021-02-26 15:53 - YAŞAM

Batman’ın Lezzetine Doyum Olmayan Yöresel Yemekleri

2021-02-24 12:37 - KÜLTÜR

D.BAKIR KAYAPINAR’DA PARK YAPILACAK

2021-02-22 09:22 - SPOR

İlgili Haberler

KADINLAR SOĞUKTA NAMAZ KILIYOR: ISITMA SORUNU ÇÖZÜLMELİ

15:09 - -

2 TIR DURDURULDU, 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

14:25 - -

Mahalle Muhtarları Belediye İle Buluştu

16:36 - -

CİNAYET OLAYI ŞÜPHELİLERİ 4 SAATTE YAKALANDI

14:55 - -

Pastado Pastane-Cafe Açıldı

11:36 - -

Günün Manşetleri

İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL AKADEMİ

17:12 - SAĞLIK

ASIRLIK TARİFLER DAMAKTA İZ BIRAKTI

16:54 - YEREL

HEPATİT B UYARISI: “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

16:02 - SAĞLIK

BELEDİYE EKİPLERİ KENT GENELİNDE HAŞERE AVINDA

15:15 - YEREL

GENÇLERİN PROJELERİ BİLİM FUARINDA SERGİLENDİ

15:07 - EĞİTİM