?>

BATMAN'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM NEREDE TAKILDI ?

Batman’da kentsel dönüşüm kapsamına alınan Cumhuriyet ve Şirinevler Mahalleleri için beklenen adımlar bir türlü atılmıyor. Mahalle sakinleri, dönüşüm sürecinin bir an önce başlamasını beklerken, yaşanan belirsizlikler nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

GÜNDEM - 2 yıl önce

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Kentsel dönüşüm projeleri, şehirlerin modernizasyonu ve halkın daha güvenli, sağlıklı yaşam alanlarına kavuşması için büyük önem taşıyor. Ancak Batman’daki süreçte herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Yıkım çalışmalarının başlaması beklenirken, şu ana kadar elle tutulur bir gelişme yaşanmaması, vatandaşların sabrını zorluyor.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI

Vatandaşlar, yetkililere seslenerek kentsel dönüşüm sürecinin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor. Bu belirsizliğin giderilmesi ve sürecin hızlandırılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, “Artık somut adımlar atılmalı ve bizler de ne olacağını bilmeliyiz. Kentsel dönüşüm vaatlerinin sözde kalmamasını istiyoruz. Gereği neyse yapılsın!” diyerek beklentilerini dile getiriyorlar.

SÜREÇ HIZLANDIRILMALI

Kentte kentsel dönüşümle ilgili bu tür sorunların çözülmesi, hem Batman’ın modern bir çehreye kavuşmasını sağlayacak hem de vatandaşların yıllardır beklediği güvenli konutlara erişimini mümkün kılacak. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmaları ve süreci hızlandırmaları, semt sakinlerinin ortak beklentisi.
Haftanın Öne Çıkanları

TPAO BATMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE YENİ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİ

2024-08-25 12:54 - GÜNDEM

Orhan Usta'dan Batman'a Yeni Lezzet

2024-08-20 12:58 - MAGAZİN

Renault ve Dacia plaza hizmete açıldı

2024-08-18 18:04 - TEKNOLOJİ

BATMANLILAR EN ÇOK NEREDE YAŞIYOR?

2024-08-21 16:27 - YAŞAM

BATMAN'DA HABİP BAŞKAN PARKI VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

2024-08-18 17:57 - YAŞAM

BATMAN-KOZLUK KARAYOLUNDA FECİ KAZA: 4 ÖLÜ

2024-08-20 14:06 - YEREL

Beğeni Tuzağı: Sosyal Medyanın Görünmeyen Yüzü

2024-08-22 09:28 - TEKNOLOJİ

Batman'da Siber Vatan Laboratuvarı Açılıyor

2024-08-23 11:02 - TEKNOLOJİ

PTT'DEN ESNAFA YENİLİK:

2024-08-21 13:11 - TEKNOLOJİ

MİNİBÜS ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

2024-08-22 17:16 - EKONOMİ

İlgili Haberler

SİLAHSIZLANMA YETMEZ, YASAL GÜVENCE GEREK

15:29 - GÜNDEM

CEZAEVİNDEKİ ÖLÜMLER İÇİN MECLİS’E İNCELEME BAŞVURUSU

11:57 - GÜNDEM

YAPAY ZEKÂ ÇAĞINDA DİJİTAL PROPAGANDA VE GERÇEKLİK KRİZİ

10:15 - GÜNDEM

KUTLAMALARA SÜRPRİZ BİR SANATÇI DAHA

13:46 - GÜNDEM

BU FIRSAT KAÇARSA YENİSİ YOK

13:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GENÇ AŞÇILARDAN BÜYÜK BAŞARI

16:40 - YEREL

ÇATALSU KÖYÜ’NDE ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

16:15 - YEREL

VALİ CANALP YANGIN ZİRVESİNDE

16:04 - YEREL

YASA GECİKTİKÇE SÜREÇ TIKANIYOR

15:32 - SİYASET

SYDV VERİLERİ DİKKAT ÇEKTİ

15:31 - YAŞAM