?>

BATMAN’DAN KABE SAYGISIZLARINA TEPKİ

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da cinsel sapkınlar tarafından Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki gösterdi.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Cihan açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesi önünde sergi adı altında bir grup sapkın tarafından Allah’ın evi, Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe-i Muazzama’nın fotoğraflarının yere serilmesine ve İslami değerlere yönelik yapılan insanlık dışı hadsiz saldırıyı Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı olarak kınıyor ve telin ettiklerini söyledi. Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu çirkin saldırının dini inançlar üzerinden yapılan açık bir provokatif eylem olduğunu belirten Cihan, “Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı yoktur. Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin eylemdir. Bu provokasyonlar ile Müminlerin sinir uçlarına dokunarak kaos peşinde koşanlar, Müslümanlara en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında müminler asla susmayacaklardır” dedi.
“BU EYLEM ALLAH’IN DİNİNE BİR SALDIRI VE BÜTÜN İSLÂM ALEMİNE HAKARETTİR”
Kutsal değerlerle dalga geçilmesine inançlı toplumun izin vermeyeceğini vurgulayan Cihan şunları söyledi: “Birlik ve beraberliğe birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız olduğu bu zor günlerde bu ayrıştırıcı, provokatif tavır, dinini, kutsal değerlerini seven insanların yapacağı bir tavır değildir. Bu eylem düpedüz Allah’ın dinine bir saldırı, hadsizlik ve bütün İslâm alemine hakarettir. Ebu Cehillerin torunlarına, zalim, siyonizm ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı hakkı savunmak, iyiliği emret etmek, kötülükten vazgeçirmeye çalışmak her Müslümanın üzerine farzdır. Her mümin bu farzı idrak edip, yerine getirmekle mükelleftir”
“SALDIRILAR BÜTÜN MÜMİNLERİ RENCİDE ETMEKTEDİR”
İslam’a ve değerlerine yönelik saldırıların cezasız kalmaması gerektiğine işaret eden Cihan, “Ardı arkası kesilmeyen dini hassasiyetlere yapılan hakaretler, saldırılar bütün müminleri rencide etmektedir ve bir an önce de durdurulmalıdır. Bu tür hadsizlikler, ucubeler ve olaylar toplum nezdinde değer ve destek bulmamaktadır, bulmayacaktır. Kabe'mizin resmini ayaklar altına seren bu şaşırmış, sapkın haçlı zihniyetini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batmanın kalayları Diyarbakır’da parlıyor

2021-01-26 17:45 - YAŞAM

“EN İYİ HİZMETİ VERMEK BOYNUMUN BORCUDUR”

2021-01-26 11:11 - YAŞAM

ZİRAAT BANKASINDAN YENİ ATM

2021-01-28 15:32 - YEREL

MİNİBÜS İLE TRAKTÖR ÇARPIŞTI

2021-01-26 09:07 - YEREL

‘DENGBÊJ KONAĞI’ PROGRAMI BAŞLIYOR

2021-01-28 16:17 - KÜLTÜR

PETROL’ÜN GALİBİYET HASRETİ 11 MAÇA ÇIKTI

2021-01-28 17:53 - SPOR

Yeni Hastaneye takviyeler sürüyor

2021-01-26 17:46 - SAĞLIK

BATMAN 4.ETAP VİZYON PROJESİ İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI

2021-01-28 10:43 - YAŞAM

KENDİLERİNİ MÜZİĞE ADAYAN ÇOCUKLAR

2021-01-28 12:08 - YAŞAM

NUSAYBİN BELEDİYESİ HAVUZ YAPACAK

2021-01-25 10:05 - YAŞAM

İlgili Haberler

ORGANİZE SANAYİ'DE BÜYÜK YANGIN

11:52 - GÜNDEM

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN DOLANDIRICILIK UYARISI

10:16 - GÜNDEM

KUYUMCULARDAN SAHTE ALTIN UYARISI!

15:06 - GÜNDEM

6 KÖY DİLEKÇE VERDİ...

15:50 - GÜNDEM

YAKITLI KÖYÜ’NDEKİ VAHŞETE SUÇ DUYURUSU

12:35 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PARKLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

12:14 - YEREL

ORGANİZE SANAYİ'DE BÜYÜK YANGIN

11:52 - GÜNDEM

46 İLDE OPERASYON: 361 GÖZALTI

11:31 - ASAYİŞ

ERKEN ERGENLİK TEHLİKESİNE DİKKAT!

10:21 - SAĞLIK

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN DOLANDIRICILIK UYARISI

10:16 - GÜNDEM