?>

“BATMAN’IN KAYNAKLARINI BATMAN İÇİN KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

GÜNDEM - 1 yıl önce

Batman Belediyesi, görevden uzaklaştırılan eşbaşkanların Belediye ekmek üretim tesisinin satıldığına dair bulundukları iddialara cevap verdi. Kamuoyunu doğru bilgilendirme ve gerçekleri ortaya koymak için medya mensupları ile Ekmek üretim fabrikasında bir araya gelen yetkililer fabrikanın kapasitesini artırdıklarını ve eksiklikleri giderdiklerini belgelerle açıklayarak iddiaları reddetti. Belediye Başkan Yardımcıları V. Şükrü Alperen Göktaş ve Metin Gürbüz, Ekmek Fabrikasıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
TEK BİR PARÇA DEĞİŞTİRİLECEK
Basın toplantısında iddialara yanıt veren Batman Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Şükrü Alperen Göktaş, Kendi dönemlerindeki 423 ihalenin 347’sini ilan dahi yapmaksızın doğrudan teminle gerçekleştiren malum müfterilerin Batman Belediyemizce halihazırda işletilmekte olan Ekmek Fırını ile alakalı açıklama yaparak izansızca iftiraları üzerine tüm kamuoyunu sağlıklı bilgilendirme zaruriyeti hasıl olmuştur. Öncelikli olarak ifade etmek gerekir ki; Ekmek Fabrikasının satış iddiası tamamen hayal ürünüdür. Halihazırda ekmek üretim bandında yer alan ve arka takım olarak ifade edilen sadece tek bir (1) parçanın ekonomik ömrünü yitirmesi dolayısıyla değiştirilmesi söz konusudur.
KAMUOYUNUN TAKDİRLERİNE BIRAKIYORUZ
Bağımsız iki servisin ve Batman Belediyesi Makina İkmal Müdürlüğünün raporlarına istinaden ekonomik ömrünü yitiren tek bir parçanın bakım, onarım maliyeti yaklaşık 1.000.000 TL olarak belirlenmiş ve değiştirilme süresinin ise en az 5 ay süreceği belirtilmesi üzerine bakım onarım yerine aynı parçadan üç adeti (2’si yedek) ise 1.456.000 TL’ye satın alınmıştır. Bu kapsamda: ekonomik ömrünü yitiren ve kullanılamayacak olan tek bir parçanın açık ihale yöntemiyle satışı söz konusudur. Ekmek Fabrikamızdaki tek bir parçanın değiştirilmesini tüm ekmek fabrikası satılıyormuş gibi bir algıya çevirmeye çalışan malum müfterileri kamuoyunun vicdanına ve taktirlerine bırakıyoruz. Bu iftiralara karşı biraz vicdan diyoruz.
ÜRETİM KAPASİTESİ 90 BİN EKMEK
Bilakis milyonlarca TL değerindeki fabrikayı hurda yığınına dönüştürerek işlemez hale getirenler yine malum müfteri zihniyettir. Ekmek fabrikasının yatırım yapılarak ayağa kaldırılma süreci ise tüm kamuoyunun bildiği gibi kayyımlar döneminde gerçekleşmiştir. Ekmek Fabrikasının 7/24 üretim kapasitesi 75.000 değil 90.000 adet ekmektir. Ekmek Fabrikasının güncel değeri (arsa ve yapı hariç) 12 Milyon TL değil yaklaşık 30 Milyon TL’dir. Batman halkının gözünün içine baka baka nasıl bu kadar kolay yalan söyleyebiliyorlar? Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye çalışan gazetecileri manipüle ederken hiç utanmıyorlar mı? Ekmek fırınının hiçbir zaman Birlik Vakfı tarafından işletilmediğini bildikleri halde nasıl bu kadar kolay yalan söyleyebiliyorlar? Ücretsiz ekmek hizmetinden faydalanan 6300 ailemizden de mi utanmıyorlar?
VİCDANLARI SIZLAMIYOR MU?
Deprem bölgesinde yer alan vatandaşlarımıza ve Batmanlı hemşehrilerimize gönderilmek üzere satın alınan ekmekleri siyasi malzeme olarak kullanırken olmayan vicdanları hiç sızlamıyor mu? Tüm kamuoyu bilmelidir ki; malum müfteriler ne kadar rahatsız olursa olsun Batman Belediyesi olarak; Batman Büyükşehir Vizyonu çerçevesinde Batman’ın kaynaklarını yine Batmanlı hemşerilerimizle birlikte sadece ama sadece Batman için kullanmaya devam edeceğiz. Yaptıkları açıklamaları ispata davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Kuzey Kore kıtalararası balistik füze fırlattı

2023-12-18 11:20 - DÜNYA

Ardıçlı’ya istinat duvarı

2023-12-15 14:02 - YEREL

Esnaf: Büyük mağduriyet oluşturacak

2023-12-19 14:47 - TEKNOLOJİ

Basketbol’da Şampiyon Mehmet Akif Ersoy

2023-12-14 13:52 - SPOR

Külliyenin konferans salonunda tıklım tıklım konser

2023-12-18 21:08 - KÜLTÜR

Halkın Tatlısı Halka Tatlı

2023-12-17 16:40 - YAŞAM

Kronik Ağrılar Nasıl Tedavi Edilir?

2023-12-19 15:24 - SAĞLIK

Ferhat Ataca Aday Adaylığını açıkladı

2023-12-18 13:52 - SİYASET

Batmanlı mühendis Eyyüp Yağız, adaylığını ilan etti

2023-12-18 13:47 - SİYASET

Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası

2023-12-17 16:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN'IN TARIM SESİ ANKARA'DA DUYULDU

12:00 - GÜNDEM

AYDIN GÜLMEZ'DEN SARIYER TARAFTARINA SERT TEPKİ;

14:53 - GÜNDEM

İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14:24 - GÜNDEM

SİTE MEZARLIĞININ SU ŞEBEKESİ YENİLENDİ

14:08 - GÜNDEM

REAL KONAK PERSONELİ YANGINA KARŞI HAZIRLANDI

14:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL