?>

Batmanlılar, vahşete lanet yağdırdı

Cumartesi günü 16 Mayıs Şehir Stadında İsrail ve ABD zulmü tel’in edildi. Ramazan orucu ve kavurucu güneşe rağmen vatandaşlar Filistinlilere destek ve yaşanan vahşete karşı alanı doldurdu.

SİYASET - 8 yıl önce

 HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Kudüs İslam’ındır” mitinginde konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Ümmetin idarecilerden Selahaddin olmasını beklediğini söyledi.
Emperyalist ABD’nin elçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıması ve terör şebekesi Siyonistlerin Filistinlilere yaptığı zulüm ve katliamlarını tel’in etmek amacıyla HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından “Kudüs İslam’ındır” temasıyla bir miting düzenlendi.
Yoğun katılımın olduğu mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, meydanı dolduranlara seslenerek, “Siz Selahaddin’in torunlarısınız. Siz Selahaddin’in torunları ümmeti yeniden ayağa kaldıracaksınız İnşallah. Ümmet, idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor.” dedi.
“ÜMMET, İDARECİLERDEN SELAHADDİN OLMALARINI BEKLİYOR”
Mitingde bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Müslümanların sadece meydanlara çıkıp bağırıp, çağırarak ve bazı sloganlar atarak evlerine dönemleriyle ortaya konan mel’un kararların geri alınmasını sağlayamayacağına dikkat çekti. Yapıcıoğlu, “Siz Selahaddin’in torunlarısınız. Siz Selahaddin’in torunları ümmeti yeniden ayağa kaldıracaksınız İnşallah. Belki şu an Selahaddin’in yaptığını yapamıyoruz. Belki Mescid’i Aksa için yaptıklarımız bir minber mesabesindedir ama biz, Ümmet, idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor. Ümmet, Ümmeti idare edenlerin Selahaddin gibi davranmasını bekliyor. Biz meydanlara çıkacağız, Kudüs’ü gündemimiz yapacağız. Biz Mescid’i Aksa, Filistin davasını unutturmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“Siyonist Terör Şebekesiyle Tüm İlişkilerinizi Kesin demiştik”
Partisi tarafından Diyarbakır’da düzenlenen mitinge dikkat çeken Yapıcıoğlu, o mitingde İslam ülkelerinin idarecilerine seslenerek, “siyonist terör şebekesiyle tüm ilişkilerinizi kesin.” dediğini hatırlattı. Yapıcıoğlu, “siyonizm terör şebekesini devlet olarak kabul eder, Kudüs’ün doğusunun Filistin’in başkenti olduğunu kabul ederseniz onlar Filistin’e bir karış toprak bırakmayacaklardır. ‘Biz siyonizme kılıç çekersek bize zarar verirler, siyonizm küresel çapta güçlüdür, bize zarar verir’ diyorsanız korkunuz boşunadır. Zaten siyonizm yapabileceği her şeyi yapıyor. Eğer biz Rabbimizin sizden istediği gibi yaşarsak, hareket edersek… onlar ellerinden gelse bizim tek bir nefes almamıza bile izin vermeyecekler. Onlar ki, menfaatlerine dokunduğu zaman kendi kanlarından, kavimlerinden olan Peygamberlerini dahi öldürenlerdir. Size acıyacaklarını, merhamete geleceklerini mi sanıyorsunuz? Onların bir özelliği daha var. Onlar yeryüzünün en korkak milletidirler. Onlar güçten düştüklerinde gelip size yalvarırlar. Eğer siz onları güçlendirirseniz onları meşru kabul ederseniz, ticaret yapıp, başkent ilan ettikleri yere konsolosluklarınızı gönderirseniz, devlet görüp başkentlerinizde konsolosluk kurmalarına izin verirseniz… bu durumda geldiğimiz nokta ortadadır.”  ifadelerini kullandı.
“ÖNCE ZİHİNLERİMİZ, YÜREKLERİMİZ İŞGALDEN KURTULMALI”
“Basınımızın parası bizim cebemizden çıkıyor ama diyor ki; İsrail güçleri Filistinli göstericilere karşı aşırı güç kullandı. Sanki güç kullanması meşruymuş da aşırıya gidince sorunmuş.” diyerek devlet televizyonunun kullandığı dile tepki gösteren Yapıcıoğlu, vatandaşın parasıyla ayakta duran devlet televizyon kanalının Kudüs’teki elçilik açılışını canlı yayında vermesini de eleştirdi.
Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bütün ümmetin lanetlediği bir fiili, Müslümanların gözüne soka soka canlı veriyor. Müslümanlar aciz değil, yöneticilerin biraz daha cesur olması lazım. Filistin’deki kardeşim, Fadi Ebu Salah şehid olmuşsa onu öldüren mermi plastikmiş ne fark eder. Silah taşıyıp taşımadığı ne fark eder. Sen işgalcisin. İşgale karşı direnmek bir haktır. Eğer biz izzeti kuşanmazsak bu işgal daha çok devam eder. Eğer biz Kudüs’ün işgalden kurtarılmasını istiyorsak önce zihinlerimiz, yüreklerimiz işgalden kurtulmalı.” (Mehmet İslamoğlu)
Haftanın Öne Çıkanları

Senato ‘Kudüs’ için toplandı

2018-05-15 13:35 - DÜNYA

Mitanni Outlet Batman’da açıldı!

2018-05-13 14:53 - YAŞAM

Ezel 1 Özel Güvenlik şirketi hizmete açıldı

2018-05-16 11:07 - EĞİTİM

Petrol Mahallesi hizmet bekliyor

2018-05-16 15:01 - YAŞAM

544 kişiye mesleki eğitim verilecek

2018-05-15 13:43 - EĞİTİM

İstanbul’da bir derneğimiz daha oldu

2018-05-14 16:47 - YAŞAM

Çocukların hayvan sevgisi

2018-05-18 14:41 - YAŞAM

“Dünyada bir milyar engelli var”

2018-05-15 16:23 - YAŞAM

İş arayanların dikkatine!

2018-05-16 13:22 - YAŞAM

Kuran öğrenen çocuklara madalya

2018-05-16 15:01 - EĞİTİM

İlgili Haberler

OLUÇ'TAN CANALP'A TEPKİ:SEÇİLMİŞLERE BÖYLE BİR DİL KULLANAMAZ

18:36 - SİYASET

RAMANLI, KOZLUK’TA HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

15:33 - SİYASET

HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ YRP'YE KATILDI

22:15 - SİYASET

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MURAT ÇİÇEK'TEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

21:56 - SİYASET

MHP BATMAN TEŞKİLATI, BAHÇELİ’NİN GRUP TOPLANTISINA TAM KADRO KATILDI

11:58 - SİYASET

Günün Manşetleri

KORKU SATIŞI DURDURDU, BATMAN’DA TAVUK FİYATLARI ERİDİ

15:02 - GÜNDEM

FİNAL OKULLARI’NDA EĞİTİM SADECE SINIFTA DEĞİL

15:00 - EĞİTİM

YALNIZLIĞIN HARİTASINDA BÜYÜK ŞEHİRLER ÖNDE

14:57 - GÜNDEM

DİCLE’DEKİ KİRLİLİK İÇİN AÇIK ÇAĞRI: SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

14:56 - GÜNDEM

RÖLYEF, EL İŞİ VE AHŞAP YAKMA SERGİSİ AÇILDI

14:46 - YEREL