?>

BERBER VE KUAFÖRLERDE BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

YEREL - 3 yıl önce

Batman’da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar berber ve kuaförlerde yoğunluk oluşturuyor. Oluşan yoğunluk nedeniyle kimi berber ve kuaförler gece geç saatlere kadar çalışıyor.  Batman’da bu pazartesi günü kutlanacak Ramazan Bayramı’na bakımlı ve saç tıraşını olmuş şekilde girmek isteyen vatandaşlar berber ve kuaförlerin yolunu tutuyor. Müşterilerinin oluşturduğu yoğunluğa cevap verebilmek için berber ve kuaförler de gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Müşterilerini bayrama hazırlayan berber esnafı, oluşan yoğunluğun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Geçen yıl pandemi dolayısıyla bayramda iş yapamadıklarını anımsatan berber esnafı Gürsel Yılmaz, işlerinin eskisi gibi olmasa da yavaş yavaş açıldığını söyledi.

“BAYRAM YOĞUNLUĞUNU YAŞIYORUZ”

Yılmaz, “Bayram dolayısıyla ister istemez bir yoğunluk oluşuyor. Normal şartlarda ise işlerimiz çok durgun. Şu anda ise bir bayram yoğunluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimize daha erken gelmelerini tavsiye ediyoruz. Son güne kalınca sıkışıklık meydana geliyor.” dedi.
“MÜŞTERİMİZ ESKİSİ GİBİ TIRAŞA GELMİYOR”
Akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Randevu sistemimiz yok. Tıraş olmak isteyen direk sıraya girip bekliyor. Şu anda ne kadar çalışsak bizi kurtarmıyor. 25 yıllık müşterimiz eskisi gibi tıraşa gelemiyor. Eskiden ayda bir gelenler şu anda 2 veya 3 ayda bir tıraş olmaya geliyor. Kimileri ise kendilerine makine alıp evlerinde tıraş olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

“ESKİ İŞLER YOK”

Yoğunluğun oluşmasına sevinen bir diğer berber esnafı Mehmet Turan ise şunları söyledi: “Elhamdülillah şu anda bayramın yaklaşmasıyla bir yoğunluk oluşmaya başladı. Daha önceleri akşama kalmıyorduk. Şu anda akşam saat 23.00 veya 00.00’a kadar çalışıyoruz. Tabi işlerimiz eskiye nazaran yok ama yine de bayram yoğunluğu ister istemez oluyor. Müşterilerimiz buraya gelip sıraya giriyor. Sırası gireni tıraş ediyoruz. Pandemi sürecinde işlerimiz bayağı düşmüştü, şu anda ise yavaş yavaş açılmaya başladı.
Haftanın Öne Çıkanları

DAĞLARDA ‘IŞKIN’ ZAMANI

2022-04-27 16:10 - YAŞAM

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE YENİ MÜDÜR

2022-04-28 15:10 - YAŞAM

BATMAN'DA BIÇAKLI VE SOPALI KAVGA

2022-04-30 13:25 - GÜNDEM

BEDRİ AYSELİ KONSER VERECEK

2022-04-25 15:49 - KÜLTÜR

ŞAHİN “KANALA SU VERİLMELİDİR”

2022-04-26 14:19 - YEREL

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ PERSONEL ALACAK

2022-04-26 13:58 - DÜNYA

E-DEVLET ÜZERİNDEN "TARİFE KARŞILAŞTIRMA" DÖNEMİ BAŞLIYOR

2022-04-29 13:49 - TEKNOLOJİ

Öncü Ol İnsani Yardım Derneği bayram öncesi engellileri sevindirdi

2022-04-25 15:45 - YAŞAM

İsmini Hasankeyf’ten alan Batman firması: Keyftur!

2022-04-28 17:25 - YAŞAM

BATMANLI SÜRÜCÜ TATVAN’DA KAZA YAPTI

2022-04-28 12:23 - YAŞAM

İlgili Haberler

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

09:42 - YEREL

BATMAN’A NEFES ALDIRACAK DEV PROJE

15:42 - YEREL

KAĞBA: ÇİFTÇİLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

12:38 - YEREL

AYDİŞ: ÇİFTÇİLER CİDDİ SIKINTIDA

15:01 - YEREL

BEŞEVLER MAHALLESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

14:00 - YEREL

Günün Manşetleri

KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ TAKLA ATTI: 1 YARALI

11:08 - ASAYİŞ

7.5 MİLYARLIK VURGUNA DARBE!

09:56 - ASAYİŞ

5,4 MİLYAR LİRA HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

09:54 - GÜNDEM

MOTORİNE OKKALI ZAM!

09:48 - GÜNDEM

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

09:42 - YEREL