?>

BİR MİLYAR TL GELİR SAĞLAYACAK

Bu sene Batman'da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi beklediklerini belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, fıstığın Batman ekonomisine de bir milyar TL civarında bir geliri olacağını söyledi.

YAŞAM - 2 yıl önce

Batman'da fıstık hasadı devam ederken bu yıl dolu yağışı ve hastalık nedeniyle fıstık veriminde yaşanan düşüş üreticilerin yüzünü güldürmedi.
Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, şehrin önemli geçim kaynakları arasında yer alan fıstık hasadının sürdüğünü söyledi.
Bu sene 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi beklediklerini aktaran Aydın, bunun şehrin ekonomisine bir milyar TL civarında bir gelir sağlayacağını ifade etti.

Mehmet Aydın

"150 BİN DÖNÜM FISTIK EKİLİDİR"
Batman'da bir milyon dönüm üzerinde bir tarım alanının olduğunu kaydeden Aydın, "Bu tarım alanlarımızın da yaklaşık 150 bin dönümünde fıstık ekili durumdadır. Fıstık ekimi Batman'da son 20 yılda başlamıştır. Şanlıurfa ve Gaziantep bizden önce başlamıştır ama bizler de on sürat onlara yetişmeye çalışıyoruz. Fıstığın çiftçiye dönüm başına geliri iyidir. O yüzden çiftçilerimiz fıstığa yoğun bir rağbet ediyorlar." dedi.
"DÜZ YERLERİ STRATEJİK ÜRÜNLERE AYIRIN"
Çiftçilerden birinci sınıf tarım arazilerine fıstık ekmemelerini isteyen Aydın, "Çiftçilerimizden isteğimiz düz ve düze yakın olan arazilere fıstık ekmesinler, yüzde altının üzerinde eğimi olan yerlere fıstık eksinler. Bakanlığımızın da politikası budur. Düz ve düze yakın yerleri stratejik ürünler olan buğday ve arpaya ayırsınlar. Bizim için de önemli olan budur." diye konuştu.

"3 BİN 500 TON CİVARINDA REKOLTE BEKLİYORUZ"

Açıklamasının devamında Aydın, şunları söyledi: "Bu sene Batman'da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi bekliyoruz. Batman ekonomisine de 1 milyar TL civarında bir geliri olacaktır. Başlayan fıstık hasadı çiftçilerimize hayırlı olsun ve inşallah bereketli olur. Dolu afeti oldu fakat lokal ve ufak bir yerdeydi. Fıstık alanıyla ilgili etkilenen 3-5 bin dönümü geçmedi ve devlet mağdur olan çiftçilere yardımcı oldu."
Haftanın Öne Çıkanları

SEMİH TANGÜNER İLE 4 TEL BİR ÖMÜR

2024-09-19 17:31 - RÖPORTAJ

YILMAZLAR CARPET BATMAN’DAKİ İLK ŞUBESİNİ AÇTI

2024-09-18 14:25 - GÜNDEM

EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI BEKLİYORLAR

2024-09-22 17:28 - YAŞAM

SGK'DAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİŞİK YORUMLARA YOL AÇTI

2024-09-19 18:04 - GÜNDEM

KAÇAK YAPILARA YIKIM KARARI

2024-09-22 14:21 - GÜNDEM

BATMAN, BÖLGENİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

2024-09-24 10:13 - GÜNDEM

BÖLGE HAKEMLERİNE ÖZEL TOPLANTI BATMAN’DA YAPILDI

2024-09-19 15:54 - GÜNDEM

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞTÜ FAKAT ALICI BULUNAMIYOR!

2024-09-19 12:40 - GÜNDEM

DEMİR: BU KENTTE HELVA NEDEN YAPILAMIYOR?

2024-09-23 15:30 - RÖPORTAJ

398 KURS VAR

2024-09-24 15:26 - EĞİTİM

İlgili Haberler

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

PETROLSPOR’DAN PENDİK PROVASINDA MAĞLUBİYET

15:07 - YAŞAM

YAVRU KEDİLER İÇİN ZAMANLA YARIŞ

15:26 - YAŞAM

ELEKTRİKLİ BİSİKLET ARIZALARINA BATMAN'DA YERİNDE ÇÖZÜM

14:12 - YAŞAM

İKİ VATANDAŞ SUDA MAHSUR KALDI

16:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

VALİLİKTEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

23:48 - ASAYİŞ

ASRİ MEZARLIKTA KORKUNÇ OLAY

21:03 - ASAYİŞ

FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI

19:13 - SPOR

YIKIM SIRASINDA İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ

16:43 - YEREL

BATMAN GİRİŞİNDE TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

16:04 - YEREL