?>

BORÇ NEDENİYLE CAMİNİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Nur Camii cemaati, sıcakların artmasıyla birlikte ibadetlerin zorlaşacağını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

GÜNDEM - 4 ay önce

Batman’da birçok caminin elektriği, borcu olduğu gerekçesiyle kesildi. Bu durum cami cemaatinin tepkisine neden oldu. Batman merkez Sağlık Mahallesi 1917. Sokak’ta bulunan Nur Camii de elektriği kesilen camiler arasında yer aldı.
Halka açık ve Müslümanların ibadet yeri olan camilerin, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından borç nedeniyle elektriksiz bırakılması, vatandaşların tepkisini çekti. Cemaat, sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesini istiyor.
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla cami cemaatinin ibadetlerini yapmada zorlanacaklarını ifade eden cami cemaati, başta Batman Valisine ve yetkililere sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesi için çağrıda bulundu.

"Sorunun çözülmesini talep ediyoruz"

Havaların daha fazla ısınmadan elektrik sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden cami cemaatinden Rıza Akbulut, "Yaklaşık bir aydır camimizin elektrikleri kesik durumdadır. Havalar ısınıyor ve yaklaşık 10 gün içinde klimaya ihtiyaç duyacağız. Şu anda camimizin sadece aydınlatmaları çalışıyor. Havalar ısındığında klimaları kullanamayacağımız için sıcaktan dolayı ibadetlerimizi sağlıklı şekilde gerçekleştiremeyeceğiz. Buradan Sayın Batman Valisi’ne sesleniyoruz; bu sesimizi duyup sorunumuzu çözmelerini talep ediyoruz." dedi.

"Devlet tarafından karşılanması gerekiyor"

Cami cemaatinin elektrik faturasını ödetecek gücünün olmadığını belirten bir diğer vatandaş Mahmut Ketme ise, "Camimizin 200 bin lira elektrik borcu olduğu için yaklaşık bir aydır elektrikleri kesik durumda. Havalar ısındığında klima çalışmadan cami içerisinde durmak mümkün olmaz. Cami cemaatimizin maddi durumu buna yetmiyor. Şu anda camide yalnızca aydınlatma ışıkları yanıyor. Klimaların ve prizlerin elektriği TEDAŞ tarafından kesilmiş durumda. İbadet yerlerinin elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Çünkü burası Allah’ın evidir. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözmeleridir." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

2025-05-01 14:06 - RÖPORTAJ

BİNLERCE TİMOKLU FESTİVALDE BULUŞTU

2025-05-04 17:11 - YEREL

PLAY-OFF’UN İLK MAÇI 22 MAYISTA

2025-05-04 15:16 - SPOR

İKİ BİN FİDAN NEDEN SÖKÜLÜYOR?

2025-05-02 14:10 - YEREL

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2025-04-30 11:54 - YEREL

52 YILLIK KAN DAVASI SON BULDU

2025-05-03 13:29 - YEREL

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2025-04-28 12:08 - YAŞAM

BATMAN MARKASINDAN BÜYÜK YATIRIM!

2025-04-29 11:59 - EKONOMİ

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

2025-04-29 21:43 - SPOR

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

2025-04-30 20:57 - SPOR

İlgili Haberler

KASAPLARDAN OSB ÇAĞRISI

17:03 - GÜNDEM

KÖY İMARLARI RAFA MI KALKTI?

16:19 - GÜNDEM

ÇİFT YÖNLÜ BELA!

16:15 - GÜNDEM

BAROLAR VE SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

14:41 - GÜNDEM

OTOMATİK SERA SULAMA SİSTEMİYLE GURUR VERDİ

14:26 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN ÇAYI ISLAHI VE SERA OSB PROJESİ GÜNDEMDE

17:25 - YEREL

KASAPLARDAN OSB ÇAĞRISI

17:03 - GÜNDEM

OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

16:43 - YEREL

KÖY İMARLARI RAFA MI KALKTI?

16:19 - GÜNDEM

ÇİFT YÖNLÜ BELA!

16:15 - GÜNDEM