?>

BU AİLE KARANLIKTA YAŞIYOR!

YAŞAM - 7 yıl önce

BU AİLE KARANLIKTA YAŞIYOR!

Çarşı Mahallesinde ikamet eden 2 çocuk babası Ferdi Tüzer (41), yıllardır ciddi bir beyinsel rahatsızlık olarak bilinen şizofreni hastalığının pençesinde kıvranıyor. Hastalığı nedeniyle ailesine, etrafı ve kendisine istemeden zarar verdiğini belirten Tüzer, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulundu. Yetkililere yardım için defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Tüzer, sadece özürlü maaşıyla geçindiklerini belirtti. 12 yıl önce severek evlendiği eşi Sibel Karaer'in hem kendisine hem de çocuklarına bakıcılık yapmak zorunda kaldığını ifade eden Tüzer, resmi kaynaklardan hiçbir yardım alamadıklarını aktardı.
"BİR AYDIR ELEKTRİĞİMİZ YOK"
Yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Sibel Karaer, "Bir aydır elektriğimiz yok. Zor durumdayız. Yakacak odun kömürümüz de yoktu, sağdan soldan tanıdıklardan topladık. Eşim Şizofreni hastası olduğu için çalışmıyor. Oğlum okula gidiyor. Evde soğuktan dayanamıyor. Abimin evine gönderiyorum. Evde de duramıyoruz çünkü havalar soğuk. Sobayı zor aldık, yakacak da bulamıyoruz." dedi.
"BORÇ KATLANDIĞI İÇİN FAİZİYLE İSTİYORLAR"
Yaklaşık bir aydır çarşı merkezinde elektriklerinin kesik olduğunu söyleyen Karaer, "Bizden önce kaynanam oturuyordu. Kaynanam dul, eşi vefat etmiş, 9 yetimiyle burada kalmışlar. Elektrik parasını ödememişler. Para ödenmediği için borç katlandı. Şimdi de elektriklerimizi kesmişler. Borç katlandığı için de faiziyle istiyorlar. Bizde de 30 bin TL verecek para yok. İndirim yapılacak deniliyor, 10 bin TL bile yok. Bu yüzden devletten yardım istiyoruz. Elektriğimizi bir şekilde bize versinler. Eşim çalışamıyor, çalışsa belki bir şekilde ödeyebiliriz. Eşim çalışmıyor, çocuklarımız olduğundan ben de çalışamıyorum. Bize hem elektriğimizi versinler hem de odun-kömür yardımı istiyoruz." şeklinde konuştu.
"YETKİLİLERİN YARDIM ETMELERİNİ İSTİYORUM"
Elektrikleri verilse bile yüksek gelen faturaları ödeyecek durumda olmadıklarını söyleyen Tüzer, "Elektriğimiz verilse dahi 200-250 TL elektrik faturası geliyor. O faturaları ödeyemiyorum. Elektriğe 250-300 TL ödersek, 700 TL olan maaşımdan ne kalır. Yetkililerin yardım etmesini istiyorum. Bu durumda sadece biz değil, bizim gibi nice insanlar var. Şimdiye kadar, elektrik borcumuz olduğu halde kesmemiştiler. Elektrik hatlarını yer altına aldıktan sonra elektriklerimiz kesildi. Uzun bir süredir elektriksiz kalmış durumdayız" ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-11-19 12:02 - GÜNDEM

Orta Kapı’da tamam!

2019-11-17 14:36 - KÜLTÜR

Okul ihtiyacı için kermes

2019-11-18 14:59 - YEREL

Köye taziye evi yapılacak

2019-11-18 14:52 - YEREL

TURGUT’A ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

2019-11-18 15:53 - YEREL

Veliler ve öğrenciler bir arada

2019-11-18 14:50 - YEREL

BATMANDA DOĞA ‘FOTOKAPAN’LA İZLENECEK

2019-11-20 16:46 - YAŞAM

KOZLUK BELEDİYESİ MADDİ SIKINTI İÇİNDE

2019-11-19 12:48 - YEREL

Hukukçular ‘AF’ istedi!

2019-11-19 16:27 - GÜNDEM

13,5 kilo esrar ele geçirildi

2019-11-14 16:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATSO SEÇİMLERİNDE İSTİŞARE GRUBU TEMPOSUNU ARTIRDI

10:58 - YEREL

AİLELERE DİJİTAL DÜNYA UYARISI

10:54 - YEREL

SASON’DA O YOLDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

10:49 - YEREL

KURUMLAR HİBEYİ KAPTI

10:43 - YEREL

BATMAN BELEDİYESİ VEZNELERİ HAFTA SONU DA AÇIK OLACAK

10:40 - YEREL