?>

Bu drama sessiz kalmayın!

YAŞAM - 7 yıl önce

Yiyecek ve yakacak bulamayan Suriyeli aile yardım eli bekliyor, mağdur aile "Çocuklarımız aç ve perişan durumdayız" diye hayırseverlere seslendi. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a gelen, yiyecek ve yakacak dahi bulamayan Suriyeli mağdur aile, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. 10 gün önce Suriye’nin Deyrizor şehrinden Batman’a gelen Suriyeli Muhammed ailesinin dramı yürekleri dağladı. Seyitler Mahallesi Dostlar Caddesi’nde bulunan, pencere ve kapıları kırık metruk bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin üzerlerinde elbiseden başka hiçbir şeyleri yok. Çocuklarının aç ve perişan olduğunu söyleyen baba Agit Ahmet Muhammed, havaların soğuk olduğu bir dönemde yiyecek ve giyecek bulamadıklarını, yakacak herhangi bir şeylerinin dahi olmadığını söyledi. Metruk binanın kapı ve pencerelerini karton ve örtülerle kapatmaya çalıştıklarını belirten Muhammed; eşi, annesi, 4 çocuğu, ablası ve ablasının 2 yetim çocuğuyla perişan bir halde yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını ifade etti. 10 nüfus tek odada kalan ve küçük bir ısıtıcıyla ısınmaya çalışan ailenin tek umudu, hayırseverlerin kendilerine uzatacağı bir yardım eli.
"ALLAH RIZASI VE ÇOCUKLAR HATIRINA BİZE BİR YARDIM ELİ UZATIN"
Hayırseverlere seslenen Muhammed, "Biz Suriye’den gelmişiz. Çocuklarım, kız kardeşim ve yetim çocukları yanımdalar. Yolda perişan olduk. Geldik, Batman’a sığındık. Daha önce buraya hiç gelmemiştik, tanımıyoruz, bilmiyoruz. Allah (cella celalühü) biliyor, hiçbir şeyimiz yok. Ne kömürüz ne de herhangi bir yakıtımız var. Çocuklarımız aç kalıyor, elbiseleri yok. Kaldığımız metruk evin penceresi ve kapısı yok. Hepsi kırık durumdadır. Soğuktan çocuklarımız üşüyor ve hastalanıyorlar. Burada herhangi bir kimsemiz de yok. Müslümanların dininin yardımlaşma dini olduğunu biliyoruz. Allah (cella celalühü) rızası ve çocuklar için bize bir yardım eli uzatın." diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMIZ AÇ, PERİŞAN DURUMDAYIZ"

Kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade eden Muhammed, konuşmasına şöyle devam etti: "Dün annem rahatsızlandı, hastanede ameliyat yapılması gerektiği söylendi. Diyarbakır’a götürüp ameliyat edecek ne paramız ne de imkânımız var. İlaçlar ücretsizdir. Ama diğer masrafları karşılayacak paramız yok. Biz istiyoruz ki evimize, ihtiyaç olan eşyalar verilsin. Hayırsever biri çıkıp annemin ameliyat masraflarını karşılayabilse çok seviniriz. Çocuklarımız aç, çocuklarımız için yemek istiyoruz. Havalar da çok soğuk. Perişan durumdayız. Hiçbir şeyimiz yok. Tek odada kalıyoruz hep beraber. İstiyoruz ki hayırseverler, bizlere bir yardım eli uzatsınlar." 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA 25 YILLIK PETROL VAR!

2019-12-11 14:12 - YAŞAM

Tribün liderliğinden, stadyum mimarlığına!

2019-12-11 16:49 - SPOR

JİTEM davasında karar açıklandı

2019-12-13 16:03 - GÜNDEM

Kurşun teğet geçti

2019-12-13 16:05 - YEREL

HAYDİ BATMANLILAR BU AİLEYE SAHİP ÇIKALIM…

2019-12-11 16:55 - YAŞAM

Unutulan türbe!

2019-12-11 16:57 - KÜLTÜR

MAHALLE SAKİNLERİNDEN DOĞALGAZ TALEBİ

2019-12-15 13:19 - YEREL

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-12-12 13:12 - GÜNDEM

HAYDİ MAÇA!

2019-12-13 17:15 - SPOR

ÇEVRECİLERDEN ‘MOLOZ’ TEPKİSİ

2019-12-15 12:37 - YEREL

İlgili Haberler

İKİ VATANDAŞ SUDA MAHSUR KALDI

16:07 - YAŞAM

MURAT USTA’DAN “HERKES ET YESİN” KAMPANYASI

11:22 - YAŞAM

ŞENLİK COŞKUSU USTALAR VEFA

13:47 - YAŞAM

MUSTAFA RAMANLI PARKI’NDA TÜRK HALK MÜZİĞİ RÜZGÂRI

13:29 - YAŞAM

ÇAY MAHALLESİ'NDE KORKU DOLU ANLAR

09:50 - YAŞAM

Günün Manşetleri

DEV TURİZM YATIRIMI: 49 YILLIĞINA TAHSİS EDİLECEK!

18:14 - YEREL

KUYUBAŞI TOKİ YOLUNDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

18:12 - YEREL

İKİ GÜNDE İKİ BÜYÜK ETKİNLİK

18:10 - YEREL

AMBALAJ GETİRENE 1 TL DESTEK

18:08 - YEREL

BOĞAZINA ŞEKER KAÇAN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

17:24 - YEREL