?>

CAMİLERDE MUKABELE YOĞUNLUĞU

YEREL - 3 yıl önce

Kur'an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan'ın önemli sünnetleri arasında yer alan mukabele büyük bir ilgiyle başladı.  Kılınan öğle namazının ardından mukabele halkaları oluşturan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'i huşu içerisinde okuyor. İmam ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan vatandaşlar da okunan ayetleri takip ediyor. Kimi vatandaşlar da okunan ayetleri huşu içerisinde dinliyor.  Mukabele sünnetinin yapıldığı camilerden biri olan Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Latif Kaya, mukabele sünnetine yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.
"RAMAZAN'IMIZI CEMAATLE İFA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Ramazan ayı boyunca mukabele sünnetine devam edeceklerini belirten Kaya, "Bu seneki Ramazan ayı Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden dolayı biraz buruk geçse bile Ramazan'ımızı kardeşlerimizle birlikte cemaatle ifa etmeye çalışıyoruz. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da mukabelelerimize kalabalık bir cemaat katılıyor. Mukabele Peygamber Efendimizin Hazreti Cebrail'le beraber yaptığı büyük bir sünnettir. Hazreti Cebrail'in Peygamber Efendimizle beraber okumasıyla mukabele şekli oluştu. İnşallah bizlerde Ramazan ayı boyunca camimizde hafızlarımızla birlikte ve cemaatimizin yoğun katılımıyla icra edeceğiz." dedi.
"MUKABELEYLE FERAH BİR ORTAM OLUŞUYOR"
Kur'an okumanın huzurunu yaşadıklarını ifade eden Hüseyin Öncel, "Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında nazil olmuştur. Onun için her Ramazan ayında mukabele okunuyor. Yaklaşık 40 yıldır burada yapılan mukabeleye katılıyorum. Mukabele yapılırken çok güzel bir ferah ortam oluşuyor ve insan müreffeh oluyor. Kötü şeylerden uzak kalıyoruz ve insanın aklına hep iyi şeyler geliyor. Çünkü Kur'an Allah'ın kelamıdır. Kur'an okunduğu zaman Allah ile konuşuyor gibiyiz. Bunun için mükâfatı da çoktur." diye konuştu.
"ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"
Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Şemseddin Aslan, "Allah bize tüm orucu tutmayı, bizden kabul etmeyi ve bizleri affetmeyi nasip etsin. Şu anki bela ve musibetleri de üzerimizden kaldırsın inşallah. Her Ramazan ayında öğle namazından sonra mukabele yapıyoruz. Buradaki mukabelede 300-400'e yakın insan bir araya geliyor. Çok güzel bir duygu ve büyük bir nimettir. Allah okuyandan ve dinleyenden razı olsun." ifadelerini kullandı.
"MUKABELE ÇOK KALABALIK VE GÜZEL GEÇİYOR"
Mukabeleye katılan bir diğer vatandaş Ahmet İlçin ise şunları söyledi: "Ulu Caminin cemaati çok olduğu için hayrı da çoktur. İlk mukabele Peygamber Efendimiz ile Cebrail arasında olmuştur. Bizlerde camide toplu olarak mukabelemizi okuyoruz. Tabi arkasından ayrıca ben de tekrar okuyorum. Buradaki mukabele çok kalabalık ve güzel geçiyor. Allah bizleri Ramazan'a ulaştırdı."
Haftanın Öne Çıkanları

II. BİLİŞİM FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

2023-03-21 13:56 - TEKNOLOJİ

ASKERLİK İŞLEMLERİ E-DEVLET'TE YAPILABİLECEK

2023-03-21 13:50 - TEKNOLOJİ

KERMES GELİRLERİYLE KONTEYNERLAR ALINDI

2023-03-23 16:09 - TEKNOLOJİ

BATMANLI İŞADAMI HATAY’DA ADAY ADAYI OLDU

2023-03-17 16:33 - SİYASET

YEŞİL MAR 5. ŞUBESİNİ AÇTI

2023-03-22 15:34 - YEREL

BATMAN'DAN DA CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR

2023-03-21 17:18 - SİYASET

ROJDA OPTİK HİZMETE AÇILDI

2023-03-20 17:31 - YAŞAM

NASIROĞLU BAŞVURUSUNU YAPTI

2023-03-20 15:50 - SİYASET

KADINLAR YİNE KAZANDI

2023-03-19 17:25 - SPOR

4 KÖY HAZİNEYE DEVREDİLDİ

2023-03-21 14:00 - SİYASET

İlgili Haberler

BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

20:17 - YEREL

AYRANCI GEÇİDİ AÇILDI

12:00 - YEREL

KARDAN DEVRİLEN AĞAÇLAR KALDIRILDI

16:15 - YEREL

300’ÜN ÜZERİNDE KÖY VE MEZRA YOLU KAPANDI

16:12 - YEREL

YILBAŞI ÖNCESİ GÜVENLİK VE TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

16:17 - YEREL

Günün Manşetleri

SU TESİSATLARI VE SAYAÇLARI İÇİN DON UYARISI

20:47 - GÜNDEM

BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

20:17 - YEREL

TDK 2025’İN KELİMESİNİ AÇIKLADI “DİJİTAL VİCDAN”

17:25 - YEREL

KAR HEM SEVİNDİRDİ HEM ZORLADI

17:20 - GÜNDEM

OKUL BAHÇESİNDE AĞAÇ DEVRİLDİ

17:19 - GÜNDEM