?>

ÇETİZ: KDV İNDİRİMİ GIDA FİYATLARINA YANSIMADI

EKONOMİ - 4 yıl önce

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yaptığı yazılı açıklamada, gıdadaki KDV indiriminin fiyatlara çok da yansımadığını söyledi. Gıda fiyatlarındaki artışın bir türlü önlenemediğini belirten HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz, her geçen gün fiyatların yükseldiğine işaret etti. Gıda fiyatlarındaki artıştan en çok da dar gelirli insanların mağduriyet yaşadığını vurgulayan Çetiz, hükümetin bir denetim mekanizmasını devreye sokması gerektiğini, aksi halde daha büyük sıkıntıların yaşanabileceğini kaydetti.
“GIDA FİYATLARI HA BİRE YÜKSELİYOR”
Halkın gıda fiyatlarının düşmesini beklediğini belirten Çetiz, “Gıda fiyatları gerçekten almış başını gidiyor. Hükümet gıda fiyatlarının düşeceğini söylüyor ama bir türlü düşmedi. Vatandaş da bir umut içerisinde iktidardan gıda fiyatlarına müdahale etmesini bekliyor. Gıda fiyatları ha bire yükseliyor. Sabah aldığınız bir ürünü akşam almaya gittiğinizde farklı bir fiyat olarak karşınıza çıkıyor.” dedi.

“DENETİME AĞIRLIK VERİLMELİ”

Gıdadaki KDV indiriminin çok da fiyatlara yansımadığını dile getiren Çetiz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda fiyatlarındaki KDV oranına ilişkin geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulundu. KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi gerçekten önemli bir gelişme. Fakat bu durum vatandaşa yansımadı. Hükümetin bunu takip etmesi ve denetime ağırlık vermesi gerekiyor. Çünkü vatandaşın beklentisi hükümettir. Vatandaşlar çok zor durumda.” diye konuştu.

“VATANDAŞ BIKMIŞ DURUMDA”

Hükümetin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini söyleyen Çetiz, son olarak şu ifadeleri kullandı: “4 kişilik bir ailenin gıda ücreti neredeyse asgari ücreti geçiyor. Bir asgari ücretlinin kirasını, elektriğini, doğal gazını düşünün. Vatandaş gerçekten bıkmış durumda. Hükümet bu konuda önemli adımlar atmazsa, vatandaşı rahatlatma yoluna gitmezse bu ileride çok büyük sıkıntılara neden olacaktır”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Yapıcıoğlu Sason’luları dinledi

2022-02-17 11:14 - SİYASET

Dünyaca ünlü bilim adamı Batman’ı konuştu

2022-02-15 15:12 - GÜNDEM

KARABÜK’TE FARKLI MAĞLUBİYET

2022-02-13 16:47 - SPOR

BİR GÜNDE 2 ETKİNLİK

2022-02-16 10:42 - KÜLTÜR

U18 LİGİ BAŞLADI

2022-02-17 13:53 - SPOR

LİDERDE OSMANİYE HAZIRLIĞI

2022-02-15 12:47 - SPOR

KOZLUK’TA VOLEYBOL TURNUVASI SONA ERDİ

2022-02-19 15:29 - SPOR

Halkın gündemi; “gıdadaki KDV indirimini ürün fiyatlarında görmek istiyoruz”

2022-02-17 11:12 - GÜNDEM

GENÇLER, GÖNÜLLERİ FETHETTİ!

2022-02-18 13:37 - SPOR

Eczacılar: İlaç sıkıntısı hayati risk oluşturuyor

2022-02-17 11:17 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ALTIN GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

09:56 - EKONOMİ

KUYUMCULAR ALTINDA YÜKSELİŞİN DEVAMINI BEKLİYOR

11:33 - EKONOMİ

DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

10:14 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

10:02 - EKONOMİ

ALTINDAKİ KAYIP, PİYASALARDA BEKLEME DÖNEMİ BAŞLATTI

11:40 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

YKS YARIN BAŞLIYOR

09:46 - EĞİTİM

APARTMANDA PANİK!

23:19 - ASAYİŞ

BATMAN'DA KİTAP OKUYAN KAZANDI

19:59 - EĞİTİM

BATMAN’DA GENÇLERE İŞ KAPISI AÇILIYOR

19:47 - YEREL

BİNLERCE DÖNÜMLÜK EKİLİ ALAN KÜLE DÖNDÜ

18:29 - YEREL