?>

ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”

YAŞAM - 4 yıl önce

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyarette esnaf, işlerin düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadığını, bununla beraber artan maliyetler, yüksek gelen elektrik faturaları, yükselen sigorta primleri, vergi ve kiralardan dolayı ayakta durmakta zorlandıklarını belirttiler.
Esnafın işlerin düşük olmasından dert yandığını ifade eden Başkan Çiftçi, esnafın zor durumda olduğunu ve topyekûn esnafın kalkındırılması gerektiğini kaydetti.
Çiftçi, “Artan maliyetler, elektrik faturaları, sigortalar, vergiler ve birden çok fazla yükseltilen kiralar karşısında esnaflarımız ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çağrımız esnaflara sigorta ve elektrik destekleri yapılması, vergilerin azaltılması, faizsiz geri ödemeli desteklerin yapılması büyük bir elzemdir. Hükümet acilen esnafların zor durumda kalmaması için yardım ve desteklerde bulunması gerekmektedir. Esnafların ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomik can damarları oldukları için destek olunmalıdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Çiftçi son olarak kira konusunda mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunarak, “Esnaflarımız kira artışları konusunda her gün bizleri arıyorlar ve fahiş artışlardan dolayı şikayet ediyorlar. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz kiraları makul şekilde arttırmalarıdır. Esnafın zor durumlar yaşadığı göz önündedir bu sebepten dolayı fahiş kira artışları yanlıştır. Yıllarca beraber çalışmış ve birbirinden fayda görmüş bu kişiler birbirlerine destek olmalıdır. Bu sıkıntıları hep beraber aşalım” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

KAN DAVASI VE HUSUMET KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

2023-01-13 16:28 - GÜNDEM

NEVŞEHİR BELEDİYESİNDEN GES PROJESİ

2023-01-18 10:38 - TEKNOLOJİ

24 SAAT KELLE PAÇA!

2023-01-13 16:12 - YAŞAM

EZİDİLER ‘BATİZMİ’ BAYRAMINI KUTLADI

2023-01-13 16:21 - YAŞAM

BİLSEM’İN KAPASİTESİ ARTIYOR

2023-01-18 17:17 - EĞİTİM

BİNADA DOĞALGAZ PATLAMASI

2023-01-17 14:43 - GÜNDEM

KOZLUK’LU KIZLAR FUTBOLDA ŞAMPİYON

2023-01-17 14:41 - SPOR

KÖYDE SİLAHLI ÇATIŞMA SÜRÜYOR!

2023-01-12 18:45 - GÜNDEM

ARSA VALİLİKTEN KURAN KURSU VATANDAŞTAN

2023-01-16 18:27 - YAŞAM

DURUŞ, İL BAŞKANI OLDU

2023-01-14 14:51 - SİYASET

İlgili Haberler

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SAHAYA TAŞINDI

16:40 - YEREL

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TBMM GÜNDEMİNDE

16:35 - SİYASET

BATMAN’IN MERKEZİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ:

16:23 - YEREL

20 YAŞINDAKİ GENÇ AV TÜFEĞİYLE VURULDU

16:02 - ASAYİŞ

AÇLIK VE İSRAF ARASINDAKİ ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKİLDİ

15:37 - YEREL