?>

ÇİFTÇİLERE ANIZ YAKMAMA ÇAĞRISI

YAŞAM - 1 yıl önce

Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, bölgede artan anız yangınlarına karşı uyarıda bulundu. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bu dönemde, çiftçilerin anız yakma uygulamasının toprağa, çevreye ve topluma verdiği zararları hatırlatan Eşbaşkanlar, “Toprağımızı ve çevremizi korumak elimizde, bütün çiftçilerimize çağrımız, lütfen daha sağlıklı, verimli ve sürdürülebilir yöntemleri tercih edelim” dedi.
Yangınların tarımsal alanlarda toprağın verimliliğini ciddi şekilde düşürdüğü ve anız yakımı sonucunda toprağın üst tabakasındaki canlıların da yok olduğuna dikkat çeken Eşbaşkanlar, “Bu yangınlar, hem toprağın organik yapısına zarar veriyor hem de uzun vadede tarımsal verimliliği düşürüyor. Oysaki sürdürülebilir tarım yöntemleriyle topraklarımızı korumamız mümkün” dedi.
‘YANGINLAR FELAKETLERE YOL AÇIYOR’
Anız yangınlarının sadece tarımsal alanda değil, genel çevre üzerinde de olumsuz etkiler yarattığını vurgulayan Eşbaşkanlar, “Anız yangınları havadaki karbon salınımını artırarak iklim krizini derinleştiriyor. Aynı zamanda tüm bitki örtüsü yok eden yangınlara da neden oluyor, bu da geri dönüşü olmayan çevresel felaketlere yol açıyor. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
‘BİZİ BESLEYEN TOPRAĞI ÖLDÜRMEYELİM’
Anız yakmak yerine çiftçilerin modern ve çevre dostu tarım yöntemleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Eşbaşkanlar, "Ekmeğini bu topraktan kazanan, hayatını bu topraklar üzerinde idame ettiren, bu coğrafyanın havasından soluyan tüm insanlarımızdan beklentimiz, anız yakma gibi bu yıkıcı alışkanlıktan bir an önce vazgeçilmesidir. Bizi besleyen toprağı öldürmeyelim. Toprağımızı ve çevremizi korumak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Çünkü bu topraklarda sadece bizim değil, gelecek nesillerin de hakları saklı. Bu mirası ve onların da haklarını korumak zorunda olduğumuzu bilerek, daha yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi hep birlikte inşa edelim" çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

MEVLANA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TEKNOFEST'TE DERECE YAPTI

2024-10-03 12:33 - TEKNOLOJİ

ATABEY ÇİÇEK, HAT-TRİCK YAPTI!

2024-10-06 13:31 - SPOR

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN DUYURU

2024-10-02 15:44 - GÜNDEM

1 YILDA 1 MİLYON 654 BİN KULLANICI!

2024-10-03 16:10 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-10-04 11:29 - YAŞAM

HASANKEYF IŞIL IŞIL

2024-10-04 16:24 - GÜNDEM

RAFLARDA UNUTULDULAR

2024-10-04 16:24 - YAŞAM

HASANKEYF'TE TARİHİ KEŞİF: 1600 YILLIK ASKERİ YAPI

2024-10-08 14:34 - GÜNDEM

MÜJDECİ, YEREL BASININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

2024-10-02 16:28 - YEREL

ÖZÜM GRUP HİZMETE AÇILDI

2024-10-07 11:15 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ENGELLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATA KATILIMI ARTIYOR

16:57 - YAŞAM

BATMAN’DA İFTAR SOFRASINDA GENİŞ BULUŞMA

21:26 - YAŞAM

BATMANLI İŞ İNSANI 50 YETİM ÇOCUĞU SEVİNDİRDİ

21:06 - YAŞAM

SABAH GÜNEŞİNDE D VİTAMİNİ KEYFİ

15:15 - YAŞAM

RAMAZAN SOFRASINDA GENÇLERLE BULUŞMA

21:14 - YAŞAM

Günün Manşetleri

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL

BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

10:51 - ASAYİŞ