Çocuk yetiştirmenin yalnızca bir ebeveynlik süreci değil, aynı zamanda insanın kendi geçmişiyle yüzleşme yolculuğu olduğunu anlatan “Kendine Geç Kalma” adlı kitap, okuyucuyla buluştu. Psikolojik Danışman, Eğitimci-Yazar Muhammed Arslan tarafından kaleme alınan kitap, aile içi iletişimden çocuk psikolojisine, geçmiş travmalardan ebeveyn tutumlarına kadar birçok önemli konuya dikkat çekiyor.
Kitabını gazetemize hediye eden Arslan, eserinde özellikle çocukluk döneminde söylenen sözlerin, gösterilen tepkilerin ve yaşanan duyguların bireyin hayatında bıraktığı derin izleri ele alıyor. Ancak kitap yalnızca çocukları değil, anne ve babaların kendi iç dünyasını da sorgulayan güçlü mesajlar içeriyor.
ÇOCUKLA BİRLİKTE KENDİ GEÇMİŞİNİZLE DE YÜZLEŞİYORSUNUZ
“Kendine Geç Kalma” adlı kitapta ebeveynlerin kendi korkuları, kırgınlıkları ve geçmişten taşıdığı yüklerin çocukların ruh dünyasını doğrudan etkilediği vurgulanıyor. Kitapta, sürekli geçmişte yaşayan, yoğun öfke ve kırgınlık taşıyan ebeveynlerin çocuklarının bugününü sağlıklı şekilde besleyemeyeceğine dikkat çekiliyor.
Arslan, çocuk yetiştirmenin sadece kurallar koymak değil; insanın kendi ruhunu tanıması, duygularını fark etmesi ve geçmişin yüklerinden mümkün olduğunca arınması gerektiğini anlatıyor.
EĞİTİM VE PSİKOLOJİ ALANINDA YILLARA DAYANAN DENEYİM
Çorum’da dünyaya gelen Muhammed Arslan, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde tamamladı.
Meslek hayatına Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen olarak başlayan Arslan, yaklaşık 14 yıllık mesleki deneyimi boyunca binlerce öğrenci ve veliyle birebir çalışma yürüttü. Anasınıfından liseye kadar farklı eğitim kademelerinde görev alan yazar, öğrenci-öğretmen-veli iş birliğinin eğitim sürecindeki önemine dikkat çeken birçok projeye de öncülük etti.
YAZDIKLARINI SAHADA YAŞAYAN BİR EĞİTİMCİ
2024 yılından bu yana Batman Gazetesi'nde köşe yazarlığını aralıksız sürdüren Arslan, özellikle ailelerin yaşadığı sorunlara yönelik çözüm odaklı yazılarıyla dikkat çekiyor. “Bağımlılıkla Mücadele” ve “Aile Okulu” başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve eğitsel projede aktif görev alan yazar, halen Batman’da çalışmalarını sürdürüyor. Batman genelinde birçok okul ve kurumda doğa bilinci etkinlikleri düzenleyen yazar, eğitim ve psikoloji alanındaki bilgi ve deneyimlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yazarlık çalışmalarına devam ediyor.
ÇOCUĞA BIRAKILAN EN BÜYÜK MİRAS, EBEVEYNİN RUH HALİDİR
Çocuk yetiştirme sürecinden insanın kendini tanımasına uzanan psikolojik bir yolculuk sunan “Kendine Geç Kalma”, ebeveynlere sadece çocuklarını değil, kendi iç dünyalarını da anlamaları gerektiğini hatırlatıyor. Kitap, aile içindeki görünmeyen duygusal yükleri sade ama etkili bir dille ele alırken, okuyucuya da şu soruyu yöneltiyor: “Bir çocuğa gerçekten ne bırakıyoruz?”