?>

"ÇOCUKLARIMIZ İNTERNETİ BİLİNÇLİ KULLANMALI"

TEKNOLOJİ - 6 yıl önce

Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, aileler, eğitimciler ve yöneticilerin çocukların bağımlı değil, bilinçli birer internet kullanıcısı olmaları için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. TÜİK hane halkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre; 16-24 yaş grubundaki gençlerde internet kullanım oranı 2017 yılında yüzde 90 iken bu oran 2018 yılında yüzde 93'e yükseldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, bilgi ve teknoloji çağında internet kullanımının engellenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bu konuda anne, baba, eğitimci ve yöneticilere çok büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Dursun, çocukların internet bağımlılığına engel olmak için çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İnternetin faydalı yönde kullanılmasının zararı olmadığını söyleyen Dursun, çocukları internet bağımlılığından kurtaramamanın çok kötü sonuçlar doğuracağını, iyi yetiştirilemeyen çocukların aile ve topluma büyük zarar verebileceğini kaydetti.

"OLUMSUZ BİR İNTERNET KULLANIMI VAR"

Dursun, "TÜİK araştırmasına göre, 2017 yılında gençler arasında internet kullanım oranı yüzde 90 iken, 2018 yılında yüzde 93'e çıkmıştır. Bu üzerinde düşünmemiz gereken bir rakamdır. İnternet, telefon, sosyal medya kullanımı aslında neşter gibidir. Neşteri eğer bir cerrah kullanırsa hayat kurtarabilir, ama bir cahil kullanırsa cinayete sebep olabilir. Günümüz dünyasında gençlerin internet, telefon ya da sosyal medya kullanımı maalesef olumsuz yöndedir" dedi.
"İHMAL ETTİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ BİZİ İMHA EDER"
"Çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmezsek onlar toplumun karanlık noktaları olur." diyen Dursun, "Eğitim kurumları ve aileler olarak çocuklarımızı eğer ihmal edersek, ihmal ettiğimiz çocuklarımız hem kurumlarımızı hem de ailelerimizi imha ederler. Bizler inşa ve imar yönünde mesaimizi harcamak durumundayız. Öğretmenler öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirmek durumundadır. Yönetici de kurumu en iyi şekilde yönetmek, iyi bir ortam oluşturmak, çocukların iyi yetişmesi noktasında gereken neyse yapması gerekiyor. Anne ve babalar da iyi bir çocuk yetiştirmek durumundadır" şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Bir zamanlar dünya konuşmuştu

2019-05-19 16:02 - MAGAZİN

Batmanda TOKİ kuraları çekildi

2019-05-20 15:19 - YAŞAM

BATMANIN AŞİRETLERİ GURURLA ANLATILDI

2019-05-21 13:18 - KÜLTÜR

Fatih Ortaokulundan bir ilk…

2019-05-17 13:33 - EĞİTİM

BİRLİK VAKFI 15 DALDA SERTİFİKA VERDİ!

2019-05-15 16:16 - EĞİTİM

ECZACILAR İLAÇ BULAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

2019-05-17 11:49 - SAĞLIK

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ YİNE İŞ BIRAKTI

2019-05-16 17:09 - GÜNDEM

6 İLDE TEFECİLİK OPERASYONU

2019-05-17 15:07 - EKONOMİ

TEFECİLERE RAHAT YOK

2019-05-19 12:59 - GÜNDEM

BATMAN RAMAN ANADOLU LİSESİ BODRUM KAT JUDO SALONU YAPIM İŞ

2019-05-16 15:57 - RESMİ İLAN

İlgili Haberler

BATMAN’DA ENERJİ VE TEKNOLOJİ RÜZGÂRI

16:09 - TEKNOLOJİ

BATMAN EĞİTİMDE DİJİTALLEŞİYOR

14:56 - TEKNOLOJİ

CHATGPT NEDEN ÇALIŞMIYOR?

14:21 - TEKNOLOJİ

BATMAN'DA ROBOTLAR YARIŞIYOR

17:07 - TEKNOLOJİ

SAYI 30 BİNE YAKLAŞTI

10:36 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

PETROLSPOR'UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

14:23 - SPOR

5 AYDA 272 BİN YOLCU UÇTU

13:38 - YEREL

GERCÜŞ’TE KODLAYAN NESİL YETİŞİYOR

11:15 - EĞİTİM

VALİ CANALP'TEN ATBAĞI KÖYÜ’NE TAZİYE ZİYARETİ

10:47 - GÜNDEM

GÖZLER FAİZ KARARINDA

10:23 - EKONOMİ