?>

CUMHURBAŞKANI YENİ KARARLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu tamamen; hafta içi de 21.00 ile 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlamasının uygulanacağını duyurdu.

GÜNDEM - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Covid-19'a karşı alınan yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan, "Hafta içi her gün saat 21.00 ile 00.05 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bu kısıtlama Cuma 21.00'dan Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz sürecek." dedi.
Erdoğan, kısıtlamadan üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörlerin bu kapsamın dışında olacağını söyledi. Erdoğan, "Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, alınan diğer tedbirleri şöyle sıraladı: "65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.
Milletimizden salgının evlerde buluşma ihtimalini göz önünde bulundurarak tehdit geçene kadar misafir kabul etmeye ara vermelerini rica ediyorum. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçmeyecektir.
Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir." 
Kamu kuruluşlarının mesai saatlerinin 10.00 ile 16.00 arası uygulanabileceği söyleyen Erdoğan, "50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekiminin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir." diye ekledi. Erdoğan, , Coronavirus tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Torileri anlatan kitap

2020-11-27 14:54 - EĞİTİM

FEHMİ USTA YENİ ADRESİNDE

2020-11-26 13:05 - YEREL

ŞIKLIĞIN ADRESİ; PERDELİFE

2020-11-25 15:02 - YEREL

CHP’Lİ TEKİN “FITRAT VE KADER ARASINDA KADINLARI SIKIŞTIRMAYIN”

2020-11-25 15:05 - GÜNDEM

DÜĞÜN SALONU İHALE DUYURUSU

2020-11-30 11:24 - RESMİ İLAN

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-11-26 11:56 - GÜNDEM

BATMAN'DA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2020-11-25 12:22 - GÜNDEM

BALPINAR’A OTOBÜS MÜJDESİ

2020-11-29 15:38 - YAŞAM

MÜJDE! Yeni köprü ve duble yol yapılacak

2020-11-24 17:36 - YAŞAM

Batman Valiliği yeni kararları açıkladı

2020-11-28 17:22 - GÜNDEM

İlgili Haberler

FARKINDA OLMAK YETMEZ, ANLAMAK GEREK

14:21 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR PROJEYİ BATMAN’A İSTEDİ

12:12 - GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ ODUNCU’DAN BATMAN’DAKİ SALDIRIYA TEPKİ

12:01 - GÜNDEM

TARİH BATMAN’A GELİYOR: MOBİL MÜZE YOLDA

09:50 - GÜNDEM

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN LİMİTED ŞİRKET KARARI

11:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KADIN VARSA HİKAYE DE VARDIR

17:22 - YEREL

BATMAN’DA BİR İLK: KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVEDE BULUŞTU

15:47 - EKONOMİ

BİR HAFTADA 900 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

15:39 - YEREL

BAHAR UYARISI: İHMAL BÜYÜK KAYIPLAR GETİRİYOR

15:25 - YEREL

FARKINDA OLMAK YETMEZ, ANLAMAK GEREK

14:21 - GÜNDEM