?>

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Hüseyin Şansi, “Asrın felakatinden asrın yardımlaşmasına döndü” dedi.

YAŞAM - 3 yıl önce

Batman ve ülke genelindeki yardımların büyük bir dayanışmaya vesile olduğunu belirten Platform Sözcüsü Şansi, yaşanan gelişmelere ilişkin bir çok sivil kurum adına açıklama yaptı.
Şansi “Ülkemizde kısa bir süre önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, maalesef binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına neden olurken, deprem yaşanan illerde büyük ölçekli insani kriz yaşanmasına neden oldu. Ülke olarak deprem felaketini yaşayan insanlarımızın acısını yüreğimizde hissederken, depremin olduğu ilk anlardan itibaren çok sayıda insanımız arama-kurtarma ve/veya insani yardım amacıyla deprem felaketinin yaşandığı bölgeye doğru akın etti.
Deprem bölgesine gidemeyen insanlarımız ise bulundukları yerlerde deprem mağdurları için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışarak, depremzedelere destek amacıyla ayni ve nakdi yardımlar için seferber oldu, olmaya devam etmektedir. Asrın en büyük felaketi olarak değerlendirilebilecek Kahramanmaraş merkezli depremlerde milyonlarca insanımız mağdur olurken, felakete uğrayan vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için insanlarımızın gösterdiği gayret, olağanüstü nitelik taşımaktadır.
Deprem mağdurları için kadın-erkek, genç-yaşlı demeden insanlarımızın kendiliğinden harekete geçmesi toplumsal yardımlaşma, paylaşma duygularımızın ne kadar da canlı olduğunun göstergesi olmuştur. Özellikle birçok kesim tarafından eleştirilen gençlerimizin arama-kurtarma ve insani yardım faaliyetlerinde ön saflarda yer alması, büyük özveriyle çalışması, insani duyarlılıklarının üst düzeyde olması yarınlar için ümit verici olmuştur.
 
Deprem felaketiyle, ülkede yaşayan insanlarımızın görüş farklılıklarına rağmen aynı amaçla ve aynı duyarlılıkla mağdur kardeşlerimizin yardımına koşması, depremin yıkıcı etkilerinin azaltılması için bir araya gelmesi, Ülkemizde olduğu iddia edilen “toplumsal fay hatlarının” gerçeklikten uzak olduğunu bir daha gözler önüne sermiş, tam tersine ‘toplumsal dayanışmanın’ en üst seviyede olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse de sivil toplum kuruluşlarımız deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlarımız için seferberlik ruhuyla çalışmalarına başlamış, halen de aynı ruh ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedirler.
Batman Valiliği tarafından Atatürk Parkı’nda depremzedeler için düzenlenen ve üç gün süren ‘Batman Tek Ses Tek Yürek İyilik Buluşması’ kermesi bunun en güzel örneklerinden biri olmuştur. Tüm gelirleri depremden etkilenen vatandaşlarımıza amade edilecek olan bu kermes ile, Batman’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, tüm sivil toplum kuruluşlarının ve tüm Batman halkının aynı amaç için, aynı alanda bir araya gelmesini anlamlı buluyor, başta Batman Valiliği olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BDDK SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

2023-03-10 14:35 - TEKNOLOJİ

BATMAN'IN VE TÜRKİYE’NİN DEPREM DURUMU

2023-03-14 16:22 - GÜNDEM

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

2023-03-09 11:00 - EĞİTİM

PETROL, AMED’E YENİLDİ

2023-03-13 14:47 - SPOR

İŞTE BATMANIN SEÇMEN SAYISI

2023-03-12 16:52 - GÜNDEM

ADAY ADAYLARI BELİRMEYE BAŞLADI

2023-03-12 16:40 - SİYASET

SİYER YARIŞMASI BUGÜN VE YARIN YAPILACAK

2023-03-11 14:07 - EĞİTİM

YSK'NIN SEÇİM KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

2023-03-11 14:05 - GÜNDEM

MİNİKLER DOKTORLAR İÇİN ÇİZDİ

2023-03-14 16:10 - SAĞLIK

DİŞİKIRIK, ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURDU

2023-03-14 16:14 - SİYASET

İlgili Haberler

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SAHAYA TAŞINDI

16:40 - YEREL

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TBMM GÜNDEMİNDE

16:35 - SİYASET

BATMAN’IN MERKEZİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ:

16:23 - YEREL

20 YAŞINDAKİ GENÇ AV TÜFEĞİYLE VURULDU

16:02 - ASAYİŞ

AÇLIK VE İSRAF ARASINDAKİ ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKİLDİ

15:37 - YEREL