?>

DEM PARTİ : BU BİR SUÇTUR

Dem Parti Batman İl Örgütünden  tribünlerdeki ırkçı ve cinsiyetçi tezahüratlara sert tepki

GÜNDEM - 6 ay önce

DEM Parti Batman İl Örgütü, Somaspor–Bursaspor maçında tribünlerden yükselen ve Leyla Zana’yı hedef alan küfürlü, aşağılayıcı ve ırkçı tezahüratlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu ifadelerin “futbol atmosferi” gerekçesiyle geçiştirilemeyeceği vurgulandı.
Açıklamada, saldırının münferit olmadığı belirtilerek, bunun Kürt halkına yönelik inkâr politikalarının, kadın düşmanlığının ve nefret siyasetinin açık bir yansıması olduğu ifade edildi. Hedef alınanın yalnızca Leyla Zana olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Kürtlerin onuru, kadın iradesi ve demokratik siyaset hedef alınmıştır” denildi.
DEM Parti Batman İl Örgütü, yaşananlara karşı gösterilen kurumsal sessizliği de eleştirerek, küfür ve nefret söylemi karşısında suskun kalınmasının ırkçılığı normalleştirdiğini ve nefret suçlarına zemin hazırladığını kaydetti. “Büyütmeyin” şeklindeki yaklaşımların suçu meşrulaştırdığı ifade edildi.
Açıklamada, ırkçı ve cinsiyetçi saldırıların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulanarak, bu tür eylemlerin açıkça suç olduğu belirtildi. Nefret dilini üretenler kadar görmezden gelenlerin de sorumluluk taşıdığı ifade edildi.
Yetkililere çağrıda bulunan DEM Parti Batman İl Örgütü, sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmasını ve spor alanlarında ırkçılığa ve kadın düşmanlığına karşı sıfır tolerans uygulanmasını istedi. Aksi halde cezasızlığın yeni saldırıların önünü açacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:

“Batman halkı inkârı ve cezasızlığı iyi bilir. Ama aynı zamanda onuruna sahip çıkmayı da bilir. Biz buradayız. Kürt halkı buradadır. Kadın mücadelesi buradadır. Demokratik siyaset buradadır. Hiçbir küfür, hiçbir tehdit bu iradeyi susturamayacaktır.”
Haftanın Öne Çıkanları

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ VE SİS UYARISI

2025-12-12 09:53 - GÜNDEM

KADIN SAĞLIĞINDA UZMAN SÖZÜ

2025-12-14 14:39 - SAĞLIK

300 KADIN PERSONEL İÇİN MÜLAKAT YAPILDI

2025-12-12 17:00 - YEREL

BATMAN SANAYİSİ BÜYÜYOR, İSTİHDAM ARTIYOR

2025-12-12 17:30 - YEREL

DÜĞÜNLER GÖSTERİŞE DÖNDÜ, GELİNLİKLER AĞIRLAŞTI

2025-12-16 16:23 - GÜNDEM

ALTIN HARİÇ TABLO DAHA GÜÇLÜ

2025-12-14 14:35 - EKONOMİ

ABARTI EGZOZ KULLANAN SÜRÜCÜLERE 46 BİN TL CEZA

2025-12-12 10:24 - ASAYİŞ

MUHTARLARA SAĞLIK KURUMLARININ İŞLEYİŞİ ANLATILDI

2025-12-12 16:16 - SAĞLIK

JANDARMADAN KAÇAKÇILIK OPERASYONU

2025-12-12 16:05 - ASAYİŞ

SPOR LİSESİ KIZLARI FUTSALDA İL ŞAMPİYONU OLDU

2025-12-18 11:38 - SPOR

İlgili Haberler

YETKİ BELGESİZ SATIŞA MİLYONLUK CEZA

10:20 - GÜNDEM

BATMAN’DA YARGININ ZİRVESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

14:26 - GÜNDEM

HÜDA PAR’DAN ‘RAHMİ KOÇ’ AÇIKLAMASI

12:58 - GÜNDEM

BATMAN BAROSU'NDAN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ

11:39 - GÜNDEM

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN KOÇ’A TEPKİ

11:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAYMAKAM VE VALİ YARDIMCILARI DEĞİŞTİ

01:07 - YEREL

ENERJİSİNİ ARTIK GÜNEŞTEN ALACAK

17:45 - YEREL

MAHALLE MAHALLE İLAÇLAMA HAREKATI

17:33 - YEREL

VATANDAŞLARIN HAREKET YAŞI ÖLÇÜLDÜ

17:28 - YEREL

ETKİNLİKLER BİTTİ, EKİPLER SAHAYA ÇIKTI

17:26 - YEREL