?>

DEM PARTİ : BU BİR SUÇTUR

Dem Parti Batman İl Örgütünden  tribünlerdeki ırkçı ve cinsiyetçi tezahüratlara sert tepki

GÜNDEM - 7 ay önce

DEM Parti Batman İl Örgütü, Somaspor–Bursaspor maçında tribünlerden yükselen ve Leyla Zana’yı hedef alan küfürlü, aşağılayıcı ve ırkçı tezahüratlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu ifadelerin “futbol atmosferi” gerekçesiyle geçiştirilemeyeceği vurgulandı.
Açıklamada, saldırının münferit olmadığı belirtilerek, bunun Kürt halkına yönelik inkâr politikalarının, kadın düşmanlığının ve nefret siyasetinin açık bir yansıması olduğu ifade edildi. Hedef alınanın yalnızca Leyla Zana olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Kürtlerin onuru, kadın iradesi ve demokratik siyaset hedef alınmıştır” denildi.
DEM Parti Batman İl Örgütü, yaşananlara karşı gösterilen kurumsal sessizliği de eleştirerek, küfür ve nefret söylemi karşısında suskun kalınmasının ırkçılığı normalleştirdiğini ve nefret suçlarına zemin hazırladığını kaydetti. “Büyütmeyin” şeklindeki yaklaşımların suçu meşrulaştırdığı ifade edildi.
Açıklamada, ırkçı ve cinsiyetçi saldırıların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulanarak, bu tür eylemlerin açıkça suç olduğu belirtildi. Nefret dilini üretenler kadar görmezden gelenlerin de sorumluluk taşıdığı ifade edildi.
Yetkililere çağrıda bulunan DEM Parti Batman İl Örgütü, sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmasını ve spor alanlarında ırkçılığa ve kadın düşmanlığına karşı sıfır tolerans uygulanmasını istedi. Aksi halde cezasızlığın yeni saldırıların önünü açacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:

“Batman halkı inkârı ve cezasızlığı iyi bilir. Ama aynı zamanda onuruna sahip çıkmayı da bilir. Biz buradayız. Kürt halkı buradadır. Kadın mücadelesi buradadır. Demokratik siyaset buradadır. Hiçbir küfür, hiçbir tehdit bu iradeyi susturamayacaktır.”
Haftanın Öne Çıkanları

ELEGANCE DAVET VE TOPLANTI SALONU YENİDEN AÇILDI

2025-12-18 16:19 - YEREL

GENÇLERE GAZETECELİĞİN GERÇEK YÜZÜ ANLATILDI

2025-12-11 16:50 - RÖPORTAJ

YAPAY ZEKA GENÇLERİN CEBİNDE, YAŞLILARIN UZAĞINDA

2025-12-17 17:06 - TEKNOLOJİ

B GRUBUNDA KIRAN KIRANA MAÇLAR OYNANDI

2025-12-16 10:09 - SPOR

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ORTAK PROJE ÇALIŞMASI

2025-12-18 16:18 - YEREL

A GRUBU’NDA SÜRPRİZ SONUÇLAR

2025-12-17 10:13 - SPOR

ASKF’DE TEK LİSTE, TAM DESTEK

2025-12-15 11:03 - SPOR

708 DÖNÜMLÜK REKREASYON ALANI İÇİN PROJE HAZIR

2025-12-15 17:20 - YEREL

AMATEM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALEYE ÇIKIYOR

2025-12-17 16:30 - YEREL

BATMAN TİYATRO SAHNESİNE KAVUŞUYOR

2025-12-18 16:21 - GÜNDEM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR'DAN SES GETİRECEK TRANSFER

23:20 - SPOR

65 HÜKÜMLÜ YAKALANDI

22:34 - ASAYİŞ

YENİ PARTİ'NİN BATMAN KURUCU İL BAŞKANI BELLİ OLDU

22:16 - SİYASET

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

16:49 - ASAYİŞ

BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI: 13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİ

16:29 - YEREL